Како играти Обсервер на Линуку

Обсервер је сајберпанк хорор игра коју је развио Блообер Теам, а објавио Аспир. Објављен је за Виндовс, ПС4 и Ксбок 2017. године, а касније је дошао и на Линук. У овом водичу ћемо вам показати како да га играте на Линук-у.

Навођење Обсервера да ради на Линук-у

Обсервер је матична Линук игра, али ћете моћи да је играте на свом Линук рачунару само уз помоћ Стеам фор Линук клијента. Као резултат тога, морамо да пређемо на то како да подесимо Стеам клијент на Линук пре него што пређемо на то како да игра ради.

Инсталирајте Стеам

Да бисте започели инсталацију Стеам-а на свом Линук рачунару, отворите прозор терминала. Можете да отворите прозор терминала на Линук радној површини притиском на Цтрл + Алт + Т на тастатури. Такође је могуће отворити један тако што ћете потражити „Терминал“ у менију апликације.

Када је прозор терминала отворен и спреман за употребу, пратите доленаведена упутства за инсталацију која одговарају Линук ОС-у који тренутно користите.

Убунту

Да би Стеам радио на Убунту-у, мораћете да покренете следећу команду апт инсталл.

sudo apt install steam

Дебиан

Ако користите Дебиан, моћи ћете да инсталирате Стеам на свој систем преузимањем Стеам ДЕБ пакета. Да бисте започели процес преузимања, користите следећу команду за преузимање вгет испод.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Након што преузмете најновије издање Стеам-а са веб локације Валве, следећи корак је инсталирање софтвера на ваш рачунар. Затим, користећи команду дпкг испод, подесите Стеам пакет.

sudo dpkg -i steam.deb

Након инсталације Стеам-а на Дебиан-у, мораћете да исправите све проблеме зависности који су се можда појавили током инсталације.

sudo apt-get install -f

Арцх Линук

Да би Стеам радио на Арцх Линук-у, прво ћете морати да омогућите „мултилиб“ софтверско складиште. Стеам се не може инсталирати без овог репо-а. Да бисте то омогућили, отворите /етц/пацман.цонф у свом омиљеном уређивачу текста као роот.

  Детаљан преглед на Инстаграм Довнлоадер-у

Када је датотека отворена, пронађите „мултилиб“ у датотеци и уклоните симбол # испред ње, као и линије директно испод њега. Затим сачувајте своје измене и поново синхронизујте Арцх са репозиторијумима.

sudo pacman -Syy

Када се све поново синхронизује, инсталација Стеам-а може да почне. Користећи пацман команду испод, инсталирајте апликацију Стеам.

sudo pacman -S steam

Федора/ОпенСУСЕ

И Федора и ОпенСУСЕ могу да инсталирају Стеам преко софтверских складишта укључених у оперативни систем. С обзиром на то, Флатпак издање Стеам-а ради много боље на овим оперативним системима, и ми предлажемо да га инсталирате на тај начин.

Флатпак

Да бисте покренули Стеам на Флатпак-у, почните тако што ћете омогућити Флатпак рунтиме. Да бисте то урадили, пратите наш водич о томе како да подесите Флатпак на Линук-у. Затим, када подесите време извођења Флатпак-а, инсталирајте Стеам на свој Линук рачунар помоћу две команде испод.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Инсталирајте Обсервер на Линук

Са инсталираним Стеам-ом, пријавите се у апликацију користећи своје Стеам акредитиве. Након тога, пратите доленаведена упутства корак по корак да бисте навели Обсервер да ради на Линук-у.

Корак 1: Отворите Стеам и пронађите дугме „Продавница“ у апликацији. Кликните на дугме „Продавница“ да бисте приступили Стеам продавници. Када сте на излогу Стеам, пронађите оквир за претрагу и изаберите га мишем.

Када изаберете поље за претрагу, укуцајте „Обсервер“ и притисните тастер Ентер помоћу миша да бисте видели резултате претраге. Затим погледајте и кликните на „Обсервер“ да бисте приступили страници Стеам продавнице.

Корак 2: На страници Обсервер Сторефронт у Стеам-у пронађите зелено дугме „Додај у корпу“ и изаберите га мишем. Када кликнете на ово дугме, Обсервер ће бити додат у вашу Стеам корпу. Одавде кликните на икону корпе и прођите кроз процес куповине игре и додавања на свој налог.

  Лако управљање друштвеним медијима

Корак 3: Када купите Обсервер, пронађите дугме „Библиотека“ и кликните на њега да бисте приступили библиотеци Стеам игара. Затим пронађите оквир за претрагу и кликните на њега мишем.

Унутар оквира за претрагу Стеам библиотеке унесите „Обсервер“. Након што унесете кључну реч, игра би требало да се појави. У овом тренутку, изаберите га мишем да бисте приступили страници Обсерверове Стеам библиотеке.

Корак 4: На Обсервер-овој страници Стеам библиотеке пронађите плаво дугме „ИНСТАЛИРАЈ“ и кликните на њега мишем. Када кликнете на ово дугме, Стеам ће преузети и инсталирати игру на ваш Линук рачунар.

Када се инсталација заврши, плаво дугме „ИНСТАЛЛ“ ће постати зелено дугме „ПЛАИ“. Кликните на њега мишем да бисте покренули игру на свом Линук рачунару. Уживајте у Обсервер-у и срећном игрању!