Како инсталирати тему Арц за Тхундербирд на Линук-у

Арц је једна од најпознатијих Линук тема. Укључен је у гомилу званичних извора софтвера на главним дистрибуцијама Линука, користи се као основа за друге теме, а понекад чак и постављен као подразумевани. Један од разлога зашто људи толико воле Арц је тај што је чист. Од свих омиљених ГТК тема на Линук-у, ова успева да преради апликације на такав начин да све буде чисто и модерно. Као резултат тога, многи у заједници су преузели на себе да креирају домаће теме интегрисане у Арц. Једна таква тема је Арц тема за Тхундербирд.

Инсталирајте Тхундербирд

Пре инсталирања било које теме на Тхундербирд, неопходно је да прво инсталирате програм за е-пошту. Истина је да овај софтвер долази са доста Линук дистрибуција, али не са свим. Да бисте ово поправили, отворите терминал и користите команде испод да бисте инсталирали Тхундербирд.

Убунту

sudo apt install thunderbird

Дебиан

sudo apt-get install thunderbird

Арцх Линук

sudo pacman -S thunderbird

Федора

sudo dnf install thunderbird

ОпенСУСЕ

sudo zypper install thunderbird

Други Линуки

Тхундербирд је један од омиљених програма за е-пошту Линук заједнице. Као резултат тога, скоро свака дистрибуција, и велика и мала, то пакује. Ипак, ако имате проблема са добијањем овог софтвера на свом Линук оперативном систему, не треба да бринете. Само идите на званичну веб страницу и преузмите најновији бинарни пакет. У пакет је укључена самостална, извршна датотека која може да се покреће без потребе за изворним пакетима.

  4 најбоље Линук дистрибуције за инсталирање на Гоогле Цхромебоок

Не желите да користите верзију за преузимање? Проверите Вики страницу вашег оперативног система и потражите информације о Тхундербирду.

Преузмите Арц тему за Тхундербирд

Тема интеграције Тхундербирд Арц-а ​​налази се на Гитхубу као непреведени изворни код. За све који су заинтересовани да на било који начин модификују тему, препоручује се да размотре да је преузму. Да бисте добили најновији код, користите алатку Гит у терминалу. Ако немате инсталиран овај програм, пратите упутства у наставку.

Убунту

sudo apt install git

Дебиан

sudo apt-get install git

Арцх Линук

sudo pacman -S git

Федора

sudo dnf install git

ОпенСУСЕ

sudo zypper install git

Затим узмите најновији изворни код директно из ГитХуб спремишта користећи гит клон.

git clone https://github.com/JD342/arc-thunderbird-integration

Користите ЦД да промените радни директоријум терминала из /хоме/усернаме/ у ново клонирани фолдер арц-тхундербирд-интегратион.

cd arc-thunderbird-integration

Некада, идите на званичну Мозилла веб страницу да научите како да креирате свој КСПИ инсталациони модул.

Не желите да саставите ништа? Идите на страницу са издањем уместо тога и преузмите унапред направљену датотеку. Обавезно скролујте до врха и изаберите најновије издање.

Омогући тему

Сада када је датотека теме Арц преузета, време је да је омогућите у Тхундербирд-у. Почните тако што ћете отворити Тхундербирд. Док се отвара, изаберите мени крајње десно. Унутар менија апликације кликните на дугме „Додаци“ да бисте отворили центар за додатке Тхундербирд-а.

У центру за додатке можете изабрати много ствари. Конкретно, одељци „Преузмите додатке“, Екстензије, „Изглед“ и „Додаци“. Кликните на дугме „Проширења“ да бисте отишли ​​на област проширења Тхундербирд-а.

Тематска област вероватно неће имати ништа у себи подразумевано. Требало би да пише „Немате инсталиран ниједан додатак овог типа.“ Да бисте инсталирали нову тему Арц, отворите менаџер датотека у својој почетној фасцикли. Пронађите преузету КСПИ датотеку и превуците је у Тхундербирд.

  Како инсталирати Линук на Цхромебоок са Цроутоном

Алтернативно, ако превлачење КСПИ датотеке у прозор не функционише, кликните на икону зупчаника поред „Претражи све додатке“ и изаберите „Инсталирај додатак из датотеке“.

Након превлачења КСПИ датотеке, Тхундербирд ће приказати искачући прозор за потврду. Овај прозор за потврду ће вас натерати да сачекате неколико секунди, а затим питате да ли желите да га инсталирате. Када тајмер заврши са одбројавањем, кликните на дугме да бисте дозволили да се инсталира.

Ако све прође добро, тема се одмах примењује. Како се Тхундербирд поново покреће, сада би требало да изгледа мало више као Арц.

Онемогући тему

Да бисте уклонили Арц интеграцију са Тхундербирд-а, отворите мени апликације као раније и изаберите „Додаци“, а затим „Проширења“. Потражите „Онемогући“ и кликните на њега. Избор ове опције би одмах требало да онемогући било какву естетику Арц-а ​​у Тхундербирд-у. Затим кликните на дугме „уклони“ да бисте га уклонили из Тхундербирд-а.

Поново покрените Тхундербирд. Након што клијент е-поште заврши са поновним покретањем, проширење ће нестати.

Последње мисли

Интеграција Арц теме за Тхундербирд је одличан начин да стари клијент е-поште изгледа боље. Међутим, проширење Тхундербирд Арц интеграције је хибридно проширење. То није самостална тема. Да би изгледао исправно, мораћете да већ користите Арц ГТК тему и да је омогућите.

Тема Арц ГТК доступна је на Гитхубу. Преузмите га и омогућите на свом ГТК десктоп окружењу по избору. Потребна вам је помоћ при примени Арц-а ​​на вашем Линук рачунару? Пратите један од наших водича у наставку да бисте сазнали како!