Како инсталирати СолвеСпаце на Линук

СолвеСпаце је параметарски 2д и 3д ЦАД софтвер отвореног кода за Линук, Мац и Виндовс. СолвеСпаце има много узбудљивих функција које ће се свидети ЦАД моделарима. У овом водичу ћемо вам показати како да инсталирате СолвеСпаце на Линук.

Упутства за инсталацију Убунтуа

СолвеСпаце је доступан за Убунту Линук од Убунту 18.04 ЛТС. Дакле, ако желите да подесите апликацију на свом Убунту рачунару, ево шта треба да урадите. Прво отворите прозор терминала на Убунту радној површини.

Да бисте отворили терминал на Убунту радној површини, притисните Цтрл + Алт + Т на тастатури. Или потражите „Терминал“ у менију апликације. Када је прозор терминала отворен, користите команду апт инсталл да бисте инсталирали пакет „солвеспаце“.

sudo apt install solvespace

Када упишете горњу команду, Убунту ће од вас тражити да унесете своју лозинку у терминалски промпт. Затим, користећи тастатуру, унесите своју лозинку у терминалску кутију и притисните тастер Ентер.

Након што притиснете тастер Ентер и упишете лозинку, Убунту ће прикупити све зависности у вези са Солвеспаце-ом. Одатле ће од вас бити затражено да притиснете дугме И на тастатури да бисте наставили. Урадити тако.

Када притиснете дугме И на тастатури, инсталација ће почети.

Дебиан упутства за инсталацију

Ако користите Дебиан, моћи ћете да покренете СолвеСпаце да ради. Само се уверите да имате Дебиан 9, 10, 11 или Сид. Ако користите старију верзију Дебиана, прво ћете морати да надоградите свој систем.

  Како инсталирати Евопоп ГТК тему на Линук

Да бисте покренули СолвеСпаце да ради на Дебиан-у, отворите терминал на Дебиан радној површини. Прозор терминала можете отворити притиском на Цтрл + Алт + Т на тастатури. Или потражите „Терминал“ у менију апликације.

Са отвореним прозором терминала, инсталација може почети. Користите команду апт-гет инсталл поред пакета „солвеспаце“.

sudo apt-get install solvespace

Када унесете горњу команду, Дебиан ће од вас тражити да унесете лозинку у оквир за текст. Помоћу тастатуре унесите своју лозинку помоћу тастатуре. Након што унесете вашу лозинку, Дебиан ће прикупити све зависности неопходне за инсталирање СолвеСпаце-а.

Са свим прикупљеним пакетима, притисните дугме И да бисте потврдили да желите да инсталирате СолвеСпаце.

Арцх Линук упутства за инсталацију

СолвеСпаце је доступан за Арцх Линук кориснике. Међутим, апликација се не налази у централним софтверским репозиторијумима. Дакле, уместо тога, ако желите да апликација ради, мораћете да је подесите преко АУР-а.

Да бисте започели инсталацију, користите наредбе испод да бисте подесили Тризен АУР помоћник. Тризен чини компајлирање СолвеСпаце апликације из изворног кода безболним и лаким процесом.

sudo pacman -S git base-devel

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git
cd trizen/
makepkg -sri

Када је помоћник Тризен АУР подешен на вашем Арцх Линук систему и ради, користите команду тризен -С да бисте подесили најновије издање СолвеСпаце-а са АУР-а.

trizen -S solvespace

Федора Линук упутства за инсталацију

СолвеСпаце је доступан за Федора Линук кориснике. Међутим, не у укљученим репозиторијумима Федора софтвера. Међутим, могуће је да га натерате да ради на Федори као Снап пакет.

Да бисте покренули инсталацију на Федора-и, пратите упутства за инсталацију Снап пакета да бисте покренули апликацију СолвеСпаце на вашем рачунару.

  Како користити Гкилл за заустављање проблематичних програма који се покрећу на Линук-у

ОпенСУСЕ упутства за инсталацију

Апликација СолвеСпаце је доступна за ОпенСУСЕ Тумблевеед, Леап 15.3 и 15.2 у складишту софтвера „Сциенце“. Међутим, ово складиште софтвера није подразумевано омогућено ни на једној верзији ОпенСУСЕ-а.

Морате омогућити ово складиште софтвера пре него што инсталирате софтвер. Да бисте то омогућили, отворите прозор терминала на Линук радној површини. Отворите прозор терминала притиском на Цтрл + Алт + Т на тастатури или тражењем „терминал“ у менију апликације.

Унутар апликације терминала, користите команду зиппер да додате СолвеСпаце репо испод.

За ОпенСУСЕ Леап 15.3, можете додати репо помоћу ове команде.

sudo zypper addrepo https://ftp.lysator.liu.se/pub/opensuse/repositories/science/openSUSE_Leap_15.3/ science-x86_64

Ако користите ОпенСУСЕ Леап 15.2, можете додати репо свом систему користећи ову команду.

zypper addrepo https://ftp.lysator.liu.se/pub/opensuse/repositories/science/openSUSE_Leap_15.2/ science-x86_64

Или, ако користите ОпенСУСЕ Тумблевеед, можете додати репо софтвера на свој рачунар помоћу наредбе испод.

zypper addrepo https://ftp.lysator.liu.se/pub/opensuse/repositories/science/openSUSE_Tumbleweed/ science-x86_64

Када се репо дода вашем систему, користите команду зиппер инсталл да бисте подесили СолвеСпаце.

sudo zypper install solvespace

Упутства за инсталацију Снап пакета

Ако желите да набавите СолвеСпаце на Линук-у преко Снап продавнице, прво ћете морати да подесите Снапд рунтиме на свом рачунару. Да бисте то урадили, пратите водич за инсталацију Снап-а овде.

Након подешавања времена за извршавање Снап пакета на рачунару, можете инсталирати апликацију СолвеСпаце помоћу команде снап инсталл испод.

sudo snap install solvespace --beta