Како играти Литтле Нигхтмарес на Линуку

Литтле Нигхтмарес је слагалица-платформа/хорор авантуристичка игра коју је развио Тарсиер Студиос, а објавио Бандаи Намцо Ентертаинмент. Игра прати Сикс, гладну девојчицу која мора да побегне из Мав, брода препуног непријатеља. У овом водичу ћемо вам показати како да га играте на Линук-у.

Литтле Нигхтмарес на Линук-у

Литтле Нигхтмарес ради на Линук-у, али само преко Протон-а и Стеам Плаи-а, који је део Стеам фор Линук клијента. Као резултат тога, морамо проћи кроз како да инсталирамо Стеам на Линук пре него што пређемо на то како да играмо игру.

Инсталирајте Стеам

Да бисте започели инсталацију, мораћете да отворите прозор терминала. Прозор терминала можете отворити притиском на Цтрл + Алт + Т на тастатури. Или потражите „Терминал“ у менију апликације и покрените га на тај начин.

Када је прозор терминала отворен и спреман за употребу, пратите доленаведена упутства за инсталацију која одговарају вашем оперативном систему.

Убунту

На Убунту Линук-у ћете моћи да инсталирате апликацију Стеам помоћу следеће команде Апт.

sudo apt install steam

Дебиан

На Дебиан Линук-у, најбољи начин за инсталирање Стеам-а је директно преузимање ДЕБ пакета, уместо да се бавите „неслободним” софтверским репозиторијумом. Да бисте започели преузимање, користите следећу команду за преузимање вгет испод да бисте преузели ДЕБ пакет.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Када се преузимање заврши, ДЕБ пакет ће бити у вашој почетној фасцикли на Дебиан-у. Одавде можете започети инсталацију Стеам-а на свој Дебиан ПЦ користећи дпкг команду испод.

sudo dpkg -i steam.deb

Арцх Линук

На Арцх Линук-у, моћи ћете да инсталирате Стеам, под условом да је „мултилиб“ софтверско спремиште омогућено и спремно за употребу. Да бисте омогућили ово складиште софтвера на вашем Арцх Линук систему, отворите датотеку Пацман.цонф, пронађите „мултилиб“ и избришите све инстанце # из области „мултилиб“.

  Како претраживати поруке у Фацебоок Мессенгер-у

Сачувајте измене и поново синхронизујте Пацман користећи наредбу испод.

sudo pacman -Syy

Након поновног синхронизовања Пацмана, можете да инсталирате Стеам апликацију на ваш Арцх Линук рачунар.

sudo pacman -S steam

Федора/ОпенСУСЕ

И на Федора Линук и ОпенСУСЕ Линук, инсталирање Стеам-а из кутије са укљученим софтверским репозиторијумима. Међутим, предлажемо да следите упутства за Флатпак за ове оперативне системе, јер Флатпак верзија има тенденцију да ради боље.

Флатпак

Ако желите да инсталирате Стеам као Флатпак пакет, прво морате да омогућите време извршавања Флатпак-а. Време извођења је лако инсталирати. Међутим, ако имате проблема, пратите наш водич на ту тему.

Када се Флатпак рунтиме покрене и покрене на вашем Линук рачунару, моћи ћете да инсталирате Стеам користећи две команде испод.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrep
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Играјте Литтле Нигхтмарес на Линук-у

Са Стеам-ом инсталираним на вашем Линук рачунару, можете почети да инсталирате Литтле Нигхтмарес на Линук. Да бисте започели, отворите Стеам и пријавите се користећи своје корисничке акредитиве. Затим следите доленаведена упутства корак по корак.

Корак 1: Отворите Стеам мени и кликните на „Подешавања“ унутра да бисте приступили области Стеам поставки. Када је мени са подешавањима Стеам-а отворен, пронађите област „Стеам Плаи“ и означите поље „Омогући Стеам Плаи за подржане наслове“ и „Омогући Стеам Плаи за све остале наслове“.

Кликните на дугме „ОК“ да бисте применили промене на Стеам.

Корак 2: Пронађите дугме „Продавница“ на врху екрана и кликните на њега да бисте приступили страници Стеам продавнице. Одатле пронађите оквир за претрагу и кликните на њега мишем. Затим укуцајте „Мале ноћне море“ у оквир за текст и притисните Ентер.

  ВМваре вСпхере 7: Типови складишта података

Прегледајте резултате претраге игара и кликните на „Мале ноћне море“ да бисте приступили страници продавнице игре.

Корак 3: На страници продавнице Литтле Нигхтмарес, пронађите зелено дугме „додај у корпу“ и кликните на њега мишем. Игру ћете додати у своју Стеам корпу да бисте је купили и додали на свој налог тако што ћете изабрати ово дугме.

Корак 4: Након куповине игре и додавања у своју Стеам библиотеку, кликните на дугме „Библиотека“ да бисте приступили колекцији Стеам игара. Одатле кликните на поље за претрагу у својој библиотеци и укуцајте „Литтле Нигхтмарес“ да бисте приступили игри у својој Стеам библиотеци.

Корак 5: Након што пронађете Литтле Нигхтмарес у вашој Стеам библиотеци, пронађите плаво дугме „ИНСТАЛИРАЈ“ и кликните на њега да бисте га преузели и инсталирали на свој рачунар. Имати на уму; тхе инсталл јун потребно је мало да се заврши.

Када се инсталација заврши, плаво дугме „ИНСТАЛИРАЈ“ ће постати зелено дугме „ПЛАИ“. Кликните на дугме „ИГРАЈ“ да бисте покренули игру. Уживајте и срећно играње!