Како користити Схазам на Линук радној површини са СонгРец-ом

Слушате ли песму, а не знате како се зове? Желите да га „Схазам“, али немате Андроид или иОС телефон? Погледајте СонгРец! То је незванични Схазам клијент за Линук. Ево како да га користите за „Схазам“ на Линук радној површини.

Инсталирање апликације СонгРец на Линук-у

Пре него што пређете на то како можете да користите СонгРец апликацију за „Схазам“ песме на Линук радној површини, прво ћете морати да је инсталирате. Званично, СонгРец подржава Убунту, Дебиан, Арцх Линук, Флатпак и друге.

Да бисте започели инсталацију СонгРец-а на рачунару, мораћете да покренете прозор терминала на Линук радној површини. Можете отворити прозор терминала на Линук радној површини притиском на Цтрл + Алт + Т на тастатури или тражење „Терминал“ у менију апликације.

Убунту

На Убунту-у, апликација СонгРец се најбоље може инсталирати преко ППА. Овај ППА подржава Убунту 18,04, 20.04 и новије верзије Убунтуа. Да бисте то учинили, користите следеће апт-адд-репоситори команду доле.

sudo apt-add-repository ppa:marin-m/songrec -y -u

Након што додате ППА, ажурирајте и инсталирајте СонгРец.

sudo apt update

sudo apt install songrec 

Дебиан

Иако постоји ППА за Убунту, не постоји ништа за кориснике Дебиана. Ако желите да користите ову апликацију на свом Дебиан Линук рачунару, најбољи начин да она ради је да пратите упутства за инсталацију Флатпак-а у овом водичу.

Арцх Линук

Апликација СонгРец је доступна за све кориснике Арцх Линук-а унутар званичних архива Арцх Линук софтвера који су подразумевано укључени у оперативни систем. Да бисте га натерали да ради на вашем систему, користите следеће пацман команда.

sudo pacman -S songrec

Федора

Ако сте корисник Федора Линук-а, моћи ћете да користите апликацију СонгРец на свом рачунару, али нажалост, не као званични пакет из Федора софтверских складишта. Дакле, уместо тога, ако желите да овај програм ради на вашем систему, мораћете да следите упутства за инсталацију Флатпак-а у овом водичу.

  Како организовати фотографије на Линук-у са Дигикам-ом

ОпенСУСЕ

ОпенСУСЕ, као Федора, и Дебиан немају званичне начине за инсталирање апликације СонгРец. Нажалост, програмер није одвојио време да направи званични ОпенСУСЕ РПМ за СонгРец. Међутим, и даље можете да користите апликацију на свом рачунару преко Флатпак-а. Зато пратите та упутства да бисте покренули апликацију на вашем ОпенСУСЕ систему.

Флатпак

СонгРец је доступан као Флатпак апликација у продавници апликација Флатхуб. Међутим, ако желите да користите ову апликацију на свом рачунару, прво ћете морати да подесите Флатпак рунтиме. Да би време извођења радило на вашем рачунару, пратите наш водич на ту тему.

Након што подесите време извршавања Флатпак-а на рачунару, инсталација СонгРец-а може да почне. Користећи доле наведене две команде, инсталирајте најновију верзију СонгРец-а на вашу Линук радну површину.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

flatpak install flathub com.github.marinm.songrec

Како користити Схазам на Линук радној површини са СонгРец-ом

Отворите СонгРец на вашој Линук радној површини. Можете да отворите апликацију на свом Линук рачунару тако што ћете потражити „СонгРец“ у менију апликације. Када се отвори, пратите доленаведена упутства корак по корак.

Корак 1: Пронађите одељак „Аудио улаз“ у СонгРец. Када пронађете ову област апликације, пронађите падајући мени. Унутар падајућег менија поставите га на „Подразумевано“. „Подразумевано“ значи ваш подразумевани звучни уређај.

Корак 2: Када поставите подразумевани звучни уређај у апликацији СонгРец, означите поље за потврду „Препознај са мојих звучника уместо микрофона“. Ова опција ће омогућити СонгРец-у да уместо вас „Схазам“ све што се репродукује на вашем рачунару.

Корак 3: Пронађите дугме „Укључи препознавање микрофона“ унутар СонгРец-а. Кликни на то. Када изаберете ово дугме, апликација СонгРец ће започети препознавање песме. Приметићете да препознавање песме ради када се мерач јачине звука у апликацији помера.

  10 најбољих софтвера за Линук медијски сервер који ће се користити у 2023

4. корак: Пустите песму коју желите да препознате на звучницима рачунара. Пустите да мало свира док препознавање микрофона почне да ради. Када детектује песму која се репродукује, она ће се појавити у одељку „Историја препознавања“.

5. корак: Изаберите песму у историји „Препознавање“. Затим пронађите дугме „Претражи на ИоуТубе-у“ и кликните на њега мишем. Избор овог дугмета ће приказати песму у историји претраге ИоуТубе-а.

Прегледајте историју ИоуТубе-а и пронађите песму коју желите да слушате. Затим кликните на њу у резултатима претраге да бисте је учитали на ИоуТубе плаи страницу. ИоуТубе ће тада почети да пушта вашу песму.

Напомена: Желите да уклоните историју претраге из СонгРец-а? Можете. Изаберите дугме „Обриши историју“ да бисте обрисали сву историју песама из апликације СонгРец.

Поновите овај процес онолико пута колико је потребно да бисте препознали више песама.