Како искључити екран на лаптопу

Екран лаптопа нема дугме за искључење као на монитору. Ваш екран ће спавати ако систем остане неактиван дуже време, али то се дешава након што ваш ОС уђе у стање мировања. Не можете ручно да искључите екран лаптопа. Да бисте то урадили, биће вам потребна апликација треће стране.

искључите екран

Искључите екран на лаптопу

Ако желите да искључите екран лаптопа само зато што је повезан са спољним монитором, можете да промените режим пројекције само на спољни екран. Екран лаптопа неће ништа приказати и биће црн, али ће остати укључен.

Да бисте променили режим пројекције,

Додирните Вин+П пречицу на тастатури.
Изаберите Само други екран на панелу који се отвори.

Ако сте сигурни да желите да искључите екран, испробајте једну од апликација које смо навели у наставку. Требало би да знате да ће обе апликације које смо навели искључити све мониторе који су повезани са системом. То значи да ако имате спољни монитор повезан са лаптопом, апликације ће га искључити када искључе екран лаптопа.

1. Искључите монитор

Апликација Искључи монитор има самообјашњавајући назив. То је прилично апликација богата функцијама која нуди све врсте алата за управљање напајањем за систем.

Преузимање и инсталирајте Турн Офф Монитор.
Кликните унутар поља „Хот кеи то Турн офф монитор“.
Унесите комбинацију тастера коју желите да користите да искључите монитор/екран.
Кликните на Сачувај.
Користите комбинацију тастера и екран ће се искључити.
Да бисте поново укључили екран, кликните тастером миша или притисните тастер на тастатури.

  Где Мацови чувају снимке екрана?

2. БлацкТоп

БлацкТоп је стара, минимална апликација која се више не развија и која може да искључи екран.

Преузмите БлацкТоп са Софтпедиа.
Покрените апликацију.
Додирните Цтрл+Алт+Б пречицу на тастатури.
Екран ће се искључити.

Коришћење скрипти

Постоје неке скрипте које можете користити да искључите екран. Они раде, али узрокују друге проблеме, нпр. екран се можда неће укључити или систем може бити принуђен у режим хибернације. Ако одлучите да користите скрипту коју сте пронашли на мрежи, користите је опрезно.

Закључак

Апликације ће радити чак и ако имате музику или Нетфлик. Ваш екран ће се искључити. Музика/медији се могу искључити. Зависи од апликације коју користите за репродукцију медија. С тим у вези, ако имате апликацију која спречава или блокира спавање на вашем систему, то може ометати једну од ових апликација. Обавезно га затворите пре него што искључите екран.