Како користити свој паметни телефон као Амазон Фире ТВ даљински управљач

Поново сте изгубили даљински управљач за Амазон Фире ТВ? Не бојте се, можете преузети бесплатну апликацију за свој иПхоне или Андроид паметни телефон која ће вам омогућити даљинско управљање уређајем. Ево како.

Прво, мораћете да бесплатно преузмете апликацију Амазон Фире ТВ. Ако имате иПхоне или иПад, преузмите га са Продавница апликација. Ако имате Андроид уређај, преузмите апликацију са Гоогле Плаи.

Затим се уверите да сте повезани на исту Ви-Фи мрежу као и Фире ТВ уређај који желите да контролишете. Апликација ради преко Ви-Фи мреже, тако да нема потребе за операцијом директног вида као што је ИР даљински за ТВ.

Када се апликација преузме, покрените је, а затим се пријавите на свој Амазон.цом налог. Апликација ће вам представити листу оближњих Фире ТВ уређаја које можете контролисати.

Додирните Фире ТВ уређај који желите да контролишете и погледајте телевизор који је прикључен на тај уређај. Приказаће четвороцифрени код који треба да унесете у вашу Фире ТВ апликацију како би се њих двоје могли повезати.

Ова безбедносна мера је тако да случајни људи који су случајно на вашој Ви-Фи мрежи неће моћи да контролишу ваш Фире ТВ.

Када се повежете, можете да превлачите нагоре, надоле, налево и надесно у главном делу апликације налик тачпеду да бисте се кретали као да притискате дугме за горе, доле, лево и десно на даљинском управљачу. Исто тако, Позади, Дом, хамбургерДугмад , премотавање уназад, репродукција/пауза и премотавање унапред функционишу исто као на физичком даљинском управљачу за Фире ТВ.

  Шта је Блацкцат Рансомваре и како се одбранити од њега?

Можете чак и да претражујете Алека на свом Фире ТВ-у помоћу апликације тако што ћете повући картицу микрофона на врху екрана и говорити у микрофон свог уређаја. Резултати ће се појавити на ТВ-у.

Ако желите да претражујете помоћу уноса текста (или ако икада будете морали да унесете шифру родитељске контроле), додирните дугме Тастатура и бићете одведени на екран меке тастатуре.

Можете да користите апликацију Фире ТВ да контролишете више Фире ТВ уређаја из целе куће – где год да имате локалну Ви-Фи везу – тако да не морате да будете веома близу телевизора. То је згодно ако, рецимо, кувате из кухиње и правите представу у другој просторији за своју децу. Или, можете убедити своје комшије да имате уклет телевизор.

И, ако поново пронађете даљински управљач за Фире ТВ (вероватно је у јастуцима на каучу), можете истовремено користити и апликацију и даљински ако желите. Срећно гледање!