Како користити акционе блокове Гоогле помоћника за приступачност

Гоогле помоћник олакшава извршавање дигиталних задатака, али може бити неприступачан за оне без спретних прстију или мирног гласа. Са Апликација Ацтион Блоцкс за Андроид, можете претворити сложене команде у један притисак на дигитално дугме.

Шта су акциони блокови?

Ацтион Блоцкс је Андроид апликација од Гоогле-а који вам омогућава да смањите сложене задатке паметног телефона са десетина различитих радњи на један додир. Милиони људи широм света суочавају се са широким спектром препрека које их спречавају да се ангажују са Гоогле помоћником како би пуштали ИоуТубе видео снимке или контролисали паметне кућне уређаје.

Поводом прославе Глобалног дана свести о приступачности 2020. Гоогле је објавио Ацтион Блоцкс како би се помогло даљем повезивању оних са лакшим и тешким инвалидитетом.

Гугл-инжењер Лоренцо Кађони први је направио претходника Акционих блокова за свог брата, који није могао да користи већину технологије због својих инвалидитета. Пројекат ДИВА, што је скраћеница од ДИВЕрсели Ассистед, користи Распберри Пи и Гоогле Ассистант да би пружио више независности онима који не могу да обављају одређене задатке на паметном телефону.

Програмери могу да користе Пројецт ДИВА да доделе задатке физичком дугмету које затим покреће више сложених дигиталних задатака једним притиском.

Ацтион Блоцкс користи дигитална дугмад уместо ДИВА-иних физичких и обезбеђује интерфејс прилагођен кориснику који ћете користити да организујете сложене процесе једним притиском. Слично као рутине Гоогле помоћника, ови блокови радњи могу да обављају све задатке које ваш виртуелни помоћник може да уради.

  Како управљати сигурносним ризицима АПИ-ја да бисте ојачали своју одбрану

Како поставити акционе блокове

Да бисте започели са Акционим блоковима, преузмите апликацију са Гоогле Плаи продавница на ваш Андроид уређај. Уверите се да сте омогућен Гоогле помоћник на свом телефону.

Када се Акциони блокови инсталирају, покрените апликацију и додирните везу „Како функционише“ да бисте сазнали више о томе шта је способна да ради. Почните да правите сопствена дигитална дугмад тако што ћете изабрати „Креирај блок акције“.

У менију „Креирај блок акције“ можете бирати између неколико свакодневних радњи као што су телефонски позиви или пуштање медија. Додирните „Још радњи“ да бисте приступили додатним функцијама као што су контроле паметног дома, подсетници, календари и још много тога.

Изаберите једну од ових радњи да бисте приказали шаблонски блок радњи или изаберите „Креирај прилагођену радњу“ да бисте користили празан блок радње.

Ако изаберете шаблон за одређену радњу, видећете да је команда Гоогле помоћника за ту радњу већ написана. Уредите команду како вам одговара. Ако не желите да Гоогле помоћник нагласи радњу сваки пут када се користи овај блок радње, уверите се да је опција „Увек говори радњу наглас“ опозвана.

Користите дугме „Тестирај радњу“ да бисте били сигурни да ова команда ради оно што желите. Додирните „Даље“ на дну екрана када завршите са уређивањем и тестирањем ове команде.

Затим ћете желети да креирате јединствено име за овај блок акције. Одатле изаберите слику да бисте лакше идентификовали дугме из ваше библиотеке фотографија или Гоогле-ове библиотеке симбола и икона или снимите нову слику камером. Када будете спремни да наставите, додирните „Сачувај блок акције“ на дну екрана.

  Који је комплет алата прави за ваше пословање?

Када се ваш Акциони блок сачува, можете га аутоматски поставити на почетни екран или креирати још блокова акција и поставити их касније.

Да бисте поставили Акциони блок, додирните га на главном екрану Акционих блокова и изаберите „Постави на почетни екран“.

Акциона дугмад имају подразумевану величину 2×2 на екрану вашег Андроид паметног телефона. Притисните и држите свој виџет Ацтион Блоцк док четири тачке не означе периметар блока да бисте га померили или променили величину.