Како играти Цитиес Скилинес на Линуку

Цитиес Скилинес је игра за изградњу града из 2015. коју је развио Цолоссал Ордер и објавио Парадок Интерацтиве. Игра је за једног играча и омогућава изградњу градова и инфраструктуре у масивним, реалистичним размерама. У овом водичу ћемо вам показати како да га играте на Линук-у.

Преузимање Цитиес Скилинес-а на Линук-у

Цитиес Скилинес ради на Линук-у као матична апликација, међутим, игра нема самостални инсталатер који се може преузети. Као резултат тога, једини начин да играте игру на Линук-у је званична апликација Стеам за Линук.

Инсталирајте Стеам

Да бисте започели инсталацију Стеам-а на Линук-у, мораћете да покренете прозор терминала. Да бисте покренули прозор терминала, притисните Цтрл + Алт + Т на тастатури или потражите „Терминал“ у менију апликације.

Са отвореним прозором терминала и спремним за употребу, пратите доленаведена упутства за инсталацију да бисте почели да радите са Линук верзијом Стеам-а на свом Линук рачунару.

Убунту

На Убунту, можете лако да инсталирате Стеам клијент помоћу следеће команде Апт за инсталацију испод.

sudo apt install steam

Дебиан

На Дебиан Линук-у, Стеам апликацију је најбоље инсталирати преко Валве службене веб странице. Да би апликација Стеам радила, мораћете да преузмете најновији ДЕБ пакет на ваш Линук рачунар.

Преузимање најновијег ДЕБ пакета на ваш Линук рачунар се најбоље може обавити командом за преузимање вгет. Разлог за то је што вгет може поставити ДЕБ пакет директно на ваш рачунар преко терминала, уместо да се бави веб локацијама.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Након што преузмете софтвер на свој рачунар, инсталација може да почне. Користећи наредбу дпкг у наставку, инсталирајте најновију верзију Стеам-а на свој Дебиан Линук рачунар.

sudo dpkg -i steam.deb

Након инсталације Стеам-а на ваш Дебиан Линук ПЦ, мораћете да исправите све проблеме зависности који су се појавили током инсталације Стеам-а. Да бисте исправили ове проблеме, користите следећу команду.

sudo apt-get install -f

Арцх Линук

Да бисте инсталирали Стеам на Арцх Линук, прво ћете морати да омогућите „мултилиб“ софтверско складиште. Ово спремиште има апликацију Стеам и неће радити без ње. Да би то функционисало, морате да уредите датотеку /етц/пацман.цонф на свом рачунару и омогућите „мултилиб“ софтверско складиште.

  Како подесити двофакторску аутентификацију на Фирефок-у

Када се репо омогући, мораћете поново да синхронизујете пацман са репо серверима. Да бисте то урадили, унесите наредбу испод.

sudo pacman -Syy

Коначно, инсталирајте најновију верзију Стеам-а на свој Линук рачунар помоћу наредбе испод.

sudo pacman -S steam

Федора/ОпенСУСЕ

И Федора и ОпенСУСЕ Линук имају Стеам пакете доступне у својим софтверским репозиторијумима и можете их користити да инсталирате Стеам апликацију на рачунар. Међутим, предлажемо да користите Флатпак издање Стеам-а јер боље раде на овим оперативним системима.

Флатпак

Стеам је доступан као Флатпак и ако желите да га инсталирате, прво ћете морати да инсталирате Флатпак пакет на рачунар. Овај пакет обезбеђује време извођења потребно да би Флатпак пакети као што је Стеам функционисали.

Да бисте покренули Флатпак пакет на вашем Линук рачунару, пратите овај водич на ту тему. Када се инсталира, користите команду флатпак ремоте-адд да додате продавницу апликација Флатхуб у систем и команду флатпак инсталл да бисте инсталирали

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Инсталирајте Цитиес Скилинес на Линук

Сада када је апликација инсталирана, покрените Стеам на рачунару и пријавите се са својим корисничким налогом. Затим следите доленаведена упутства корак по корак.

Корак 1: Пријавите се на свој Стеам налог и пронађите дугме „Продавница“. Кликните на њега да бисте приступили Стеам Сторефронт-у. Стеам Сторефронт је локација на којој Валве продаје све видео игре на својој платформи, а тамо ћете пронаћи Цитиес Скилинес.

Корак 2: Унутар странице продавнице пронађите оквир за претрагу и кликните на њега мишем. Одатле откуцајте „Цитиес Скилинес“ и притисните тастер Ентер да бисте наставили до резултата претраге.

  9 подешавања која би сваки власник Нинтендо Свитцх требало да користи

Корак 3: Прегледајте резултате претраге и изаберите резултат који каже „Цитиес Скилинес“ и кликните на њега мишем. Када кликнете на резултате претраге, одвешће вас на страницу Цитиес Скилинес Сторефронт.

Корак 4: На страници Цитиес Скилинес Сторефронт, пронађите дугме „Додај у корпу“ и кликните на њега мишем. Када изаберете ово дугме, моћи ћете да купите игру и додате је на свој налог.

Корак 5: Пронађите страницу „Библиотека“ и кликните на њу да бисте отишли ​​у своју Стеам библиотеку. Одатле претражите своју Стеам библиотеку за Цитиес Скилинес и изаберите плаво дугме „Инсталирај“ да бисте преузели и инсталирали игру на свој рачунар.

Преузимање ће потрајати. Када се процес заврши, бићете спремни да играте Цитиес Скилинес на Линук-у! Уживајте и срећно играње!