Како инсталирати непотписане додатке у Фирефок 43


Фирефок 43 изашао је пре само неколико дана и са њим је нова безбедносна функција коју је Фирефок већ увео у своје бета канале стигла до стабилног издања. Од верзије 43, непотписани додаци више не могу да се инсталирају. Овај потез има за циљ да спречи несуђене кориснике да случајно инсталирају злонамерне додатке негде изван Фирефок тржишта. Мозилла-ине намере су без сумње племените, али већина корисника није задовољна променом. Инсталирај непотписане додатке је додатак за Фирефок који ће вам омогућити да инсталирате непотписане додатке. То не блокира почетни покушај Фирефок-а да вас упозори на потенцијално инсталирање непоузданог додатка, међутим, када изричито кликнете на дугме „дозволи“, моћи ћете да инсталирате додатак.

Када инсталирате непотписани додатак у Фирефок 43, видећете следећи искачући прозор. Кликање на „Дозволи“ није од помоћи јер вам и даље не дозвољава да инсталирате додатак. Можда постоје изузеци када функционише, али углавном не ради ништа.

Када инсталирате Инсталирајте непотписане додатке, видећете почетни знак упозорења. Након што кликнете на дугме „Дозволи“, појавиће се друго упозорење са опцијом инсталације. Кликните на њега и додатак ће бити инсталиран.

Инсталација непотписаних додатака вам такође омогућава да проверите и омогућите додатке које је Фирефок 43 можда онемогућио када сте надоградили прегледач. Нажалост, додатак искаче оквир са питањем да ли желите да проверите да ли имате онемогућене додатке сваки пут када отворите Фирефок, што је више него досадно.

  Како свој глупи клима-уређај за прозоре учинити паметним

Вероватно је најбоље да омогућите додатак само када треба да инсталирате непотписани. На тај начин и даље можете да искористите предности безбедносне провере коју је Фирефок додао.

Инсталирајте Инсталирајте непотписане додатке за Фирефок