Како искључити предлоге за претрагу у Фирефок-у


Фирефок 43 је представио предлоге за претрагу. То је нова функција која омогућава претраживачима да обезбеде предложене претраге у траци Авесоме и за сада је омогућена. Предлози за претрагу или „претрага уживо“ како бисмо их можда назвали када бисмо користили Гоогле-ове термине, наведите релевантне термине за претрагу тако да је већа вероватноћа да ћете пронаћи праве информације. У теорији, требало би да буде од помоћи, али ако сте испробали ову функцију и није вам се допала, можда ћете се питати где/како можете да је искључите. Пошто је Фајерфокс имао предвиђања да не наметне нову функцију својим корисницима, такође је имао предвиђања да вам пружи једноставан начин да је онемогућите. Ево како.

Омогућавање предлога за претрагу је прилично лако. Почните да куцате на траци Авесоме и Фирефок ће понудити да укључи предлоге за претрагу. Можда сте то чак урадили да видите како је. Да бисте га онемогућили, отворите Фирефок и са иконе хамбургера у горњем десном углу идите на опције претраживача. У прозору Преференцес који се отвори, идите на картицу „Претрага“. Алтернативно, само налепите ово у траку Авесоме;

about:preferences#search

У одељку Подразумевани претраживач, одмах испод падајућег менија за избор претраживача по избору, видећете нову опцију под називом „Наведите предлоге за претрагу“. Биће омогућено (означено) пошто сте омогућили функцију и све што треба да урадите да бисте је онемогућили је да поништите избор опције.

  Телефон не прима текстуалне поруке – како то поправити

Ова нова функција је део Цхроме-а већ годинама. Ако бисте посетили Гоогле почетну страницу, предлози за претрагу или претрага уживо би функционисали без вашег питања. Не само да је широко примењена већ је и добро прихваћена, што ову функцију чини разумним додатком Фирефок-у.