Како инсталирати видео звоно на вратима

Видео звоно на вратима је најбољи уређај за паметни дом који можете да поседујете. Али, ако никада раније нисте инсталирали звоно на вратима, стварна инсталација може бити помало застрашујућа. То је прилично једноставан процес инсталације — ми ћемо вас провести кроз њега.

Основе

За овај водич, ми ћемо инсталирати Нест Хелло. Свако видео звоно је другачије, али деле већину истих основних сличности. Требаће вам шрафцигер, бушилица, клешта и да искључите струју ако инсталирате жичано звоно на вратима. Нека видео звона на вратима могу да звоне у вашем дому, тако да ћете можда морати да пронађете и своју кутију за звоно.

Наравно, можете платити професионалцу да вам инсталира звоно на вратима — али ми ћемо вам показати како да то урадите сами.

Искључите напајање

Ако ваше видео звоно на вратима ради са ожичењем вашег дома, апсолутно прва ствар коју треба да урадите је да искључите струју у кутији прекидача. Ако нисте сигурни који прекидач контролише ваше звоно на вратима, можете испробати прекидаче који су близу вашег звона и близу кутије за звоно. Након што окренете прекидач, покушајте да позвоните на врата. Када не ради, идите на онај прави.

Пронађите Цхимебок

Ако ваше видео звоно на вратима може да звони у кућну кутију за звоно, обично долази са кутијом која је повезана са вашим звоном да бисте то постигли. Прво пронађите кутију за звоно и уклоните је. Затим потражите две жице које воде до шрафова са ознаком „транс“ (за трансформатор) и „предњи“ (или „позади“ ако је ово друго звоно на вратима).

  5 Цхроме Нев Таб Веллнесс екстензија за јачање менталног здравља и ублажавање стреса

У зависности од вашег хардвера, урадићете једну од две ствари. Са Нест Хелло, требало би да уклоните постојеће жице, причврстите их у уторе за каблове прибора за звоно, а затим укључите две голе жице на завртњима.

Са другим хардвером за звоно, уклоните две жице са њихових терминала за звоно и уврћете их заједно са жицама хардвера видео звона на вратима, а затим их поново спојите на терминале.

Када повежете жице, угурајте хардвер у било који празан простор који можете пронаћи. Али уверите се да не ометате ударце који ударају у металне шипке да звоне.

Вратите поклопац кутије за звоно и пређите на звоно на вратима.

Инсталирање звона на вратима

Да бисте инсталирали ново видео звоно на вратима, прво ћете морати да уклоните постојеће дугме за звоно. Обично два завртња држе стандардно звоно за врата на месту. Уклоните их, лагано повуците дугме са зида, а затим одвојите ожичење вашег дома од звона на вратима.

Лагано повуците ожичење. Ако осећате да је могуће извући додатну жицу из зида, пажљиво то урадите. Додатна опуштеност може бити од помоћи у наредним корацима.

Следећи корак је причвршћивање монтажног носача на ваш дом преко ожичења звона на вратима. Ако је ваше ожичење угао, звоно на вратима можда има угаони држач да би се то објаснило. Причврстите га на монтажни носач.

Затим, носач за монтажу на зид са изложеним жицама звона на вратима које пролазе кроз њега. Пронађите рупе за шрафове у монтажном носачу и означите их оловком. Уклоните држач и избушите пилот рупе на местима која сте означили. Затим вратите држач за монтирање и причврстите га на зид. Ако је ваше звоно за врата на батерије и неће користити ожичење, али ожичење постоји, требало би да их залепите траком и затворите да бисте их заштитили од елемената. Затим их угурајте у зид што је могуће чвршће.

  Како да поправите грешку „Онемогућени налози се не могу контактирати“ на Инстаграму

Сада када је ваш држач на месту, мораћете да причврстите ожичење вашег дома на видео звоно на вратима. Сваки произвођач приступа овоме другачије, али обично укључује неку врсту ожичења за мост који иде између жица вашег дома и звона на вратима. У случају Нест Хелло, ово су стезаљке сличне кутији Цхиме. Они клизе на жице куће док не осетите клик. Затим увуците додатну жицу у простор иза монтажног носача. Ако се не уклапају, можда ћете морати да уклоните држач за монтажу и користите бушилицу да бисте направили додатни простор.

Затим причврстите ожичење моста на видео звоно на вратима. За већину звона на вратима, то су два терминала на задњој страни. Можда ћете морати да замотате ожичење око њих или, као код Нест Хелло-а, то могу бити стезаљке које гурнете испод шрафова.

Када све повежете, време је да монтирате звоно на вратима у држач за монтажу. Са Нест Хелло, прво ћете гурнути горњи део на место, а затим гурнути доњи део док не чујете да шкљоцне на своје место. За друга звона за врата ће можда бити потребни завртњи за њихово повезивање са држачем. То ће обично захтевати безбедносни шраф, а звоно на вратима вероватно долази са потребним шрафом.

Сада поново укључите напајање и проверите звоно на вратима. Обично би требало да одмах засветли како би означио да је спреман за упаривање са повезаном апликацијом. Можда бисте такође желели да тестирате дугме да бисте видели да ли правилно звони звоно вашег дома (ако може).

  Како променити лозинку за Фејсбук

Све што је преостало је да преузмете апликацију, као што је Нест фор Андроид или иОС, и прођите кроз процес подешавања.

Ако звоно на вратима не ради, требало би да искључите напајање и проверите да ли су жице на задњим вратима и на кутији за звоно добре везе. Ако то не помогне, обратите се произвођачу звона за врата за додатне кораке за решавање проблема.

Када све проради, можда ћете желети да размислите о постављању зона активности, тако да не добијате обавештења када аутомобил прође. Ако имате паметан екран као што је Нест Хуб или Ецхо Схов, можда бисте желели да размислите о активирању свих вештина које им омогућавају да раде са вашим звоном на вратима.