Како избрисати страницу у програму Мицрософт Ворд

Ако желите да избришете страницу која садржи текст, графику или други садржај у Мицрософт Ворд документу, или ако желите да се решите те празне беле странице на крају извештаја која неће изгледати далеко, ево како.

Брисање странице у Ворд-у

Апсолутно најбржи начин да се решите странице са садржајем у Ворд-у је да изаберете садржај на тој страници и притиснете тастер Бацкспаце (Делете на Мац-у). Ако не желите да ручно кликнете и означите текст странице, можете да користите уграђени алат за проналажење и замену.

Прва ствар коју ћете желети да урадите је да додирнете било где на страници коју желите да избришете. Можете да видите број странице на којој се налазите гледајући у доњи леви угао прозора.

Затим притисните Цтрл + Г на Виндовс-у или Оптион + Цомманд + Г на Мац-у. Сада ћете бити на картици „Иди на“ прозора „Пронађи и замени“. Сада откуцајте страницу у текстуални оквир „Унесите број странице“. Изаберите „Иди на“.

Биће изабран сав садржај на вашој тренутној страници. Све што сада треба да урадите је да притиснете тастер Бацкспаце (или Делете на Мац-у).

Избришите празну страницу на крају Ворд-а

Ако сте се икада запитали зашто постоји празна страница на крају вашег Ворд документа која неће нестати, то је зато што програм за обраду текста укључује завршни пасус који се не може избрисати. Ово понекад узрокује да се празна страница појави на крају документа, у зависности од тога где се завршава последњи ред вашег садржаја.

  13 Услуге дистрибуције вести или саопштења за јавност за ПР тимове

Пошто се овај завршни пасус не може избрисати, једини начин да заиста уклоните празну страницу на крају је да јој дате величину фонта од 1 пт.

Прва ствар коју ћете желети да урадите је да покажете ознаке пасуса на вашем Ворд документу. Да бисте то урадили, притисните Цтрл + Схифт+8 (Цомманд + 8 на Мац-у).

Сада изаберите ознаку пасуса. Не можете то учинити тако што ћете кликнути и превући курсор преко њега. Да бисте га изабрали, ставите курсор на икону и двапут кликните на њу.

Појавиће се прозор за форматирање. У пољу „Величина фонта“ унесите „01“ и притисните тастер Ентер.

Са овом променом величине, празна страница на крају ће сада бити уклоњена. Такође можете безбедно да уклоните ознаке пасуса сада притиском на Цтрл + Схифт + 8 (Цомманд + 8 на Мац-у).