Како играти Снипер Елите на Линуку

Снипер Елите је тактичка пуцачина коју је развио Ребеллион Девелопментс, а објавио МЦ2 Француска. У њему је играч снајпериста и прима наређења да убије непријатеље у ери Другог светског рата. У овом водичу ћемо вам показати како да га подесите на Линук-у.

Снипер Елите на Линук-у

Натерати Снипер Елите да ради на Линук-у

Снипер Елите ради прилично добро на Линуку, захваљујући моћи Стеам Плаи-а и Протон-а. Нажалост, ови алати раде само на Линук издању Стеам-а. Као резултат тога, мораћете да инсталирате најновије издање Стеам-а за Линук.

Инсталирајте Стеам

Да бисте започели инсталацију Стеам-а на свом Линук рачунару, отворите прозор терминала. Да бисте отворили прозор терминала, притисните Цтрл + Алт + Т на тастатури. Или отворите мени апликације и потражите „Терминал“ да бисте га отворили.

Када је прозор терминала отворен, пратите доленаведена упутства за инсталацију која одговарају Линук оперативном систему који користите на свом рачунару.

Убунту

Да бисте покренули Стеам да ради на вашем Убунту рачунару, покрените наредбу апт инсталл испод.

sudo apt install steam

Дебиан

Да бисте почели да инсталирате Стеам на свој Дебиан Линук рачунар, мораћете да преузмете најновију верзију Стеам-а са Стеам веб локације. Затим, користећи наредбу вгет испод, покрените преузимање.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Када се преузимање заврши, инсталација Стеам-а може почети. Коришћењем наредбе за инсталацију дпкг испод да бисте инсталирали ДЕБ пакет на ваш рачунар.

sudo dpkg -i steam.deb

Сада када је Стеам инсталиран на вашем Дебиан рачунару, мораћете да исправите све проблеме зависности јун настали током инсталације. Да бисте то поправили, користите наредбу апт-гет инсталл -ф испод.

sudo apt-get install -f

Арцх Линук

ако користите Арцх Линук, моћи ћете да натерате Стеам да ради кроз „мултилиб“ софтверско складиште. Да бисте то урадили, почните тако што ћете отворити датотеку /етц/пацман.цонф у свом омиљеном уређивачу текста за уређивање.

  Најбољи АИ генератори уметности за креирање уметности из фотографија

Пронађите линију „#мултилиб“ и уклоните симбол #, као и симболе директно испод њега. Након тога, сачувајте измене и користите пацман команду у наставку да бисте поново синхронизовали са Арцх Линук репозиторијумима.

sudo pacman -Syy

Коначно, инсталирајте Стеам на ваш Арцх систем.

sudo pacman -S steam

Федора/ОпенСУСЕ

И Федора и ОпенСУСЕ Линук имају могућност инсталирања Стеам-а преко укључених софтверских репозиторија из кутије. Имајући то у виду, Флатпак издање Стеам-а ради много боље и предлажемо да уместо тога користите та упутства за инсталацију.

Флатпак

Инсталирајте Стеам преко Флатпак-а, отворите прозор терминала, користите инсталатер пакета и инсталирајте „флатпак“ пакет. Ако имате проблема са подешавањем времена извршавања Флатпак-а, пратите наш водич на ту тему.

Када покренете и покренете Флатпак рунтиме, користите две команде испод да бисте инсталирали апликацију Стеам на свој систем.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Инсталирајте Снипер Елите на Линук

Када је Стеам инсталиран на вашем систему, пријавите се на свој налог користећи своју Стеам лозинку. Затим пратите упутства за инсталацију корак по корак испод да бисте покренули Снипер Елите.

Корак 1: Отворите мени Стеам и кликните на „Подешавања“ да бисте приступили подешавањима Стеам-а. Када уђете у Стеам подешавања, кликните на дугме „Стеам Плаи“ да бисте приступили области Стеам Плаи.

Унутар области Стеам Плаи означите и поље Омогући Стеам Плаи за подржане наслове, као и дугме „Омогући Стеам Плаи за све остале наслове“.

Корак 2: Кликните на дугме „Продавница“ да бисте приступили Стеам продавници. Када уђете у Стеам Сторефронт, пронађите траку за претрагу и кликните на њу мишем. Затим унесите „Снипер Елите“ и притисните тастер Ентер да бисте видели резултате претраге.

  Савладајте Јава са ових 18 онлајн курсева

Кликните на „Снипер Елите“ у резултатима претраге да бисте приступили страници излога игре. На страници пронађите зелено дугме „Додај у корпу“ и кликните на њега мишем да бисте игру додали у корпу. Затим кликните на икону корпе да купите игру и додате је на свој налог.

Корак 3: Кликните на дугме „Библиотека“ да бисте приступили библиотеци Стеам игара. Када уђете у област библиотеке, кликните на поље за претрагу. Унесите „Снипер Елите“ да бисте лоцирали игру.

Када пронађете игру, кликните на плаво дугме „ИНСТАЛИРАЈ“ да бисте почели да преузимате и инсталирате игру на свој рачунар. Када се процес преузимања заврши, Снипер Елите ће бити постављен на вашем Линук рачунару.

Корак 4: Након инсталирања Снипер Елите, плаво дугме „ИНСТАЛЛ“ ће постати зелено дугме „ПЛАИ“. Изаберите ово дугме за репродукцију да бисте покренули игру. Имајте на уму да када први пут кликнете на игру, Стеам ће морати да конфигурише игру. Будите стрпљиви.

Када игра почне, бићете спремни да играте Снипер Елите! Срећно играње и уживајте!