Како инсталирати Унреал Енгине 4 на Убунту

Да ли желите да развијате видео игре на свом Убунту рачунару користећи Унреал Енгине? Ако је тако, мораћете да инсталирате најновији пакет алата Унреал Енгине на свој систем. Овај водич ће показати како да подесите најновије издање Унреал Енгине 4 на вашем Убунту рачунару.

Напомена: Унреал Енгине 4 је бесплатан за некомерцијалну употребу. Међутим, ако планирате да објављујете и продајете игре са њим, мораћете да купите лиценцу. За више информација кликните овде.

Регистрација налога Епиц Гамес

Мораћете да имате Епиц Гамес налог да бисте добили приступ Унреал Енгине-у на вашем Убунту систему. Да бисте креирали Епиц налог, почните тако што ћете прећи на озванична веб локација Унреал Енгине. Када сте на веб локацији, изаберите дугме менија „Заједница“ на врху странице

На страници Унреал Енгине пронађите дугме „Пријава“ и кликните на њега мишем. Након што изаберете ово дугме, видећете гомилу опција „пријаве“. Ако већ имате Епиц налог, кликните на дугме „Пријави се са Епиц Гамес“ и пријавите се.

Ако немате налог, изаберите дугме „Пријави се“ на дну странице. Затим изаберите „Пријави се путем е-поште“ да бисте креирали нови Епиц налог користећи своју адресу е-поште.

Конфигурисање вашег ГитХуб налога

Нажалост, Епиц не дистрибуира Унреал Енгине преко инсталационог програма који се може преузети. Уместо тога, мораћете да преузмете мотор директно са ГитХуб-а. Да бисте то урадили, ваш ГитХуб налог мора бити повезан са вашим Епиц налогом.

  Најбољи ранчеви за студенте са лаптопима

За почетак, уверите се да сте подесили ГитХуб налог. Ако то не урадите, урадите следеће. Прво, идите на ГитХуб.цом. Када сте на веб локацији, пронађите дугме „Пријави се“ на врху странице и кликните на њега мишем. Користите га за креирање новог ГитХуб налога.

Након што подесите свој нови ГитХуб налог, вратите се на веб локацију Епиц Гамес и пређите курсором преко свог профила на почетној страници. Затим изаберите опцију „Лично“ испод свог профила да бисте приступили личним подешавањима Епиц Гамес.

Унутар области „Лично“ пронађите дугме „Везе“ на бочној траци. Изаберите ово дугме да бисте приступили подешавањима везе за свој профил Епиц игара. Затим изаберите опцију „Налози“ да бисте приступили везама налога.

У одељку „налози“ у области веза пронађите ГитХуб и кликните на дугме „Повежи се“. Када изаберете дугме „Повежи“, Епиц ће вам омогућити да повежете свој ГитХуб налог са Епиц налогом за игре.

Преузимање Унреал Енгине 4 на Убунту

Једини начин да преузмете Унреал Енгине 4 на ваш Линук рачунар је коришћење гит цлоне команда. Ова команда ће преузети најновији изворни код за Унреал Енгине 4 и поставити га на ваш рачунар.

Да бисте покренули процес преузимања на Убунту, отворите прозор терминала на Убунту радној површини. Прозор терминала можете отворити притиском на Цтрл + Алт + Т на тастатури. Алтернативно, потражите „Терминал“ у менију апликације и отворите га на тај начин.

Када је прозор терминала отворен и спреман за употребу, инсталирајте гит пакет на ваш рачунар.

sudo apt install git

Након инсталирања гит пакет, мораћете да подесите свој кориснички налог са Гитом на рачунару. Да бисте то урадили, пратите званични „Водич за почетак.” Такође ћете морати да генеришете лични приступни код о коме можете да сазнате овде.

  Зашто мој Фацебоок догађај приказује погрешно време?

Моћи ћете да га користите за преузимање најновије верзије Унреал Енгине-а 4 на ваш Убунту систем користећи наредбу испод. Имати на уму; мораћете да се пријавите на ГитХуб када то буде затражено у терминалу и користите свој ПАЦ код као лозинку за пријаву.

Напомена: да би команда у наставку функционисала, морате да проверите своју е-пошту и прихватите позив ГитХуб-а од Епиц Гамес-а да се придружите њиховом приватном Гит репо-у.

git clone --branch release https://github.com/EpicGames/UnrealEngine.git

Величина преузимања за Унреал Енгине 4 на Убунту-у је око 8 ГБ. Зато седите, опустите се и дозволите да се код у потпуности преузме.

Изградња Унреал Енгине 4 на Убунту

Програм Унреал Енгине мора бити направљен да би се инсталирао на вашем систему. Користити ЦД команду и померите се у фасциклу „УнреалЕнгине“ у вашем кућном директоријуму да бисте започели процес изградње.

cd ~/UnrealEngine/

Одавде покрените скрипту „Сетуп.сх“ користећи наредбу испод.

./Setup.sh

Након што покренете датотеку скрипте „Сетуп.сх“, мораћете да покренете скрипту „ГенератеПројецтФилес.сх“.

./GenerateProjectFiles.sh

Коначно, покрените направити команду за компајлирање кода на вашем рачунару.

make

Покретање Унреал Енгине 4 на Убунту

Покретање апликације Унреал Енгине 4 на вашем Убунту систему је веома једноставно. Да бисте то урадили, уверите се да сте у прозору терминала и користите команде испод да бисте га покренули.

cd ~/UnrealEngine/Engine/Binaries/Linux/

./UE4Editor