Како користити дигиталну камеру као веб камеру

Добре веб камере може бити тешко пронаћи. На срећу, многе дигиталне камере можете користити као импровизоване веб камере. Ако имате врхунски уређај без огледала или ДСЛР камера, чак ћете добити и велико повећање квалитета видеа за ваше састанке на мрежи.

Коришћење камере као веб камере

Могућност коришћења камере као веб камере у великој мери зависи од тога коју камеру поседујете. Неке компактне камере усмјери и снимај долазе у пакету са софтвером прве стране и драјверима који вам омогућавају да их користите као веб камере.

Нажалост, чини се да је ово данас мање уобичајена карактеристика. Међутим, појавио се софтвер треће стране који вам омогућава да користите многе Никон и Цанон фотоапарате у ту сврху. Међутим, као што сте могли да претпоставите, овај софтвер није бесплатан.

Модерне камере без огледала и ДСЛР које производе чист ХДМИ излаз (што значи, без преклапања на екрану), даће вам најбоље резултате. За ово ће вам требати додатни хардвер, али би требало да функционише и са свим будућим надоградњама камере.

Додатна опрема која ће вам требати

Ако ћете користити камеру као веб камеру, требаће вам нешто на шта ћете је монтирати, на пример, статив. Такође ће вам требати неки начин напајања камере, под претпоставком да напајање преко УСБ-а није опција. За многе камере без огледала и ДСЛР, то значи куповину „лажне батерије“. Лажне батерије се налазе у одељку за батерије, али су прикључене на зид.

Све ове методе захтевају или микро-УСБ-на-УСБ кабл (попут оног који сте добили уз камеру) или мини ХДМИ-/ХДМИ-на-ХДМИ кабл. За наше последње (и најефикасније) решење биће вам потребан и уређај за снимање.

  Како закључати ПоверПоинт презентацију од уређивања

Метод 1: Користите софтвер своје камере

Прво што треба да урадите је да проверите да ли ваша камера подржава ову функцију изворно преко софтвера или драјвера произвођача. Најбољи начин да то урадите је да погледате приручник и било који софтвер у пакету. Такође можете пронаћи преузимања софтвера за ваш одређени модел на веб локацији произвођача фотоапарата.

Површна претрага интернета за моделом ваше камере и веб камере (на пример, „ГоПро херо 3 веб камера“) требало би да вам каже шта треба да знате. Ако туторијали почну да препоручују картице за снимање и ХДМИ адаптере, мало је вероватно да се ваша камера може користити као веб камера преко обичног старог УСБ-а.

Ажурирање: Цанон сада нуди „ЕОС Вебцам Утилити” који омогућава да „одаберите ЕОС камере са заменљивим објективом (ИЛЦ) и ПоверСхот камере“ да функционишу као веб камере на 64-битним Виндовс 10 системима.

Када преузмете и инсталирате све управљачке програме, ваш Виндовс или Мац рачунар би требало да препозна вашу камеру као уређај за снимање. Затим га можете изабрати као улазни уређај у било којој апликацији коју желите да користите, укључујући Зоом, Гоогле Меет, Мицрософт Теамс, Слацк, Скипе, Дисцорд или ФацеТиме.

Ако ваша камера нема подршку за режим веб камере, не брините. Неке акционе камере и компактни усмеривачи подржавају ову функцију, али већина без огледала и ДСЛР не. Имате друге опције.

Метод 2: Користите апликацију треће стране

Ако је ваша камера подржана, можете да користите апликацију треће стране да свој ДСЛР, просумер или компактни фотоапарат претворите у веб камеру. Само за Виндовс Спаркоцам ради са великим бројем Цанон фотоапарата и малим бројем Никон фотоапарата.

Нажалост, Спаркоцам има својих проблема. Један Реддитор приметио „велика је и пуна софтвера за надимање.“ Други је приметио да он или она „не могу да уклоне демонстрацију спарко цам (сиц)“ са рачунара. Други заједнички да је он или она „покушао да користи еос и Спаркоцам, али нисам задовољан колико је видео касни“.

  Шта је бежични ХДМИ и да ли треба да га користите?

