Како користити Снап распореде у оперативном систему Виндовс 11

Качење прозора апликација је била изузетно популарна функција у Виндовс-у. Додат је у Виндовс КСП и остао је део сваке нове итерације ОС-а. Корисници мацОС-а често инсталирају апликације за реплицирање ове функције.

Снап распореди на Виндовс 11

Пуцање прозора је углавном остало непромењено. Функционише мање-више исто као и када је први пут представљен са корисницима који могу да прикаче своје прозоре на једну половину или једну четвртину екрана.

Са Виндовс 11, ова функција је побољшана. Корисници сада добијају мрежу различитих комбинација хватања. Када се кликне на позицију на мрежи, прозор се закачи за њу.

Користите Снап Лаиоутс у оперативном систему Виндовс 11

Да бисте користили Снап Лаиоутс у оперативном систему Виндовс 11, следите ове кораке.

Отворите/максимирајте прозор који желите да снимите.
Пређите мишем преко дугмета за увећање прозора.
Сачекајте да се појави прекривач Снап Лаиоутс.
Кликните на блок за који желите да причврстите прозор.
Поновите за друге прозоре апликација.

Снап распореди на Виндовс 11

Омогућите/онемогућите Снап Лаиоут

Функција Снап Лаиоут је одлична. Начин на који функционише је сличан ономе колико популарних апликација за управљање прозорима ради. Међутим, ако вам се не свиђа ова функција, можете је онемогућити. Ако покушавате да користите Снап Лаиоут и он не ради, можда ћете морати да омогућите функцију.

Отворите апликацију Подешавања помоћу пречице на тастатури Вин+И.
Идите на Систем из колоне са леве стране.
Изаберите Мултитаскинг у окну са десне стране.
Да бисте омогућили распореде причвршћивања, омогућите опцију Прикажи распореде причвршћивања када пређем мишем преко опције оквира са дугметом за увећање прозора.
Да бисте онемогућили распореде причвршћивања, онемогућите опцију Прикажи распореде причвршћивања када пређем мишем преко опције оквира са дугметом за увећање прозора.

  28 најбољих бесплатних ОЦР софтвера за Виндовс 10

Качите прозоре превлачењем

Виндовс 11 можда има нови метод за качење прозора, али није уклонио метод превлачења за качење прозора. И даље можете да кликнете и држите насловну траку апликације и да је причврстите на ивицу екрана.

Закључак

Постоји много апликација независних произвођача које могу да опонашају Снап Лаиоутс на Виндовс 11. Ова функција никако није јединствен концепт, међутим, пошто је сада функција система, корисници неће морати да инсталирају додатне апликације што је увек боље. мацОС има нешто слично за управљање прозорима, али од Биг Сура, још увек не одговара функцији хватања у оперативном систему Виндовс 11. Ако сте корисник Мац-а, можете да инсталирате апликације трећих страна да бисте добили Снап Лаиоутс или Виндовс 10 -као пуцање.