Како комбиновати ПоверПоинт презентације

Тешко је да двоје или више људи истовремено раде на ПоверПоинт презентацији, јер Оффице нема исте функције за сарадњу које нуде Гоогле слајдови. Један од начина да се реши овај проблем је комбиновање ПоверПоинт презентација у једну датотеку.

Спајање два ПоверПоинт-а може се обавити или увозом слајдова помоћу опције „Поновна употреба слајдова“ или коришћењем методе копирања и лепљења. Ова упутства су дизајнирана да раде за најновије верзије система Оффице, укључујући Оффице 2016 и 2019, као и Оффице 365 и Онлине. Можда ћете открити да се упутства разликују за старије верзије ПоверПоинт-а.

Комбиновање ПоверПоинт датотека помоћу опције Поновна употреба слајдова

„Најбољи“ метод за спајање ПоверПоинт датотека, или барем метод који ПоверПоинт званично подржава, јесте да користите опцију „Поновна употреба слајдова“. Ова функција спаја садржај једне датотеке презентације у другу, подударајући се са темом нове датотеке презентације у процесу.

Да бисте то урадили, отворите своју ПоверПоинт датотеку презентације — ово је датотека у коју желите да се спојите. На картици „Почетна“ на траци са врпцом изаберите дугме „Нови слајд“, а затим кликните на опцију „Поновна употреба слајдова“ на дну падајућег менија који се појављује.

Нови слајд > Поново употребите слајдове у ПоверПоинт-у да бисте започели спајање датотека” видтх=”466″ хеигхт=”521″ онлоад=”пагеспеед.лазиЛоадИмагес.лоадИфВисиблеАндМаибеБеацон(тхис);” онеррор=”тхис.онеррор=нулл;пагеспеед.лазиЛоадИмагес.лоадИфВисиблеАндМаибеБеацон(тхис);”> <п>Мени ће се појавити са десне стране. Кликните на дугме „Прегледај“ да бисте пронашли датотеку ПоверПоинт презентације коју желите да спојите у отворену датотеку. <п><имг срц=" http:="" width="295" height="256"/>

Пронађите своју другу ПоверПоинт датотеку, а затим кликните на дугме „Отвори“ да бисте је убацили.

  Како напунити Нинтендо прекидач без прикључне станице

Листа слајдова из ваше друге презентације ће се појавити у менију „Поновна употреба слајдова“ са десне стране.

Прво ћете морати да одлучите о форматирању уметнутих слајдова. Ако желите да задржите формат (укључујући тему) из оригиналне презентације, уверите се да је поље за потврду „Задржи форматирање извора“ омогућено на дну менија „Поновна употреба слајдова“. Ако ово не означите, ваши уметнути слајдови ће имати стил отворене презентације примењен на њих.

Да бисте уметнули појединачне слајдове, кликните десним тастером миша на слајд, а затим изаберите опцију „Убаци слајд“. У супротном, кликните на „Уметни све слајдове“ да бисте копирали све слајдове у отворену ПоверПоинт презентацију.

Кликните десним тастером миша и притисните

Ваш слајд (или слајдови) ће тада бити уметнути у отворену презентацију, одмах испод тренутно изабраног слајда. Када су ваше ПоверПоинт датотеке комбиноване, можете да сачувате спојену датотеку тако што ћете кликнути на Датотека > Сачувај или Сачувај као.

Копирање и лепљење ПоверПоинт слајдова

Док вам метода „Поновна употреба слајдова“ омогућава да промените формат својих слајдова пре него што их уметнете, такође можете да комбинујете ПоверПоинт датотеке тако што ћете копирати слајдове из једне отворене ПоверПоинт датотеке и уметнути их у другу.

Да бисте то урадили, отворите ПоверПоинт презентацију и изаберите слајдове које желите да копирате из менија за избор слајдова са леве стране. Одатле кликните десним тастером миша на изабране слајдове, а затим притисните „Копирај“ да бисте их копирали у међуспремник.

Изаберите слајдове које желите да копирате, а затим кликните десним тастером миша > Копирај да бисте их копирали у међуспремник” видтх=”310″ хеигхт=”519″ онлоад=”пагеспеед.лазиЛоадИмагес.лоадИфВисиблеАндМаибеБеацон(тхис);”  онеррор=”тхис.онеррор=нулл;пагеспеед.лазиЛоадИмагес.лоадИфВисиблеАндМаибеБеацон(тхис);”></п> <п>Пребаците се на ПоверПоинт презентацију у коју желите да налепите слајдове, а затим у мени за избор слајдова на лево, кликните десним тастером миша на позицију на коју желите да залепите слајдове.</п> <п>Да бисте налепили слајдове и применили тему отворене датотеке презентације на њих, кликните на опцију лепљења „Користи одредишну тему“.< /п> <п><имг срц=

  10 најбољих онлајн алата и апликација за снимање гласа

Да бисте задржали оригиналну тему и форматирање, изаберите опцију за лепљење „Задржи изворно форматирање“.

Да бисте задржали оригиналну тему примењену на налепљене слајдове, притисните

Слајдови које налепите ће се тада појавити у вашој новој презентацији на позицији коју сте изабрали. Затим можете да сачувате спојену датотеку кликом на Датотека > Сачувај или Сачувај као.