Како инсталирати ЈетБраинс ГоЛанд на Линук

ЈетБраинс ГоЛанд је богат уређивач Го програмског језика за Виндовс, Мац и Линук. Подржава десетине додатака који се могу користити да би се осећао као код куће за широк спектар програмера. Ево како да га натерате да ради на Линук-у.

Генеричка упутства за инсталацију Линука

Најбољи начин да натерате ЈетБраинс ГоЛанд да ради на вашем Линук рачунару је да га инсталирате преко генеричког инсталатера за Линук. Овај инсталатер је агностичан за дистрибуцију и ради на било чему. Да бисте започели, идите на ГоЛанд званичну страницу за преузимање.

Када сте на званичној ГоЛанд страници, видећете „Виндовс“, „мацОС“ и „Линук“. Кликните на одељак „Линук“ да бисте приступили делу за преузимање Линук-а. Затим кликните на плаво дугме „Преузми“ да бисте започели преузимање ГоЛанд-а.

Када ГоЛанд заврши преузимање на ваш рачунар, мораћете да отворите прозор терминала на Линук радној површини. Можете отворити прозор терминала на радној површини притиском на Цтрл + Алт + Т на тастатури или претраживањем „Терминал“.

Са отвореним прозором терминала и спремним за употребу, извршите ЦД команду и пређите у фасциклу „Преузимања“. Затим користите тар квф команду за декомпресију ГоЛанд Тар архиве у фасцикли.

tar xvf goland-*.tar.gz

Када се све извуче, приступите новоствореној ГоЛанд фасцикли користећи ЦД команда. Затим иницијализујте ГоЛанд ГУИ инсталатер на рачунару помоћу сх команда.

cd GoLand-*/bin/

sh goland.sh

Када покренете сх команде, појавиће се искачући прозор „ЈЕТБРАИНС УСЕР АГРЕЕМЕНТ“. Кликните на оквир који каже: „Потврђујем да сам прочитао и прихватам услове овог корисничког уговора.“ Затим изаберите „Настави“.

Након што прихватите кориснички уговор, видећете други искачући прозор. Овај искачући прозор је „ДЕЉЕЊЕ ПОДАТАКА“. Ако желите да дозволите ЈетБраинс-у да прикупља анонимне податке, кликните на „Пошаљи анонимну статистику“. Ако није, изаберите дугме „Не шаљи“.

Уз оба споразума, ГоЛанд ће тражити да активирате ГоЛанд. Ако желите да испробате програм бесплатно, означите поље у којем пише „Процени бесплатно“. У супротном, ако имате кључ, кликните на дугме „Активирај ГоЛанд“ и попуните своје податке.

Кликните на дугме „Настави“ када је кључ подешен (или је означено поље за евалуацију), кликните на дугме „Настави“. Када то учините, ЈетБраинс ГоЛанд ће отворити своју страницу „Добродошли у ГоЛанд“. Одавде кликните на „Нови пројекат“ да бисте почели да радите!

Арцх Линук упутства за инсталацију

Апликација ЈетБраинс ГоЛанд доступна је на Арцх Линук АУР-у као пакет који је поднео корисник. Ако желите да инсталирате овај пакет на свој рачунар, прво ћете морати да конфигуришете Тризен АУР помоћник.

Да бисте подесили помоћник Тризен АУР, отворите прозор терминала на радној површини притиском на Цтрл + Алт + Т или претраживањем „Терминал“ у менију апликације. Када отворите, користите наредбе у наставку да бисте поставили најновије издање Тризен-а.

sudo pacman -S git base-devel

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/

makepkg -sri

Када је апликација Тризен покренута и покренута, моћи ћете да инсталирате ГоЛанд апликацију користећи тризен -С команда.

trizen -S goland

Флатпак упутства за инсталацију

ЈетБраинс ГоЛанд је доступан свим корисницима Линук-а преко Флатхуб продавнице апликација као Флатпак. Да бисте га подесили на свом систему, прво ћете морати да инсталирате Флатпак рунтиме. За више информација о томе како да подесите време извођења, погледајте наш водич.

Након подешавања Флатпак-а, користите флатпак даљински додај команду испод да бисте додали продавницу апликација Флатхуб. Флатхуб је неопходан, пошто је ГоЛанд на њему, а без њега, Флатпак га неће инсталирати.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Са даљински додај наредбу изнад, Флатхуб продавница апликација је сада активна на вашем Линук рачунару. Сада морате да инсталирате апликацију ГоЛанд Флатпак. Помоћу флатпак инсталл команду, нека апликација ради.

flatpak install flathub com.jetbrains.GoLand

Упутства за инсталацију Снап пакета

Желите да користите верзију ЈетБраинс ГоЛанд Снап продавнице на свом Линук десктоп рачунару? Ево како да га подесите. Прво, мораћете да инсталирате и конфигуришете време извођења Снап пакета на вашем систему.

Подешавање времена извођења Снап пакета на Линук-у није превише тешко, али може бити тешко ако сте нови у Линуку. Да би то функционисало, инсталирајте „снапд“ пакет и омогућите услугу „снапд.соцкет“ са Системд-ом.

Напомена: потребна вам је помоћ за подешавање времена извршавања Снап пакета на вашем Линук рачунару? Можемо помоћи! Пратите наш детаљни водич о томе како да подесите Снапс на Линук-у.

Након подешавања времена рада Снап пакета на рачунару, користите снап инсталл команду да бисте добили најновије издање ЈетБраинс ГоЛанд-а који ради на вашем Линук рачунару.

sudo snap install goland --classic