Како инсталирати Опен Броадцастер (ОБС) у Убунту

Ако сте корисник Убунтуа и желите да стримујете на Твитцх или ИоуТубе, прво ћете морати да инсталирате апликацију Опен Броадцастер. У овом водичу ћемо проћи кроз начине на које можете да покренете Опен Броадцастер на Убунту-у преко ДЕБ-а, Флатпак-а и Снап-а.

Како инсталирати Опен Броадцастер у Убунту – Убунту софтверски центар

Први начин за инсталирање ОБС-а у Убунту је преко Убунту софтверског центра. Да бисте започели инсталацију, мораћете да отворите Убунту софтверски центар. Софтверски центар долази унапред инсталиран на свакој инсталацији Убунтуа.

Да бисте покренули софтверски центар, притисните тастер Вин на тастатури. Након тога, имаћете приступ пољу за претрагу. У пољу за претрагу унесите „Убунту софтвер“ у поље. Затим отворите апликацију са иконом торбе за куповину.

Унутар Убунту софтвера, пронађите икону за претрагу у горњем левом углу и кликните на њу мишем. Одатле укуцајте „ОБС Студио“ у поље за претрагу. Апликација Убунту софтвер би требало да одмах покаже резултате.

Кликните на „икону апликације ОБС Студио у резултатима претраге да бисте отишли ​​на страницу продавнице апликације ОБС Студио. Када сте на страници продавнице, пронађите мени „Извор“ на врху. Промените га у „Формат деб“ тако да се инсталира преко Убунту извора.

Одавде пронађите дугме „Инсталирај“ и кликните на њега да бисте започели инсталацију. Током процеса инсталације, од вас ће бити затражено да унесете лозинку у поље за лозинку.

  10 најбољих платформи за тестирање оптерећења АПИ-ја за побољшање перформанси

Након што унесете лозинку, ОБС Студио ће бити инсталиран на Убунту. Да бисте га покренули, једноставно кликните на дугме „Покрени“ и он ће се покренути. Уживати!

Како инсталирати Опен Броадцастер у Убунту – командна линија

Поред инсталирања Опен Броадцастер у Убунту преко апликације Убунту Софтваре Центер, такође је могуће покренути апликацију да ради преко командне линије. Ево како да то урадите.

Прво отворите прозор терминала на Убунту радној површини. То можете учинити притиском на Цтрл + Алт + Т на тастатури или тражењем „Терминал“ у менију апликације.

Када је прозор терминала отворен и спреман за употребу, користите наредбу апт инсталл испод да бисте инсталирали пакет „обс-студио“.

sudo apt install obs-studio

Док уносите горњу команду, Убунту ће од вас тражити лозинку. Ваша лозинка је неопходна, пошто покрећете судо команду, која покреће команду као роот налог.

Након што унесете вашу лозинку, Убунту ће проћи и прикупити све пакете које ће инсталирати (зависности потребне да би се ОБС Студио покренуо, као и сам пакет ОБС Студио) на вашем рачунару. Када се то заврши, од вас ће бити затражено да притиснете дугме И да бисте наставили са инсталацијом.

Једном када притиснете дугме И, Убунту ће инсталирати ОБС Студио. Када завршите, затворите терминал.

Како инсталирати Опен Броадцастер у Убунту – Флатпак

Ако не желите да инсталирате ОБС на Убунту преко традиционалних Убунту извора као ДЕБ пакет, можете га инсталирати и преко Флатпак-а из Флатхуб продавнице. Да бисте започели инсталацију, мораћете да омогућите Флатхуб рунтиме на вашем систему.

  Како сазнати када је ваш Аппле ИД креиран

Омогућавање времена рада Флатпак на Убунту-у је лако. За почетак, мораћете да подесите „флатпак“ пакет. Да бисте подесили Флатпак пакет, отворите прозор терминала. Да бисте отворили прозор терминала притиском на Цтрл + Алт + Т на тастатури. Када је прозор терминала отворен, користите команду апт инсталл да инсталирате „флатпак“ пакет на свој рачунар.

Напомена: ово је кратко објашњење како да подесите Флатпак на Убунту. Ако вам је потребно детаљније објашњење, пратите овај водич о овој теми.

sudo apt install flatpak

Након подешавања Флатпак пакета на вашем систему, мораћете да конфигуришете Флатхуб продавницу апликација. Ова продавница апликација има скоро све Флатпак апликације, а без Флатхуб-а нећете моћи да подесите ОБС.

Да бисте омогућили Флатхуб продавницу апликација на Убунту-у, користите следећу флатпак команду за даљинско додавање и додајте продавницу апликација као извор у Флатпак. Морате само једном да додате Флатхуб као извор и Флатпак ће га имати заувек.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Сада када је Флатхуб продавница апликација постављена на Убунту, можете да инсталирате ОБС коришћењем следеће команде за инсталацију флатпак-а.

flatpak install flathub com.obsproject.Studio

Како инсталирати Опен Броадцастер у Убунту – Снап пакет

Поред тога што је доступан као Флатпак, ОБС је доступан и корисницима Убунту-а у Убунту Снап Сторе-у. Да бисте наставили са ОБС апликацијом на свом Убунту рачунару као пакетом за брзи приступ, отворите прозор терминала.

Када се отвори прозор терминала, моћи ћете брзо да подесите апликацију Опен Броадцастер користећи следећу наредбу за брзу инсталацију испод.

sudo snap install obs-studio

  7 апликација и алата за останак енергије током дана