Како комбиновати више субреддита са мултиреддитс

Ако сте претплаћени на много заједница на Реддитс-у, неки од садржаја који желите да видите може се изгубити у мешавини. За лакше прегледање, можете направити сопствени „мултиреддит“ који комбинује постове из више подредита у један феед.

Шта су Мултиреддитс?

На први поглед, насловна страница Реддит-а може бити помало неодољива за скроловање – посебно ако сте део многих насумичних субреддитова. На пример, можда видите важне најновије вести између мемова и смешних слика мачака, што можда није идеално искуство читања. Такође је тешко филтрирати типове постова које желите да видите осим ако не одете на одређени субреддит. Међутим, постоји много субреддитова који имају сличне врсте садржаја.

Мултиреддитс, или „мултис“, је функција која омогућава Реддиторима да комбинују више подредита на једну страницу ради лакшег читања. Функционише веома слично ономе како раде РСС агрегатори вести. На пример, ако желите да прегледате наслове дана агрегиране из више субреддита са различитим врстама вести, можете направити мултиреддит који комбинује р/Невс, р/ВорлдНевс, р/Тецхнологи, р/Спортс и р/Ентертаинмент .

Мултиредити су такође одличан начин да своје омиљене фидове сортирате у групе сличних подредита. Уместо да улазите у подредите један по један, видећете најновије постове са највише гласова од свих њих. Мултиреддитс су такође добар начин да видите постове претплатника на које нисте претплаћени.

Прављење Мултиреддита

Да бисте направили мултиреддит, морате да користите стару верзију веб локације Реддит. Да бисте то урадили, идите на Корисничка подешавања > Налог и укључите „Опт Оут Оф Тхе Редисигн“, што ће стару верзију учинити подразумеваном. Такође можете приступити старом Реддиту на олд.реддит.цом.

  Где су иТунес функције у мацОС Цаталина?

Ажурирање: Такође можете креирати „прилагођени фидови” у новом Реддит интерфејсу. Ово је ново име за мултиреддитс.

На левој страни ваше почетне странице биће проширени мени у којем ћете видети листу подразумеваних мултиредита на које сте претплаћени. Кликните на „Креирај“ и унесите жељено име за свој мулти. За овај пример, назваћемо наш мулти „технологија“. Бићете преусмерени на своју мулти страницу. Одавде можете поставити мулти на јавну или приватну видљивост.

Затим можете да унесете који ће подредити ући у њега. Једноставно унесите име подредита у оквир за текст и кликните на дугме „+“ да бисте га додали у свој мулти. У следећем примеру видећете да смо додали р/Аппле, р/Андроид, р/Тецхнологи и р/ПЦМастерРаце у наш мулти. Они ће одмах бити видљиви на страници када их додате.

Постоји још један начин да направите мулти без потребе да користите стару верзију Реддита. Уобичајена УРЛ адреса субреддита прати формат „реддит.цом/р/“ иза којег следи име субреддита. Можете комбиновати више претплатника у везу за мултиреддит додавањем „+“ између сваког имена субреддита. На пример, „реддит.цом/р/невс+ворлдневс“ ће вас одвести до мултимедије са р/Невс и р/ВорлдНевс.

Међутим, овај начин прављења мулти не дозвољава вам да му дате прилагођено име. Такође не постоји начин да му приступите директно са своје Реддит почетне странице, тако да ћете морати да обележите везу да бисте јој касније приступили.

Додавање других мултиреддита

Као и субреддитс, такође можете додати Мултиреддитс које други корисници направе и које су оставили јавно доступним. Они ће се појавити на вашој левој бочној траци у старом Реддиту, а можете их прилагодити баш као и оне које сте сами направили.

  Како користити Гоогле објектив на иПхоне-у или иПад-у [2022]

Ако сте на старом Реддиту, да бисте га пратили, идите на страницу профила власника мултиреддита. На левој страни видећете оквир у коме пише „Јавни мултиреддити“. Када приступите једном од њих, кликните на „Направи копију“, а затим можете да прегледате или прилагодите тај мултиреддит колико год вам одговара. Такође можете читати мултиреддит директно са профила корисника.

Такође можете да делите своје мултимедије са другима на исти начин. Све док је мултиреддит који сте направили јаван, други људи могу да га копирају и да се појави на њиховој левој бочној траци.

Одлични начини за коришћење Мултиреддитс-а

Једна од најбољих ствари у вези са мултиреддитс-ом је то што можете да претражујете садржај који желите без преоптерећења листе претплате. На пример, постоје хиљаде субреддитова посвећених мачкама. Стога је корисник Реддита који воли мачке направио неколико мултиреддита који обједињују многе од најбољих, тако да ћете имати неограничен ток мачјих фотографија без 100 субреддитова везаних за мачке који затрпају ваш кућни феед.

Као што смо раније споменули, ово је такође одличан начин да прегледате вести у одређеној ниши. На пример, најактивније спортске подморнице су фокусиране само на један спорт. На пример, ако сте љубитељ више спортова и желите да видите покривеност о свим њима, можда ћете желети да комбинујете р/НБА, р/НФЛ и р/хокеј у један феед.