Како користити поверљиви режим у Гмаил-у

Гмаил је редизајниран и нови Гмаил није само козметичке промене. Постоје нове функције које су додате у услугу е-поште, а још их очекује. Гмаил ускоро добија функцију предвиђања текста која ће вам омогућити да изаберете предложене речи за аутоматско довршавање поруке. За сада, најновија функција која је сада доступна је поверљиви режим у Гмаил-у.

У поверљивом режиму у Гмаил-у, порука е-поште коју пошаљете истиче након одређеног временског периода. Подразумевано, овај временски период је 1 недеља, међутим, можете подесити други период. Поверљива порука може имати додатни ниво безбедности при чему прималац мора да унесе шифру која му се шаље као СМС. Доступност ове посебне функције је ограничена земљом, тако да неће моћи сви који добију поверљиви режим у Гмаил-у да је користе.

Поверљиви режим у Гмаил-у

Отворите Гмаил и кликните на дугме за писање у горњем левом углу. На дну би требало да видите нову икону са закључавањем и сатом. Кликни.

Отвориће се нови прозор где можете да подесите када ће порука истећи. Имате унапред подешене временске периоде; један дан, једну недељу, један месец, једну годину и пет година. Не можете подесити доба дана када ће порука истећи. Да бисте додали шифру, изаберите опцију „СМС лозинка“. Ако ваша порука има више од једног примаоца, морате да унесете број телефона за сваког примаоца. СМС шифра која је потребна вашем примаоцу да откључа поруку биће послата на број који унесете па се уверите да је исправан.

То је то. Можете послати поруку и ако желите, можете је поништити у року од 30 секунди. Ако касније схватите да сте послали поруку погрешној особи, можете да кликнете на дугме Опозови приступ на послатој поруци и зауставите отварање примаоца.

  11 виртуелних ИБАН провајдера за неометана прекогранична пословна плаћања

Поверљиве е-поруке се не отварају унутар Гмаил интерфејса. Добићете поруку у Гмаил-у, али када је отворите, мораћете да кликнете на друго дугме да бисте видели поруку на новој картици. Ако опозовете приступ поруци, порука е-поште неће нестати из пријемног сандучета примаоца, међутим, када кликне на везу поруке унутар е-поште, Гмаил ће им рећи да немају приступ поруци.

Приступ поруци се неселективно укида за све примаоце поруке. Не можете изабрати да опозовете приступ једној особи и дозволите другим људима да га и даље виде. Приступ можете обновити касније.