Како играти 911 Оператор на Линук-у

Оператор 911 ставља играча у улогу 911 диспечера за хитне линије и службе. То је забавна и изазовна видео игра. Развио га је Јутсу Гамес, а објавио га је Гамес Операторс. Ево како можете да играте 911 Оператор на Линук-у.

Како натерати 911 Оператор да ради на Линук-у

911 Оператор ради на Линук-у захваљујући фантастичној технологији коју је Валве развио под називом Протон. Међутим, апликација није изворна за Линук. Да би игра радила на вашем рачунару, мораћете да инсталирате апликацију Стеам на рачунар.

Инсталирање Стеам-а на Линук-у је релативно једноставно и подржано је на великом броју Линук оперативних система. Отворите прозор терминала на радној површини притиском на Цтрл + Алт + Т на тастатури да бисте започели инсталацију. Или потражите „Терминал“ у менију апликације.

Када је прозор терминала отворен и спреман за употребу, инсталација може почети. Користећи упутства у наставку, омогућите да апликација Стеам ради на вашем рачунару.

Убунту

Ако користите Убунту или оперативни систем заснован на Убунту-у, моћи ћете да натерате Стеам да ради једноставном командом апт инсталл испод.

sudo apt install steam

Дебиан

Стеам ради на Дебиан-у. Међутим, мораћете да преузмете најновији Стеам ДЕБ пакет са званичне Стеам веб локације. Користећи наредбу за преузимање вгет испод, зграбите Стеам.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Када се заврши преузимање ДЕБ пакета, инсталација Стеам-а се може обавити помоћу дпкг команде испод.

sudo dpkg -i steam.deb

Са Стеам ДЕБ пакетом постављеним на вашем рачунару, мораћете да водите рачуна о зависностима за Стеам на вашем рачунару. Да бисте исправили зависности, користите команду апт-гет инсталл -ф.

sudo apt-get install -f

Арцх Линук

Моћи ћете да инсталирате Стеам на свој Арцх Линук рачунар, све док имате „мултилиб“ софтверско спремиште подешено на свом рачунару. Да бисте подесили овај репо, отворите датотеку /етц/пацман.цонф у свом омиљеном уређивачу текста (као роот).

Када се отвори пацман конфигурациона датотека, пронађите одељак „мутлилиб“ текстуалне датотеке. Затим уклоните симбол # испред, као и линије директно испод њега. Затим сачувајте измене.

Када завршите са уређивањем, користите команду пацман да поново синхронизујете званичне Арцх Линук софтверске сервере са својом инсталацијом.

sudo pacman -Syy

Коначно, моћи ћете да инсталирате апликацију Стеам на рачунар помоћу команде пацман.

sudo pacman -S steam

Федора/ОпенСУСЕ

Они који користе Федора или ОпенСУСЕ Линук моћи ће да инсталирају Стеам апликацију преко софтверских складишта укључених у систем. С обзиром на то, Флатпак издање Стеам-а ради много боље на овим оперативним системима и предлажемо да следите та упутства.

Флатпак

Ако желите да користите Флатпак издање Стеам-а на свом рачунару, прво ћете морати да конфигуришете време извршавања Флатпак-а на свом рачунару. Можете да подесите време извођења пратећи овај водич. Након подешавања времена рада Флатпак, инсталирајте Стеам користећи команде испод.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Инсталирајте ‎911 Оператор на Линук

Када је Стеам инсталиран на вашем рачунару, отворите га и пријавите се на свој налог. Затим пратите доленаведена упутства корак по корак да бисте навели 911 Оператор да ради на Линук-у.

Корак 1: Отворите мени „Стеам“ унутар Стеам-а и кликните на њега. Затим изаберите дугме „Подешавања“ да бисте приступили прозору поставки Стеам-а.

Унутар области прозора поставки Стеам-а пронађите одељак „Стеам Плаи“ и кликните на њега мишем. Затим кликните на поље „Омогући Стеам Плаи за подржане наслове“ и „Омогући Стеам Плаи за све остале наслове“.

Корак 2: Пронађите дугме „Продавница“ и кликните на њега мишем. Након што изаберете ово дугме, бићете доведени у Стеам продавницу. Одавде кликните на поље за претрагу и унесите „911 Оператор“. Притисните тастер Ентер да бисте видели резултате претраге.

Корак 3: Прегледајте резултате претраге и изаберите „911 Оператор“ помоћу миша. Након што изаберете игру у резултатима претраге, бићете доведени на страницу продавнице 911 Оператор Стеам.

На страници Стеам продавнице за оператера 911, кликните на зелено дугме „Додај у корпу“ да бисте купили игру и додали је у своју колекцију Стеам игара.

Корак 4: Пронађите дугме „Библиотека“ у Стеам-у и кликните на њега мишем. Затим пронађите „911 Оператор“ у својој библиотеци. Када пронађете игру, пронађите плаво дугме „ИНСТАЛИРАЈ“ и кликните на њега мишем да бисте преузели и инсталирали игру на ваш Линук рачунар.

Корак 5: Једном када је 911 Оператор инсталиран на вашем Линук рачунару, плаво дугме „ИНСТАЛЛ“ ће постати зелено дугме „ПЛАИ“. Изаберите ово дугме за репродукцију да бисте покренули игру на рачунару. Уживати!