Како инсталирати СпеедЦрунцх на Линук

Да ли вам је потребан научни калкулатор за ваш Линук рачунар? Не можете пронаћи ништа добро за употребу? Погледајте СпеедЦрунцх! То је високопрецизан, научни калкулатор који има мноштво функција и брзи интерфејс вођен тастатуром. Ево како да га подесите на свом систему.

Упутства за инсталацију Убунтуа

СпеедЦрунцх је доступан за инсталацију на Убунту преко ДЕБ пакета који се може преузети. Да бисте започели инсталацију, мораћете да преузмете ДЕБ пакет на свој рачунар.

Да бисте преузели најновије издање СпеедЦрунцх-а на Убунту, отворите прозор терминала. Можете да отворите прозор терминала на Линук радној површини притиском на Цтрл + Алт + Т на тастатури. Или потражите „Терминал“ у менију апликације.

Са отвореним прозором терминала и спремним за употребу, извршите команду вгет да преузмете најновији СпеедЦрунцх Убунту пакет на ваш рачунар.

wget https://bitbucket.org/heldercorreia/speedcrunch/downloads/SpeedCrunch-0.12-linux64.deb

Када завршите са преузимањем СпеедЦрунцх ДЕБ пакета на рачунар, користите наредбу апт инсталл испод да бисте га инсталирали на свој Убунту систем.

sudo apt install ./SpeedCrunch-0.12-linux64.deb

Дебиан упутства за инсталацију

Ако треба да натерате СпеедЦрунцх да ради на вашем Дебиан Линук систему, мораћете да преузмете најновији ДЕБ пакет на свој рачунар. Отворите прозор терминала на Линук радној површини притиском на Цтрл + Алт + Т на тастатури да бисте започели преузимање.

Са отвореним прозором терминала и спремним за употребу, извршите следећу команду за преузимање вгет да бисте преузели најновији ДЕБ пакет на свој рачунар.

wget https://bitbucket.org/heldercorreia/speedcrunch/downloads/SpeedCrunch-0.12-linux64.deb

Или, ако вам треба 32-битно издање СпеедЦрунцх-а:

wget https://bitbucket.org/heldercorreia/speedcrunch/downloads/SpeedCrunch-0.12-linux32.deb

Када је преузимање завршено, инсталација СпеедЦрунцх-а може почети. Користећи наредбу дпкг испод, подесите ДЕБ пакет на свом рачунару.

sudo dpkg -i SpeedCrunch-0.12-linux64.deb

Ако инсталирате 32-битну верзију СпеедЦрунцх-а на Дебиан, унесите наредбу испод.

sudo dpkg -i SpeedCrunch-0.12-linux32.deb

Са ДЕБ пакетом инсталираним на вашем систему, мораћете да покренете наредбу апт-гет инсталл -ф испод да бисте исправили све проблеме зависности изазване инсталацијом СпеедЦрунцх-а.

sudo apt-get install -f

Арцх Линук упутства за инсталацију

СпеедЦрунцх је доступан свим корисницима Арцх Линук-а. Међутим, апликација се не налази на званичној веб локацији СпеедЦрунцх. Уместо тога, корисници Арцх Линук-а могу да га натерају да ради преко Арцх Линук корисничког спремишта.

  5 најбољих алата за информације о хардверу за Линук

Да бисте започели инсталацију СпеедЦрунцх-а на Арцх Линук-у, мораћете да инсталирате „Гит” и „Басе-девел” пакете на свој систем користећи пацман команду.

sudo pacman -S git base-devel

Након подешавања два пакета на рачунару, инсталирајте Тризен АУР помоћник. Овај програм ће знатно олакшати инсталирање СпеедЦрунцх АУР пакета на ваш систем.

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/
makepkg -sri

Са Тризен АУР помоћником постављеним на вашем Арцх Линук рачунару, користите команду тризен -С да бисте подесили СпеедЦрунцх.

trizen -S speedcrunch-git

Федора упутства за инсталацију

СпеедЦрунцх је доступан за Федора кориснике преко званичног РПМ пакета. Да бисте инсталирали најновију верзију СпеедЦрунцх-а на ваш Федора рачунар, отворите прозор терминала на Линук радној површини.

Отварање прозора терминала на Федори је лако. Притисните Цтрл + Алт + Т на тастатури. Или отворите мени апликације Федора, потражите „Терминал“ и покрените га на тај начин.

Са отвореним прозором терминала, користите команду за преузимање вгет да бисте преузели најновији СпеедЦрунцх РПМ пакет.

wget https://bitbucket.org/heldercorreia/speedcrunch/downloads/SpeedCrunch-0.12-linux64.rpm

Сада када је датотека пакета СпеедЦрунцх РПМ преузета, може се инсталирати помоћу днф инсталл команде.

sudo dnf install SpeedCrunch-0.12-linux64.rpm

32-битни

Постоји и 32-битно издање СпеедЦрунцх-а за Федору. Међутим, Федора Линук је пре неког времена прекинуо подршку за 32-бит. Ако користите дериват Федоре који захтева 32-битне пакете, кликните овде.

ОпенСУСЕ упутства за инсталацију

ОпенСУСЕ користи РПМ пакете слично као Федора. Из тог разлога ћете моћи релативно брзо да покренете и покренете апликацију СпеедЦрунцх. Да бисте започели инсталацију, мораћете да отворите прозор терминала на Линук радној површини.

Покретање прозора терминала на радној површини ОпенСУСЕ може се обавити притиском на Цтрл + Алт + Т на тастатури. Алтернативно, могуће је покренути терминал тако што ћете потражити „Терминал“ у менију апликације.

  3 начина за безбедно брисање чврстог диска на Линук-у

Када је прозор терминала отворен и спреман за употребу, покрените команду за преузимање вгет да бисте преузели датотеку пакета СпеедЦрунцх РПМ.

wget https://bitbucket.org/heldercorreia/speedcrunch/downloads/SpeedCrunch-0.12-linux64.rpm

Процес преузимања би требало да буде брз јер је то мала датотека. Када се процес заврши, инсталација може да почне. Користећи зиппер инсталл команду испод, подесите СпеедЦрунцх.

sudo zypper install SpeedCrunch-0.12-linux64.rpm

32-битни

ОпенСУСЕ подржава 32-бит, али није јасно да ли ће бити подржан заувек. Ако сте корисник ОпенСУСЕ-а и треба да инсталирате 32-битно издање СпеедЦрунцх-а, кликните овде.