Како користити и инсталирати Стремио на Линук-у

Стремио је медијски центар који омогућава корисницима да тренутно гледају филмове, ТВ емисије, па чак и ИоуТубе видео записе. Такође подржава ДЛНА и многе друге функције. Ево како да користите Стремио на Линук-у.

Инсталирање Стремио-а на Линук

Стремио апликација је доступна за широк спектар Линук оперативних система преко званичне Стремио веб странице. Подржани оперативни системи су Убунту, Дебиан, Арцх Линук, Мањаро, као и било који Линук оперативни систем који подржава Флатпак.

Да бисте покренули процес инсталације Стремио-а на свом Линук рачунару, морате отворити прозор терминала. Можете покренути терминал притиском на Цтрл + Алт + Т на тастатури. Или потражите „Терминал“ у менију апликације и покрените га на тај начин.

Са отвореним прозором терминала, инсталација може почети. Користећи упутства у наставку која одговарају оперативном систему који користите, подесите Стремио на свом рачунару.

Убунту

Постоји ДЕБ пакет доступан за Убунту кориснике. Имајући то у виду, можда неће радити на сваком издању Убунту-а. Ако сте на 21.10 или новијој, можда би било најбоље да инсталирате Стремио преко Флатпак-а.

Да бисте добили најновији ДЕБ пакет за Стремио на свом Убунту рачунару, користите следећу команду за преузимање вгет.

wget https://dl.strem.io/shell-linux/v4.4.137/stremio_4.4.137-1_amd64.deb

Када се преузимање заврши, моћи ћете да инсталирате Стремио на Убунту користећи команду апт инсталл.

sudo apt install ./stremio_4.4.137-1_amd64.deb

Дебиан

Ако користите Дебиан, моћи ћете да покренете и покренете апликацију Стремио користећи званични ДЕБ пакет на њиховој веб локацији. Да бисте се дочепали Стремио ДЕБ пакета, користите следећу команду за преузимање вгет.

wget https://dl.strem.io/shell-linux/v4.4.137/stremio_4.4.137-1_amd64.deb

Када се преузимање заврши, користите команду дпкг да бисте подесили Стремио ДЕБ пакет на вашем Дебиан систему.

sudo dpkg -i stremio_4.4.137-1_amd64.deb

Након инсталације Стремио-а на Дебиан-у, зависности морају бити исправљене. Да бисте решили проблеме, користите команду апт-гет инсталл -ф испод.

sudo apt-get install -f

Арцх Линук

Стремио је на Арцх Линук-у као и Мањаро (који је заснован на Арцх-у) преко АУР-а. Да би апликација радила преко АУР-а, мораћете да подесите Тризен АУР помоћник. Овај програм ће аутоматизовати инсталацију АУР апликација.

sudo pacman -S git base-devel

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/
makepkg -sri

Када је апликација Тризен покренута и ради на вашем систему, инсталирајте најновију верзију Стремио-а на ваш рачунар користећи команду тризен -С у прозору терминала.

trizen -S stremio

Федора

Стремио апликација не подржава Федору преко њихове веб странице. Уз то, апликација се налази у званичним Федора софтверским репозиторијумима, тако да није важно. Да бисте покренули Стремио да ради на вашем Федора систему, користите следећу днф команду за инсталацију.

sudo dnf install stremio

ОпенСУСЕ

Нажалост, не постоји РПМ пакет доступан за инсталацију на веб локацији за ОпенСУСЕ, а апликација се такође не налази у званичним репозиторијумима. Ако желите тог ет

  Како да направите сопствени Линук НАС са отвореним медијским трезором

Флатпак

Стремио је доступан као Флатпак, и ако желите да га користите, мораћете да подесите Флатпак рунтиме на свом рачунару. Да бисте то урадили, пратите наш водич за подешавање.

Када се Флатпак рунтиме конфигурише и спремно за рад, Стремио апликација је спремна за инсталацију. Унесите две команде да бисте подесили апликацију.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

flatpak install flathub com.stremio.Stremio

Како користити Стремио на Линуку

Да бисте користили Стремио на Линук-у, пратите упутства корак по корак испод.

Корак 1: Пронађите Стремио апликацију и покрените је кроз мени апликације. Када је апликација отворена, видећете страницу за регистрацију. Стремио захтева да се корисници региструју пре коришћења апликације.

Да бисте се пријавили, кликните на дугме Фацебоок или унесите своје податке у оквире за текст.

Корак 2: Ако сте изабрали дугме Фацебоок, видећете свој профил и дугме за пријаву. Изаберите дугме за пријаву да бисте приступили Стремио-у.

Корак 3: Када уђете у Стремио, видећете страницу добродошлице коју прате многи избори филмова и ТВ-а. Изаберите филм или ТВ емисију коју желите да гледате.

Корак 4: Када изаберете шта желите да гледате, видећете опис филма или ТВ емисије, након чега следи дугме за гледање трејлера, итд. Изаберите дугме за трејлер да бисте видели трејлер.

Корак 5: Када погледате трејлер, можете купити филм да бисте га гледали у Стремио-у. Да бисте то урадили, погледајте једну од многих опција куповине десно поред филма или ТВ серије.

Корак 6: Након куповине филма или ТВ серије које желите да гледате у Стремио медиа центру, кликните на дугме „Додај у библиотеку“ да бисте га додали у своју библиотеку. Одатле сте слободни да гледате садржај који сте купили у Стремио-у.

  Како инсталирати софтвер користећи Гит на Линук-у