Како играти Црусадер Кингс ИИ на Линуку

Црусадер Кингс ИИ је стратешка игра која се одвија у средњем веку. Развио га је и објавио Парадок Интерацтиве. У 2019. години, ЦК ИИ је прешао на модел „фрее-то-плаи“. Ево како да играте игру на Линук-у.

Навођење Црусадер Кингс ИИ на Линук-у

Црусадер Кингс ИИ је матична Линук игра. Међутим, то је само на Стеам-у, па ако желите да уживате у њему на Линуку, мораћете да набавите најновије Стеам издање које ради на Линуку.

Инсталирајте Стеам

Да бисте инсталирали Стеам, отворите прозор терминала на Линук радној површини. Да бисте отворили прозор терминала на Линук радној површини, притисните Цтрл + Алт + Т на тастатури. Или потражите „Терминал“ у менију апликације и кликните на икону терминала да бисте покренули апликацију.

Када је прозор терминала отворен и спреман за употребу, инсталација Стеам-а може почети. Пратите доле наведена упутства за инсталацију која одговарају Линук ОС-у који тренутно користите.

Убунту

На Убунту Линук-у, могуће је инсталирати Стеам преко команде апт инсталл.

sudo apt install steam

Дебиан

Ако користите Дебиан Линук, најбољи начин да натерате Стеам да ради је преузимање најновијег Стеам ДЕБ пакета директно на ваш рачунар са Валве-а. За преузимање користите следећу команду вгет довнлоадер-а.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Након преузимања, Стеам ДЕБ пакет ће се појавити у вашој почетној фасцикли. Одавде га можете инсталирати на свој рачунар користећи следећу дпкг команду испод.

  Како се то може поредити са Распберри Пи?

судо дпкг -и стеам.деб

Са Стеам ДЕБ пакетом инсталираним на вашем Дебиан систему, мораћете да покренете команду апт-гет инсталл -ф да бисте исправили све зависности које нису решене током Стеам процеса подешавања.

sudo apt-get install -f

Арцх Линук

Корисници Арцх Линук-а имају приступ Стеам-у преко „мултилиб” софтверског складишта. С обзиром на то, „мултилиб“ софтверско спремиште често мора бити ручно омогућено, јер сваки корисник Арцха не воли 32-битни софтвер на свом систему.

Да бисте омогућили спремиште, отворите текстуалну датотеку /етц/пацман.цонф у свом омиљеном уређивачу текста (као роот). Када се отвори, померите се надоле, пронађите одељак „мултилиб“ и обришите симбол #, као и симболе на линијама директно испод њега.

Након уређивања текстуалне датотеке, сачувајте промене и затворите је. Затим користите наредбу испод да поново синхронизујете Арцх Линук са званичним софтверским репозиторијумима.

sudo pacman -Syyuu

Коначно, инсталирајте најновију верзију Стеам-а на свој систем помоћу пацман команде.

sudo pacman -S steam

Федора/ОпенСУСЕ

Ако сте корисник Федора-е или ОпенСУСЕ-а, могуће је да Стеам ради из кутије користећи софтверска спремишта укључена у ваш оперативни систем. Имајући то у виду, Флатпак издање Стеам-а има тенденцију да боље функционише на Федори и ОпенСУСЕ-у, па предлажемо да га инсталирате уместо тога.

Флатпак

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Инсталирајте ‎Црусадер Кингс ИИ на Линук

Када је Стеам конфигурисан и подешен на рачунару, покрените апликацију на радној површини. Када отворите, пријавите се на свој налог са својим корисничким акредитивима. Затим пратите доленаведена упутства корак по корак да бисте Црусадер Кингс ИИ покренули рад на Линук-у.

  Високофреквентно трговање (ХФТ) објашњено за 5 минута или мање

Корак 1: Пронађите дугме „Продавница“ у Стеам-у и кликните на њега мишем. Када изаберете ово дугме, учитаћете Стеам продавницу. Одавде пронађите оквир за претрагу и кликните на њега мишем.

Унутар оквира за претрагу унесите „Црусадер Кингс ИИ“ и притисните тастер Ентер. Затим погледајте резултате и изаберите „Црусадер Кингс ИИ“ да бисте отишли ​​на страницу излога игре Стеам.

Корак 2: На страници Црусадер Кингс ИИ Стеам Сторефронт пронађите зелено дугме „Плаи Гаме“ на страници. Када изаберете ово дугме, на екрану ће се појавити прозор за инсталацију Стеам-а.

Користећи УИ инсталатер, прођите кроз процес инсталирања Црусадер Кингс ИИ на ваш Линук рачунар преко Стеам-а. Имајте на уму да инсталација може потрајати, јер је игра прилично велика.

Корак 3: Након што се Црусадер Кингс ИИ заврши са преузимањем на ваш Линук рачунар, пронађите дугме „Библиотека“ унутар Стеам-а и кликните на њега мишем. Затим кликните на поље за претрагу да бисте пронашли игру.

Када пронађете игру, изаберите је мишем. Кликом на Црусадер Кингс ИИ у резултатима претраге, приступићете страници Стеам библиотеке игре.

Корак 4: На страници Црусадер Кингс ИИ Стеам библиотеке пронађите зелено дугме „ПЛАИ“ и кликните на њега мишем. Када изаберете ово дугме, Стеам ће покренути Црусадер Кингс ИИ на Линук-у.

Уживајте у Црусадер Кингс ИИ и срећном игрању!