На основу нашег истраживања, тренутно не постоје алтернативе за Спаркоцам, а и скуп је. Постоје одвојене верзије за Цанон и Никон, једна која подржава обе, а друга која се фокусира на друге функције апликације, попут зеленог екрана и филтера. Лиценца за једног корисника за систем по вашем избору је 50 УСД (70 УСД ако желите да користите и Никон и Цанон системе).

Тешко је препоручити Спаркоцам, али за неке људе можда не постоји алтернатива. Дакле, ако се нађете у овом чамцу, користите Виндовс и немате друге алтернативе, Спаркоцам је ваш најбољи избор. Међутим, пре него што купите апликацију, можда бисте желели да читате даље и размотрите ХДМИ руту.

Метод 3: Користите ХДМИ-на-УСБ адаптер

За озбиљно подешавање, не можете победити ХДМИ снимање. Ова техника узима сирови, некомпримовани видео запис са вашег огледала или ДСЛР фотоапарата и претвара га у УСБ веб камеру. Квалитет је ненадмашан, али ће вам требати неколико додатних делова опреме да би то функционисало.

Прво ћете желети да се уверите да је ваша камера компатибилна са одабраним уређајем за снимање. Многе камере нуде чист ХДМИ излаз за употребу са екстерним снимачима, што значи да нема преклапања или подешавања камере видљива на екрану.

Ако ваша камера има ХДМИ излаз (или мини-ХДМИ излаз), на пола сте пута. Да бисте ово тестирали, повежите камеру на обичан ТВ или монитор и покушајте да пронађете „чист” излазни режим. Ако још увек нисте сигурни, потражите свој модел на вебу и погледајте шта су други пронашли.

Да бисте снимили видео, биће вам потребан уређај за снимање који претвара ХДМИ улаз у УСБ. Најпознатији од ових уређаја је Елгато Цам Линк 4К. Овај мали кључ ради са Мац и Виндовс рачунарима и продаје се за око 130 долара. Када се повежете, ваша камера ће се појавити као уређај за снимање и можете је користити као веб камеру у својим омиљеним апликацијама.

  Како спојити више налога Гоогле диска и Гоогле фотографија

Пре куповине, проверите да ли је ваша камера на Елгато-у листа подржаних камера. Такође можете претражити веб за своју марку и модел да видите да ли су други имали успеха. Цам Линк 4К подржава резолуцију до 4К или 1080п при 60 сличица у секунди. За ово можете да користите скоро сваки ХДМИ уређај за снимање, али Цам Линк 4К је наменски направљен (и јефтинији).

Елгато није једина компанија која производи ХДМИ-на-УСБ уређаје за снимање. На Амазону можете пронаћи све врсте јефтиних исправки (нпр овај); само потражите „ХДМИ на УСБ видео снимање“ или нешто слично. Нажалост, овим јефтинијим уређајима недостаје подршка и полирање које добијате од компаније као што је Елгато. Можда су непоуздани и имају лошу подршку за возаче, па обавезно прочитајте рецензије пре него што се растанете са својим новцем.

Ако можете да приуштите хардвер, најбоље резултате ћете добити од подешавања ХДМИ снимања. Пошто користите СЛР без огледала или дигитални СЛР, такође имате слободу да изаберете ласкаво сочиво.

Не заборавите микрофон

Микрофони у камери су само незнатно бољи него да уопште немају звук. Они су лимени, лоше позиционирани, превише тихи и често хватају додатни звук из механизма за фокусирање сочива. Учините себи услугу и набавите микрофон за свој сто.

Ако је то превише, користите пар слушалица или слушалица са прикљученим микрофоном. Лош микрофон који је близу вашег лица ће звучати боље од оног који је постављен изнад вашег монитора. Неки рачунари, попут Мац рачунара, долазе са проходним микрофонима, који такође могу да раде. Други рачунари, међутим, укључују прилично лоше уграђене микрофоне са лошим квалитетом звука.

За најбоље резултате инвестирајте у КСЛР микрофон. Алтернативно, УСБ микрофон такође ће лепо обавити посао.