Како користити ноћни вид сигурносне камере кроз прозор

Ви-Фи камере се ослањају на инфрацрвени (ИР) за ноћни вид. Али ИР се одбија од стакла — тако да, ако користите камеру иза прозора, ноћу ћете видети само замућен одраз. Ево како да добијете јасну слику.

Ноћни вид и прозорска окна се не мешају

Ноћни вид на већини Ви-Фи камера користи релативно једноставан трик физике. Једна или више ИР ЛЕД диода емитују што је могуће више светлости, делујући као рефлектор. Пошто инфрацрвено није видљиво људском оку, ви то чак и не приметите, а ваша камера може да користи то ИР светло за снимање видео записа ноћу.

Ако сте икада покушали да своју Ви-Фи камеру усмерите кроз прозор, вероватно сте открили да она савршено ради током дана. Али, ноћу, то је мутна збрка видеа, која углавном приказује само одраз ваше камере и мрље светлости.

Ово је Визе Цам са укљученим НигхтВисион-ом и искљученим спољашњим светлима.

Ово потпуно поништава смисао чак и поседовања сигурносне камере. Да је ваша камера видела некога напољу, никада не бисте знали како изгледа или шта ради.

Ако желите да ноћни вид ваше камере ради кроз стакло, треба да обезбедите спољашње осветљење. Можете користити традиционално спољно осветљење или ИР осветљење. Такође морате или искључити или покрити уграђено ИР осветљење камере. Коначно, или ћете морати да померите камеру што је могуће ближе прозору или да је нагнете мало под углом уместо да користите угао директног укључивања.

Најбоље је, наравно, користити спољну камеру. Спољна камера ће заобићи проблеме са стаклом и и даље имати користи од већине ових предлога. Али, ако из било ког разлога не можете да користите спољну камеру, размотрите ове опције да бисте побољшали видео који добијате са унутрашње камере.

  Да ли је Самсунг Галаки сат водоотпоран?

Размислите о томе да оставите укључено светло на веранди

Први циљ у добијању боље слике је избацити уграђена ИР светла из једначине. Традиционална светла су најједноставнији начин да се постигне тај циљ. Ако имате светло на трему, оставите га укључено. Затим можете да искључите ноћни режим на камери.

Опције се разликују од камере до камере. Неке камере, попут Визе Цам, само нека искључите све. Када је ноћни режим искључен, ИР светла се неће укључити. У зависности од камере, ваш видео може бити у боји. Као што видите изнад, слика је довољно јасна да бисте видели лице сваког ко вам се приближио вратима ноћу.

Али ово има очигледну лошу страну: користите струју целе ноћи и потенцијално нервирате своје комшије. Светла која се активирају покретом су боље решење. Можете пронаћи светла на батерије која се лако причвршћују на врата или зид, нпр тхе Оверлигхт. Или бисте могли размотрити решење са напајањем са рефлекторима. Рефлектор сам по себи може бити ефикаснији од светла на трему. У комбинацији, они могу да направе кристално чист видео.

Искључите или покријте ИР ЛЕД диоде

У горњем примеру, видео камере је и даље у боји, што пружа мање детаља. Ако желите мање буке и више јасноће, желите да задржите монохроматски видео. Неке камере ће вам омогућити да искључите ИР светла док останете у монохроматском режиму, али други попут Визе Цам-а су све или ништа. Ако је то случај, мало електричне траке ће учинити трик.

Ваше спољно осветљење је и даље корисно са покривеним ИР светлима, али ћете добити мало боље детаље у монохроматском видеу — посебно ако користите више спољних светала. Вишак светлости ће такође пригушити одраз ваше камере.

  Како да решите проблем Дисцорд Пусх то Талк на Мац-у

Овде су укључено светло на трему и рефлектор за детекцију покрета изнад гараже.

