Како искористити промотивни код у Гоогле Плаи продавници

Гоогле је увео промотивне кодове за апликације у Гоогле Плаи продавници раније ове године. То је невероватно сјајна функција која омогућава програмерима да бесплатно дају копије својих апликација путем кода заснованог на тексту. Ова функција је већ неко време доступна на иОС-у. Користили смо га да поделимо бесплатне копије апликација које су програмери великодушно поклањали. Сада када су доступни промотивни кодови за Андроид апликације, можда се питате како код функционише и како да га искористите. Ево кратког прегледа како да искористите код и са десктопа и из апликације Гоогле Плаи продавница на Андроид-у.

Ако сте икада искористили промотивни код за иОС, знате да све што треба да урадите је да додирнете дугме „Искупи“ на дну апликације Апп Сторе, унесете код или га скенирате и ваша апликација ће бити инсталирана. Не ради тако у Гоогле Плаи продавници. Прво морате да одете до апликације за коју је промотивни код и тек када додирнете да бисте је инсталирали, моћи ћете да искористите код.

Искористите промотивни код апликације – Десктоп

Идите до апликације за коју желите да искористите код. Апликација ће очигледно имати ознаку цене. Додирните дугме „Купи“ и сачекајте да се од вас затражи да изаберете начин плаћања. Отворите падајући мени за начин плаћања и видећете опцију „Искористи“. Кликните на њега и унесите промотивни код када се то од вас затражи.

Ако је код прихваћен, цена апликације ће се појавити прецртана на следећем екрану где ће Плаи продавница тражити да изаберете уређај на који желите да инсталирате апликацију. Додирните Инсталирај и спремни сте.

  Како опоравити избрисане ставке из Оутлоок-а

Искористите промотивни код апликације – Андроид

Отворите апликацију Гоогле Плаи продавница и потражите апликацију коју желите да преузмете. Додирните дугме за цену и доделите апликацији све дозволе које тражи. Затим ће вам бити затражено да додирнете дугме „Купи“. Уместо да га одмах додирнете, отворите падајући мени са ценама и додирните опцију „Искупи“. Унесите код и додирните Искористи. Апликација ће бити инсталирана на вашем уређају.

Процес је довољно једноставан, иако је непотребно да корисник посети саму апликацију да би искористио код.