Како користити Слимбоок мобилни Ризен ЦПУ тјунер на Убунту-у

Да ли имате мобилни Ризен ЦПУ и користите Убунту? Да ли желите да добијете више перформанси ЦПУ-а? Можда желите да га прилагодите да бисте смањили перформансе? Са АМД Слимбоок контролером, можете! Ево како да га користите на свом систему.

Слимбоок мобилни Ризен ЦПУ тјунер

Имајте на уму да је ово алат за подешавање ЦПУ-а. Требало би да користите ову врсту алата да бисте подесили свој Ризен мобилни ЦПУ само ако знате шта радите. Не покушавајте ову апликацију ако нисте сигурни шта значи подешавање ЦПУ-а.

АМД Слимбоок контролер

АМД Слимбоок Цонтроллер је одлична апликација за кориснике Ризен мобилних процесора. Тренутно, апликација подржава већину ЦПУ-а из серије У (15В), ХС (35В) и ХКС (40В+ серија Ризен 5000). Ова апликација вам може помоћи да преузмете контролу над својим ЦПУ-ом на Линук-у, слично као што корисници Виндовс-а могу на свом оперативном систему.

Инсталирајте АМД Слимбоок Цонтроллер на Убунту

Пре него што пређемо на то како да користимо ову апликацију за подешавање и подешавање вашег мобилног Ризен ЦПУ-а, прво морате да инсталирате апликацију. Тренутно, АМД Слимбоок апликација ради на било ком Убунту ОС-у, као и на оперативним системима заснованим на Убунту-у (као што су Елементари ОС, Зорин ОС, Пепперминт, Линук Минт, итд.)

Да бисте започели инсталацију АМД Слимбоок контролера на Убунту, морате отворити прозор терминала на радној површини. Да бисте отворили прозор терминала на Убунту радној површини, притисните Цтрл + Алт + Т на тастатури да бисте отворили терминал. Или потражите „Терминал“ у менију апликације да бисте га покренули.

Када је прозор терминала отворен, морате додати званични Слимбоок АМД ППА у ваш Убунту систем. Користећи команду адд-апт-репоситори, додајте Слимбоок АМД ППА у свој Убунту систем.

sudo add-apt-repository ppa:slimbook/slimbook

Након што додате ППА у ваш Убунту систем, мораћете да освежите изворе Убунту софтвера. Нови ППА се не појављују без ажурирања, тако да је ово критичан корак у процесу инсталације.

sudo apt update

Након ажурирања, можете инсталирати апликацију. Користећи наредбу апт инсталл испод, инсталирајте пакет „слимбоокамдцонтроллер“.

sudo apt install slimbookamdcontroller

Када унесете горњу команду за инсталацију, видећете да вас Убунту пита за лозинку. Помоћу тастатуре унесите лозинку за корисничко име. Након што унесете лозинку, Убунту ће прикупити све пакете потребне за инсталирање Слимбоок АМД контролера.

Када Убунту заврши са прикупљањем свих пакета за инсталацију, од вас ће бити затражено да притиснете тастер И да бисте наставили. Урадите то да бисте инсталирали апликацију на свој Убунту систем.

Инсталирајте преко ГУИ

Ако нисте велики обожаватељ терминала, можете да инсталирате АМД Слимбоок Цонтроллер преко продавнице апликација. Само унесите команде да бисте додали ППА, а затим отворите Убунту софтвер, потражите „АМД Слимбоок Цонтроллер“ и инсталирајте га на тај начин.

Коришћење Слимбоок АМД контролера на Убунту

Да бисте користили Слимбоок АМД контролер, почните тако што ћете га потражити у менију апликације. Када је мени апликације отворен, видећете много доступних опција. Унутар апликације пронађите опцију „Омогући апликацију при покретању“.

Омогућавање Слимбоок АМД контролера при покретању је идеално ако желите да подешавања перформанси увек буду на месту. Ако га не омогућите при покретању, мораћете да га отворите ручно да бисте омогућили подешавања.

Након што омогућите опцију покретања, пронађите опцију „Прикажи икону индикатора“ и кликните на њу. Када изаберете ову опцију, имаћете икону на системској палети за Слимбоок АМД контролер. Омогућавање овога је опционо, али је добра идеја ако желите да промените перформансе ЦПУ-а на први поглед.

Када су обе опције омогућене, идите надоле на област „ПРОМЕНИ РЕЖИМ ЦПУ-а“. У овој области видећете три опције. Прва опција је „Ниске перформансе“, друга је „Средњи учинак“, а трећа је „Високе перформансе“.

Изаберите „Лов“ и кликните на дугме „АЦЦЕПТ“ ако желите да смањите перформансе свог Ризен ЦПУ-а. Такође можете да изаберете опцију „Лов перформанце“ у менију индикатора да бисте је променили.

Ако су вам потребне средње перформансе на вашем Ризен ЦПУ-у, пронађите опцију „Средњи“ и изаберите је у АМД контролеру. Затим кликните на дугме „Прихвати“ да бисте потврдили промене. Или пронађите „Средњи учинак“ у менију индикатора и изаберите га да бисте га тако променили.

Ако су вам потребне високе перформансе на вашем Ризен мобилном ЦПУ-у, можете пронаћи опцију „Висока“ у апликацији и кликните на њу да бисте изабрали опцију перформанси. Ова опција је опција високих перформанси, па имајте на уму јул смањите век трајања батерије по цену повећаних перформанси. Поред тога, одабиром „Високе перформансе“ у падајућем менију индикатора такође ћете га поставити на високи режим.