Како играти Јуст Цаусе 3 на Линуку

Јуст Цаусе 3 је акциона авантуристичка игра из 2015. коју је развио Аваланце Студиос, а објавио Скуаре Еник. У овој игри, играч контролише Рика Родригеза док се враћа у своју домовину Медичи. Ево како да га играте на Линук-у.

Јуст Цаусе 3 на Линук-у

Јуст Цаусе 3 на Линук-у

Јуст Цаусе 3 ради прилично добро на Линук-у. Међутим, једини начин да то натерате да функционише јесте Протон и Стеам Плаи, кључне карактеристике Линук верзије Стеам-а. Дакле, да бисмо инсталирали Јуст Цаусе 3, морамо да инсталирамо Стеам за Линук.

Инсталирајте Стеам

Да бисте започели инсталацију Стеам-а за Линук, отворите прозор терминала на радној површини. Прозор терминала можете отворити притиском на Цтрл + Алт + Т на тастатури или претраживањем „Терминал“ у менију апликације и отварањем на тај начин.

Када је прозор терминала отворен и спреман за употребу, пратите упутства за инсталацију која одговарају Линук ОС-у који тренутно користите.

Убунту

На Убунту Линук-у можете покренути Стеам и покренути следећу Апт команду за инсталацију испод.

sudo apt install steam

Дебиан

На Дебиан Линук-у, најбољи начин да инсталирате Стеам је преузимање ДЕБ пакета директно у вашу кућну фасциклу помоћу команде вгет, уместо да инсталирате онај који је укључен у изворе софтвера ОС.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Када се преузимање заврши, Стеам ДЕБ пакет ће бити у вашој почетној фасцикли, спреман за инсталацију. У овом тренутку користите команду дпкг да инсталирате Стеам пакет на ваш Дебиан ПЦ.

sudo dpkg -i steam.deb

Када се инсталација Стеам-а на Дебиан-у заврши, мораћете да исправите проблеме зависности јул су се појавили. Да бисте решили проблеме, користите команду апт-гет инсталл -ф да бисте је инсталирали.

sudo apt-get install -f

Арцх Линук

Стеам је доступан за инсталацију на Арцх Линук преко „мултилиб” софтверског спремишта. Ово спремиште мора бити омогућено пре инсталирања Стеам-а. Да бисте то омогућили, отворите датотеку /етц/пацман.цонф у свом омиљеном уређивачу текста.

Када је датотека отворена, пронађите одељак „мултилиб“ и уклоните симбол # испред њега, заједно са линијама директно испод њега. Затим сачувајте измене и затворите уређивач. Поново синхронизујте пацман користећи наредбу испод.

sudo pacman -Syy

Користећи наредбу у наставку, подигните најновије издање Стеам-а и покренете га на вашем Арцх Линук систему.

sudo pacman -S steam

Федора/ОпенСУСЕ

Они који користе и Федора и ОпенСУСЕ Линук могу да инсталирају Стеам преко софтверских складишта укључених у оперативни систем. Међутим, сматрамо да Флатпак издање Стеам-а ради боље на овим оперативним системима и упућујемо вас да га користите уместо тога.

Флатпак

Да би Стеам радио на Флатпак-у, прво морате да подесите време извршавања Флатпак-а. Да бисте подесили време извођења, пратите наш детаљни водич о овој теми. Након подешавања Флатпак рунтиме-а, користите команду флатпак даљинско додавање да бисте додали продавницу апликација Флатхуб на свој рачунар. Затим користите команду за инсталирање флатпак да бисте инсталирали апликацију.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Играјте Јуст Цаусе 3 на Линук-у

Са Стеам-ом инсталираним на вашем Линук рачунару, отворите апликацију и пријавите се користећи своје Стеам корисничке акредитиве. Када се пријавите, пратите упутства корак по корак да бисте сазнали како да покренете Јуст Цаусе 3.

Корак 1: Отворите мени Стеам и кликните на дугме „Подешавања“ да бисте приступили области за подешавања. Када уђете у Стеам подешавања, пронађите одељак „Стеам Плаи“ и потврдите оквир „Омогући Стеам Плаи за подржане наслове“ и „Омогући Стеам Плаи за све остале наслове“. Кликните на „ОК“ да бисте потврдили своја подешавања.

Корак 2: Пронађите дугме „Продавница“ у Стеам-у и кликните на њега мишем. Затим пронађите оквир за претрагу и кликните на њега мишем. Након што кликнете на њега, укуцајте „Јуст Цаусе 3“ и притисните тастер Ентер да бисте видели резултате претраге.

Кликните на „Јуст Цаусе 3“ у резултатима да бисте приступили страници Стеам продавнице.

Корак 3: На страници игре Јуст Цаусе 3 пронађите зелено дугме „Додај у корпу“ и кликните на њега да бисте га додали у корпу своје игре. Када је игра додата у вашу корпу, кликните на икону колица у Стеам-у да бисте јој приступили.

Када уђете у своју Стеам корпу, прођите кроз процес куповине игре и додајте је на свој налог.

Корак 4: Кликните на дугме „Библиотека“ да бисте приступили библиотеци игара. Унутар ваше Стеам библиотеке игара потражите „Јуст Цаусе 3“ и кликните на плаво дугме „ИНСТАЛИРАЈ“ да бисте преузели и инсталирали игру.

Када се инсталација заврши, плаво дугме „ИНСТАЛЛ“ ће постати зелено дугме „ПЛАИ“. Одавде кликните на дугме „ПЛАИ“ да бисте покренули Јуст Цаусе 3!