Како искључити апликације из Спотлигхт претраге у иОС-у 9


иОС 9 ће бити објављен за неколико месеци и долази са много дуго очекиваних функција и неким променама корисничког интерфејса. Једна велика промена коју ћете одмах приметити је да Спотлигхт има ново место на вашем телефону. Првобитно, Спотлигхт је имао своју посебну страницу на почетном екрану до које сте могли да превучете. Са иОС 9, вратио се на своју сопствену страницу, док је остао доступан и помоћу покрета „превлачење надоле“. Што је још важније, постало је далеко моћније. Не само да може да претражује веб већ и ваше апликације. Ово може или не мора бити разлог за забринутост у зависности од тога шта имате у својим апликацијама. Ради брзине и пошто је индексирање непотребних података бесмислено, можда ћете желети да искључите апликације које не желите да претражујете из Спотлигхт-а. Ево како.

Отворите апликацију Подешавања и идите на Опште>Спотлигхт Сеарцх и искључите Спотлигхт приступ за све апликације које не желите да се индексирају.

Спотлигхт у иОС-у 9 може да претражује фотографије, Апп Сторе, а Сири може да пружи предлоге за апликације на основу оних којима сте недавно приступили. Ако желите да искључите ове предлоге, једноставно искључите опцију Сири Суггестионс на самом врху. За све друге апликације укључујући апликације Фотографије, Контакти, Белешке, Подсетници и Апп Сторе, процес искључивања је исти; пронађите апликацију на овој листи и искључите је.

Према ономе што тестови тренутно показују, Спотлигхт само претражује апликације и не индексира њихов садржај, што значи да га не можете користити за тражење и брз приступ датотеци или фасцикли сачуваној у Дропбок-у. Ово вероватно има везе с тим што Дропбок није Аппле апликација. Спотлигхт ће тражити и омогућити вам приступ датотекама сачуваним у његовим сопственим апликацијама, што значи да се разговори у апликацији Мессагес и датотеке на вашем иЦлоуд диску могу претраживати и приступати из Спотлигхт-а.

  Како да преместите фотографију из албума Селфија на иОС-у