Како инсталирати Вимик ГТК тему на Линук

Једна од бољих равних тема у стилу материјалног дизајна је Вимик. Добро је дизајниран и придржава се смерница које Гоогле поставља за Андроид. Тема долази у неколико различитих стилова, укључујући одличан скуп режима тамнијих боја. Као и већина Линук тема, Вимик је за ГТК+ и има пуну подршку за сва десктоп окружења која користе ту технологију (Гноме Схелл, Циннамон, Мате, ЛКСДЕ, Ксфце4, Будгие, итд.). У овом чланку ћемо говорити о томе како да преузмемо Вимик ГТК тему и направимо је директно из изворног кода. Такође, размотрићемо како да то омогућимо на свим модерним ГТК десктоп окружењима.

Инсталирање зависности

Пре него што Вимик ГТК тема ради исправно, потребно је да се позабавите неким ГТК зависностима. Ове зависности помажу да се тема исправно прикаже. Отворите терминал и пратите упутства да би све функционисало.

Убунту

sudo apt install gtk2-engines-murrine gtk2-engines-pixbuf git

Дебиан

sudo apt-get install gtk2-engines-murrine gtk2-engines-pixbuf git

Арцх Линук

sudo pacman -S gtk-engine-murrine gtk-engines git

Федора

sudo dnf install gtk-murrine-engine gtk2-engines git

ОпенСУСЕ

sudo zypper install gtk-murrine-engine gtk2-engines git

Други Линуки

Вимик ће радити на свим Линук дистрибуцијама које подржавају десктоп окружења користећи ГТК. Међутим, без одговарајућих алата за рендеровање, неће изгледати како треба. Ако користите Линук дистрибуцију која није на овој листи, не брините. Још увек је могуће да све функционише. Отворите терминал и користите менаџер пакета да потражите „гтк2-енгинес-муррине“ и „гтк-енгинес“ или „гтк2-енгинес“ и инсталирајте их.

  Како убити процесе са Линук терминала

Напомена: неће сваки Линук оперативни систем имати пакете означене на овај начин. Покушајте да претражујете користећи кључне речи.

Инсталирање Вимик-а

За разлику од многих других ГТК тема које постоје, Вимик има алатку за аутоматску инсталацију. Поседовање скрипте за инсталацију чини ствари много лакшим. Да бисте добили инсталатер, мораћете да клонирате код директно из Гитхуб софтверског спремишта програмера.

Користите гит да клонирате код на ваш Линук рачунар:

git clone https://github.com/vinceliuice/vimix-gtk-themes.git

Затим користите ЦД алат да преместите терминал из /хоме/усернаме/ директоријума у ​​новостворену фасциклу вимик-гтк-тхемес.

cd vimix-gtk-themes

Унутар директоријума Вимик ГТК тема, користите команду цат да видите датотеку РЕАДМЕ.мд. Ова датотека ће садржати све виталне информације за Вимик (софтверске лиценце, контакт програмера, итд.)

cat README.md | more

Завршили сте са читањем датотеке РЕАДМЕ.мд? Покрените инсталациони алат.

Инсталација широм система

Да би тема Вимик ГТК била доступна свим корисницима, мораћете да покренете инсталациони скрипт са судо дозволама. У терминалу урадите:

sudo ./Install

Да ли скрипта за инсталацију има проблема са покретањем? Пробајте ове команде уместо тога:

sudo sh Install

или

sudo bash Install

Инсталација за једног корисника

Инсталирање Вимик-а у локалну фасциклу .тхеме, а не на целокупан систем у /уср/схаре/тхемес/ је могуће. Да бисте то урадили, покрените скрипту без роот-а или судо-а.

./Install

Алтернативне команде:

bash Install

sh Install

Деинсталирање Вимик ГТК теме

Ако сте се уморили од коришћења теме Вимик на вашој Линук радној површини, пратите овај поступак да бисте је избрисали. Процес деинсталације је много компликованији од инсталације јер програмер није укључио скрипту за деинсталацију за покретање.

  Како играти Тотал Вар: РОМЕ ИИ на Линук-у

Да бисте уклонили Вимик тему која је инсталирана на целом систему, отворите терминал и користите команду су или судо -с да бисте добили роот схелл. Затим, користећи роот привилегије, почните да бришете фолдере тема. Прво уклоните све мрачне Вимик теме помоћу:

su

cd /usr/share/themes/

rm -rf Vimix-Dark*

Завршите процес деинсталације тако што ћете елиминисати преостале фасцикле Вимик теме.

rm -rf Vimix-*

Деинсталирај за појединачне кориснике

Ако сте одлучили да инсталирате Вимик једном кориснику у /хоме/усер/.тхемес/, а не на целом систему, процес деинсталације је мало другачији.

Напомена: поновите овај процес деинсталације за сваког корисника који има Вимик теме унутар ~/.тхемес за најбоље резултате

Прво, померите терминал у фасциклу скривених тема у /хоме/ користећи ЦД команду.

cd ~/.themes

Користећи команду рм, избришите све фасцикле теме Вимик Дарк.

rm -rf Vimix-Dark*

Коначно, завршите процес деинсталације Вимик-а користећи команду рм да бисте се решили преосталих фасцикли Вимик тема.

rm -rf Vimix-*

Омогућавање Вимик-а

Пакет тема Вимик је инсталиран. Следећи корак у процесу је да га омогућите на вашем десктоп окружењу заснованом на ГТК-у. Да бисте то урадили, отворите подешавања изгледа на радној површини и изаберите Вимик да бисте применили теме. Ако вам је потребна помоћ при постављању ових тема, имате среће! Имамо детаљна упутства о томе како да прилагодимо свако маинстреам ГТК десктоп окружење. Изаберите једну са листе и крените.

Обавезно пажљиво прегледајте листу, јер постоји најмање десет комплетних Вимик тема и комбинација које можете изабрати!