Како копирати и чувати обе датотеке у програму Виндовс 10 Филе Екплорер

Апликације које могу да креирају датотеке, било да су то презентације, документи или слике, имају тенденцију да им дају генерички назив. У идеалном случају, требали бисте преименовати све наше датотеке и сваком им дати одговарајуће име. У оперативном систему Виндовс 7, када сте покушали да копирате и налепите датотеке у фасциклу која је већ имала датотеке са истим именом, добићете три опције; замените тренутне датотеке, прескочите датотеке са истим именом или их копирајте обе, али их не замењујте. Ова последња опција копирања и чувања обе датотеке је наизглед одсутна у оперативном систему Виндовс 10.

УПОЗОРЕЊЕ СПОИЛЕР: Померите се надоле и погледајте видео водич на крају овог чланка.

Добра вест је да опција копирања и чувања обе датотеке још увек постоји. Лоша вест је да није тако једноставан за коришћење као у Виндовс 7. Ево где се крије.

Копирајте и задржите обе датотеке

Када видите дијалог за копирање датотека који вас упозорава да одредишна фасцикла има датотеке са потпуно истим именом, добићете три опције; Замените датотеке на одредишту, прескочите ове датотеке и Дозволите ми да одлучим за сваку датотеку. То је последња опција на коју желите да кликнете.

Када кликнете на Пусти ме да одлучим за сваку датотеку, отвориће се нови прозор. Он ће навести конфликтне датотеке са њиховим именом, величином и датумом креирања. Да бисте копирали и задржали обе датотеке, потребно је да их проверите у обе фасцикле.

На пример, на слици испод, да бисте задржали датотеку под називом „Снимак екрана (16)“, потребно је да је означите у обе колоне. Ако желите да копирате и задржите све датотеке, једноставно користите збирно поље за потврду на врху за обе фасцикле. Кликните на Настави и готови сте.

  Како се придружити Минецрафт серверу на Виндовс 10

Имена датотека

Имена датотека која су слична биће уређена тако да датотеке које сте копирали имају додат број на крају. На пример, ако копирате датотеку под називом имаге.пнг у фасциклу у којој се већ налази датотека под називом имаге.пнг, копирана датотека ће бити названа имаге (1).пнг.

За датотеке које имају секвенцијално име, број ће бити ажуриран. На пример, ако копирате датотеку под називом „Снимак екрана (16)“ у фасциклу која већ има датотеку под називом Снимак екрана (16), име копиране датотеке ће бити ажурирано у Снимак екрана (17). Број ће зависити од тога који број не ствара конфликт у одредишној фасцикли. Ако већ постоји датотека под називом Снимак екрана (17), Виндовс 10 ће прескочити на број који неће створити конфликт.

Ако се ово чини непотребно компликованим, на неки начин јесте, али само зато што је сама опција копирања и чувања обе датотеке постала компликована. У оперативном систему Виндовс 7, поштована је иста конвенција о именовању.