Како конфигурисати правила Не узнемиравај у Андроиду 6.0


Андроид 5.0 је представио Не узнемиравај; функција која вам је омогућила да утишате сва обавештења на телефону у одређено време у одређеним данима. Функција се у то време звала Прекиди. Од Андроида 6.0, преименован је у Не узнемиравај и сада долази са подесивим правилима. Правила вам омогућавају да креирате више сценарија који ће покренути Не узнемиравај. Ова правила могу бити заснована на времену или догађају у вашем календару. Функција је врло основна, али ипак изузетно корисна. Ево како можете да креирате правила за функцију Не узнемиравај у Андроиду 6.0.

Да бисте креирали правило за Не узнемиравај, идите у апликацију Подешавања и у оквиру Звук и обавештења додирните Не узнемиравај. На екрану Не узнемиравај тапните на „Аутоматска правила“. Тамо ћете видети унапред конфигурисана правила. Правила вам омогућавају да конфигуришете посебно време за Не ометај да се укључи током викенда и радним данима, или током догађаја. Када укључите Не узнемиравај за догађај, можете да изаберете за које догађаје у календару треба да се укључи.

Ако унапред конфигурисана правила не задовољавају ваше потребе, можете креирати сопствена правила. Додирните Додај правило да бисте креирали прилагођено правило; дајте му име и изаберите да ли ће се покренути у одређеном датуму и времену или током догађаја.

За правила заснована на догађају, можете одредити који догађаји календара треба да покрећу Не ометај. Не дозвољава вам да изаберете одређени догађај из изабраног календара као окидач, што је веома разочаравајуће. Правила заснована на времену омогућавају вам да подесите било који дан и временски термин за активирање Не узнемиравај. Ова правила можете укључити или искључити по сопственом нахођењу.

  Могу ли веб локације да виде вашу физичку локацију?

Правила за Не узнемиравај су свакако корисна, али су могла да омогуће већу флексибилност. Можда ће се појавити апликација која ће помоћи да се ово искористи.