Како играти Хеартхстоне на Линуку

Хеартхстоне је бесплатна дигитална карташка игра на мрежи коју је развио и објавио Близзард Ентертаинмент. Хеартхстоне се надограђује на постојеће знање из Варцрафт-а и даје играчима прилику да се боре једни против других користећи колекционарске карте.

Хеартхстоне на Линук-у

Хеартхстоне није на Стеам-у, тако да коришћење Стеам Плаи-а и Протон-а није опција. Међутим, Близзард игре имају тенденцију да раде прилично добро на Линуку, а програмери чак иду толико далеко да не забрањују кориснике Линука када њихови алати против варања покажу лажно позитиван резултат.

У овом водичу ћемо детаљно објаснити како да подесите Хеартхстоне игру на вашем Линук рачунару. Имати на уму; мораћете да имате Близзард Баттленет налог да би игра функционисала. За више информација кликните овде.

Инсталирање Лутриса на Линук

Хеартхстоне ради на Линук-у, захваљујући Лутрис-у, апликацији за игре која чини играње Вине-а веома лаким. Хеартхстоне има оцену „Златни“ и тврде да игра функционише након малог подешавања.

За почетак морате инсталирати Лутрис апликацију на ваш Линук рачунар. Инсталација Лутриса је прилично лака, без обзира који Линук ОС користите. Прво, започните процес отварањем прозора терминала на радној површини Линук-а притиском на Цтрл + Алт + Т на тастатури или потражите „Терминал“ у менију апликације. Затим, када је прозор терминала отворен и спреман за употребу, пратите доленаведена упутства за инсталацију која одговарају Линук ОС-у који тренутно користите.

  Како ажурирати ХомеПод мини или ХомеПод

Убунту

На Убунту-у можете покренути апликацију Лутрис додавањем званичног ППА. Затим, користећи наредбу адд-апт-репоситори у наставку, подесите ППА.

sudo add-apt-repository ppa:lutris-team/lutris

Затим покрените наредбу за ажурирање да бисте освежили Убунту софтверске изворе.

sudo apt update

Када све буде ажурирано, можете инсталирати Лутрис апликацију на свој Убунту рачунар користећи команду апт инсталл испод.

sudo apt install lutris

Дебиан

Лутрис ради на Дебиан-у на исти начин као Убунту. Прво, морате да подесите Апт спремиште. То можете учинити са следећом командом ецхо у прозору терминала.

echo "deb http://download.opensuse.org/repositories/home:/strycore/Debian_10/ ./" | sudo tee /etc/apt/sources.list.d/lutris.list

Затим користите команду вгет да преузмете репо кључ Лутрис софтвера. Овај кључ је кључан за инсталирање Лутриса и без њега ништа неће радити. Зато немојте прескочити овај корак!

wget -q https://download.opensuse.org/repositories/home:/strycore/Debian_10/Release.key -O- | sudo apt-key add -

Након подешавања кључа, мораћете да покренете наредбу за ажурирање да бисте освежили изворе Дебиановог софтвера. Ово ћете морати да урадите да бисте могли да инсталирате Лутрис.

sudo apt update

Када је Дебиан ажуран, можете инсталирати Лутрис апликацију на свој Дебиан ПЦ.

sudo apt install lutris

Арцх Линук

На Арцх Линук-у је једноставно инсталирати Лутрис. Да бисте то урадили, користите пацман команду испод.

sudo pacman -S lutris

Федора

Моћи ћете брзо да покренете Лутрис на Федори користећи днф инсталл команду испод.

sudo dnf install lutris

ОпенСУСЕ

ОпенСУСЕ има Лутрис апликацију у званичним СУСЕ репозиторијумима. Да би то функционисало, користите команду зиппер инсталл.

sudo zypper install lutris

Инсталирање Хеартхстонеа на Линук

Да бисте започели инсталацију Хеартхстоне-а, идите на страницу игре на Лутрис.цом. Затим пронађите дугме „Инсталирај“ и кликните на њега мишем да бисте покренули програм за инсталацију Хеартхстоне-а.

  Како омогућити ЦОРС помоћу ХТТПОнли колачића за безбедни токен?

Након што кликнете на дугме „Инсталирај“, Лутрис ће се покренути и појавиће се прозор за инсталацију. Немојте још да кликнете на „Инсталирај“. Уместо тога, пређите на ову страницу и инсталирајте све потребне зависности да би Баттленет могао да ради на Линук-у.

Баттленет НЕЋЕ функционисати без конфигурисања оба зависности и Вулкан возачи. Када завршите са подешавањем и драјвера и зависности, вратите се на апликацију Лутрис и кликните на дугме „Инсталирај“ да бисте започели подешавање Хеартхстоне-а.

Након што изаберете дугме за инсталацију, Лутрис ће вас питати где да поставите датотеке игре Хеартхстоне. Оставите га као подразумевано, или, ако желите да промените директоријум, кликните на дугме „Прегледај“ и изаберите другу фасциклу.

Када одаберете где да поставите датотеке, пређите на следећу страницу и кликните на дугме „Настави“ да бисте прешли на следећу страницу. Одабиром дугмета „Настави“, Лутрис ће почети да инсталира Баттленет.

Када је Баттленет инсталиран, пријавите се на свој налог. Затим пронађите „Хеартхстоне“ у покретачу игара и кликните на њега да бисте преузели и инсталирали игру. Када се игра заврши са преузимањем, кликните на „Играј“ да бисте покренули игру.

Под претпоставком да сте инсталирали и Вулкан драјвере као и потребне зависности, бићете спремни да играте Хеартхстоне на свом Линук рачунару преко Лутриса. Уживати!