Или лагано окрените камеру или је приближите

Одраз ваше камере у прозору је проблем на који ћете и даље наићи. Тамније камере, попут СимплифСафе камера, су бољи од светле беле Визе Цам. Искључивање светла у просторији ће помоћи, али треба да померите камеру што ближе прозору за највеће побољшање.

Слика изнад приказује најгори сценарио у којем су ИР светла и даље активна иако је светло на трему укључено, али можете видети довољно детаља да прођете. Искључивање ИЦ светла још више побољшава слику.

Ако не можете да гурнете камеру на стакло, покушајте да је нагнете да бисте поништили одраз. Чак ће и угао од пет степени помоћи. Померање рефлексије ван директне линије вида довољно ће разјаснити слику да бисте могли да прођете.

Уместо традиционалног светла, користите ИР осветљивач

Традиционална светла нису увек најбоља опција. У зависности од тога где желите да ваша камера снима, ваши суседи можда неће ценити рефлекторе који сијају светлост у њихову кућу ноћу — или чак могу да упућују светлост у ваш дом.

И док ће традиционални рефлектори радити, ан ИР осветљивач је још ефикасније решење. Замислите то као рефлектор – али, уместо да користи светлост из видљивог спектра, он емитује инфрацрвену светлост. На горњој слици је укључен ИР осветљивач. Али, када погледате уређај лично, све што ћете видети су пригушена љубичаста светла.

Једино светло на овој слици је из ИР осветљивача.

Идеја овде је да замените уграђена ИР светла ваше сигурносне камере. Искључите их или покријте (желите да будете у монохроматском режиму) и монтирајте осветљивач на спољашњост свог дома. Што се ваше камере тиче, ефективно сте поставили изузетно моћан рефлектор. Људском оку може се појавити чудан скуп пригушених љубичастих светала. Приметно, али лако игнорисати.

  Која је разлика, шта је најбоље?

На слици изнад, ИР осветљивач је усмерен ка тротоару, чинећи то најсветлијом тачком. Требало би да тестирате тачно постављање и позиционирање пре него што трајно монтирате јединицу на своју кућу.

На овој слици су укључени и ИР осветљивач и гаражни рефлектор.

ИР осветљивачи могу да раде у тандему са традиционалним светлима, а ако желите апсолутно најјаснију слику, тај пут иде. Горња фотографија користи све горе наведене методе. Визе Цам се налази што ближе стаклу, са покривеним ИР ЛЕД диодама. ИР осветљивач циља на тротоар, а нешто је покренуло рефлектор изнад гараже са детекцијом покрета.

Проверите да ли ваша камера има детекцију покрета на основу пиксела

Дан или ноћ, не подржавају све Ви-Фи камере упозорења о детекцији покрета кроз прозоре. Ви-Фи камере се ослањају на једну од две методе за откривање покрета: или користе своје ИР сензоре да идентификују промене у топлоти, попут човека у близини, или мере промене у пикселима на видео снимку.

Ако ваша камера користи своје ИР сензоре за детекцију покрета, нећете добијати никаква упозорења иза стакла. Баш као и код вашег ноћног видеа, ИЦ се одбија од вашег прозора пре него што стигне до потенцијалног човека. Ваша камера не може да открије никакав покрет.

Детекција покрета заснована на пикселима нема овај проблем и може да ради кроз прозоре. Требаће вам камера која користи овај метод детекције покрета ако планирате да камеру држите у затвореном простору и да је усмерена ка спољашњем свету.

Основно правило је да већина камера на батерије (нпр Арло Ултра) користе ИР детекцију и већина плуг-ин камера користи детекцију засновану на пикселима. Али изузеци постоје. На пример, тхе Симплисафе камера је додатна камера која користи ИР детекцију покрета и није добар избор за безбедност прозора.

Не може свака опција радити за ваш сценарио, али ако експериментишете, наћи ћете прави скуп услова који омогућавају да ваша камера ради добро иза стакла ноћу.