Како избрисати датотеку хибернације у оперативном систему Виндовс 10

Можете да видите употребу складишног простора према фасцикли за све своје дискове у оперативном систему Виндовс 10. Постоји уграђена алатка коју можете да користите да бисте пронашли шта заузима највише простора на вашем систему. За неке фасцикле, као што је фасцикла привремених датотека, постоји дугме за брзо чишћење које ће избрисати датотеке у њему. За друге, морате проћи кроз Филе Екплорер да бисте избрисали датотеке. Ако желите да избришете велике, нежељене датотеке, можда сте приметили да Виндовс 10 има прилично велику датотеку хибернације. Не можете директно да му приступите, што значи да не можете да избришете датотеку хибернације из Филе Екплорер-а. Ево шта треба да урадите да бисте повратили тај део простора.

Избришите датотеку хибернације у оперативном систему Виндовс 10

На старијим верзијама оперативног система Виндовс, можете отворити свој Ц диск и пронаћи датотеку хибернације под називом хиберфил.сис. У оперативном систему Виндовс 10, датотека је изгледа скривена тако да је можете пронаћи чак и са администраторским налогом. Без обзира на то, и даље можете да га избришете на исти начин као на старијим верзијама оперативног система Виндовс.

Треба напоменути да ако често стављате систем у режим хибернације, не би требало да бришете ову датотеку. Потребан вам је да бисте поново покренули систем. Ако не користите режим хибернације, а уместо тога више волите да искључите систем на крају дана, можете изгубити датотеку и ваш систем неће трпети због тога. Биће вам потребна администраторска права да бисте избрисали датотеку хибернације.

  Како да поправите грешку у Виндовс-у 0к80004005 [Tried and Tested Solutions]

Отворите командну линију са администраторским правима, налепите следеће и додирните Ентер.

powercfg -h off

Поново покрените систем за добру меру и датотека хибернације на Виндовс 10 ће нестати. Можете да проверите картицу Меморија у групи подешавања Систем унутар апликације Подешавања да бисте се уверили да је величина датотеке хибернације смањена на 0. Налази се под Систем и резервисано.

Горња команда ће избрисати датотеку хибернације, али ће такође онемогућити режим хибернације. То је једини начин да се отарасите датотеке. Датотека хиберфил.сис не смањује своју величину ако/када искључите систем. Задржава ту величину, или може постати већи, али све док имате омогућен режим хибернације на вашем систему, биће ту. Треба напоменути да ће датотека постојати чак и ако никада нисте ставили свој систем у режим хибернације.

Ако касније одлучите да користите режим хибернације, мораћете поново да га омогућите. Отворите командну линију са администраторским правима и унесите следећу команду.

powercfg -h on