Како искључити звук при покретању у оперативном систему Виндовс 10

Оперативни системи воле да објаве када су управо покренути. Они то раде кратким звоном који, ако је усред ноћи, може пробудити све у кући. Један од начина да утишате овај звук је да прикључите слушалице у систем или да га искључите када га искључите. Наравно, и једно и друго захтева од вас да проактивно учините нешто да се томе супротставите. Било би много лакше једноставно га искључити. Виндовс је имао начин да то уради још од Виндовс КСП-а, вероватно чак и пре тога. Сада није другачије; можете искључити звук покретања у оперативном систему Виндовс 10 преко подразумеваних поставки звука. Ево како.

Отворите контролну таблу и кликните на „Хардвер и звук“. На екрану Хардвер и звук кликните на „Звук“.

Затим, у прозору Звук, идите на картицу ‘Звукови’; у одељку „Програмски догађаји“ видећете поље за потврду под називом „Репродукуј Виндовс звук при покретању“. Поништите избор и кликните на „У реду“.

Ова поставка функционише за сваког корисника; када искључите звук покретања за једног корисника, он се не искључује аутоматски за све остале кориснике. У оперативном систему Виндовс 10, звук покретања се репродукује након што корисник прође екран за пријаву. Ово омогућава ОС-у да ограничи ову опцију по кориснику. Ако желите да искључите звук покретања у оперативном систему Виндовс 10 за све кориснике, морате то да урадите за сваки налог појединачно.

Старије верзије Виндовс-а су имале ову опцију под „Програмски догађаји“. Да би искључили звук покретања, корисници су морали да изаберу звук „Покрени Виндовс“ у оквиру групе звукова „Виндовс“. Када изаберете, морали бисте да отворите падајући мени на самом дну овог прозора и изаберете „Ништа“ из наведених опција. Ово је ефективно искључило звук при покретању. Опет, то је била поставка која је радила по кориснику.

  Како поставити подразумевану апликацију према типу датотеке на Виндовс 10 1803

Постоји доста доступних апликација које вам омогућавају да искључите звук покретања, али са Виндовс 10, то је изузетно лако учинити, чиме се негира потреба за апликацијом треће стране.