Како користити ТикТок родитељски надзор

ТикТок је платформа друштвених медија на којој можете креирати, ремиксовати, повећавати или делити кратке видео снимке. Пошто је толико популаран међу тинејџерима, родитељи очигледно желе да заштите своју децу од неприкладног садржаја. На срећу, ТикТок има родитељски надзор који вам може помоћи у томе.

Пре него што почнете, биће вам потребан приступ ТикТок налогу вашег детета на његовом или њеном иПхоне или Андроид уређају. Обавезно преузмите и најновију верзију апликације ТикТок за Андроид или Аппле.

Како активирати породично упаривање на ТикТок-у

Користећи Фамили Паиринг, можете повезати свој ТикТок налог са налогом вашег детета. Ово ће је спречити да сама мења било које поставке. Након што омогућите породично упаривање, можете да регулишете време испред екрана, садржај и комуникацију на налогу вашег детета.

Да бисте омогућили породично упаривање, отворите ТикТок на свом телефону и додирните „Ја“ у доњем десном углу. Додирните икону са три тачке у горњем десном углу апликације да бисте отворили мени „Приватност и безбедност“.

Славина

У овом менију додирните Дигитално благостање > Породично упаривање. ТикТок ће питати да ли родитељ или тинејџер користи овај налог; додирните „Родитељ“.

Славина

Видећете детаље о алатима који су вам на располагању. Додирните „Настави“ да бисте приказали јединствени КР код.

Затим отворите ТикТок на телефону вашег детета и додирните Ја > Икона са три тачке > Дигитално благостање > Породично упаривање > Тинејџер.

  10 најбољих софтвера за стоно издаваштво за дизајн изгледа докумената

Телефон вашег детета ће од вас затражити да скенирате КР код приказан на вашем телефону. Можда ћете морати да дате ТикТок-у дозволу да користи камеру телефона пре него што можете да скенирате КР код.

ТикТок КР код у

Након што скенирате КР код, додирните „Повежи налоге“ на телефону вашег детета. Потврдите свој избор и налози ће се повезати. На свом телефону сада можете да додирнете налог свог детета да бисте приступили и изменили његова безбедносна подешавања.

Тхе

Такође можете активирати све три функције родитељске контроле појединачно на налогу без породичног упаривања (погледајте доле). Међутим, породично упаривање је једини начин на који можете спречити своју децу да лако мењају ова подешавања.

Како активирати управљање временом екрана на ТикТок-у

Постављање строгог временског ограничења за коришћење друштвених медија здрава је навика коју сви могу усвојити. Функција управљања временом екрана приморава ТикТок да се искључи након одређеног периода коришћења, осим ако неко не унесе четвороцифрену лозинку.

Да бисте активирали функцију управљања временом екрана на ТикТок-у, додирните „Ја“ у доњем десном углу. Затим додирните икону са три тачке у горњем десном углу да бисте отворили мени „Приватност и подешавања“.

  Славина

Померите се до одељка „Опште“, додирните „Дигитално благостање“, а затим изаберите „Управљање временом на екрану“.

Славина

Овде ћете видети неке детаље о овој функцији. Додирните „Временско ограничење“, а затим изаберите 40, 60, 90 или 120 минута. Додирните „Укључи управљање временом екрана“ да бисте сачували подешавања.

Славина

Од вас ће бити затражено да поставите лозинку. Потврдите код и ТикТок ће сада захтевати овај приступни код ако је отворен дуже од временског ограничења које сте одабрали. Зелени банер се накратко појављује на врху екрана, потврђујући промену.

  Како пратити употребу ЦПУ-а на Доцк-у вашег Мац-а

Тхе

Како активирати ограничени режим на ТикТок-у

Можете користити ТикТок-ов ограничени режим да бисте филтрирали било који означен или неприкладан садржај. Ова функција у било којој апликацији је увек у току. Међутим, на ТикТок-у људи могу пријавити садржај који би овај филтер (или цела платформа) требало да блокира.

Да бисте укључили ТикТок-ов ограничени режим, идите на Ја > Икона са три тачке > Дигитално благостање, а затим изаберите „Ограничени режим“.

Славина

Додирните „Укључи ограничени режим“, а затим двапут унесите четвороцифрену лозинку. Ограничени режим ће остати активан све док га поново не искључите помоћу шифре. Зелени банер се накратко појављује на врху екрана, потврђујући вашу промену.

Како искључити директне поруке на ТикТок-у

Као родитељ или старатељ, такође можете да ограничите или онемогућите све директне поруке (ДМ) на налогу вашег детета. У ствари, од 30. априла 2020. ДМ-ови ће подразумевано бити онемогућени на налозима за све млађе од 16 година.

Да бисте онемогућили ДМ-ове, додирните Ја > Подешавања > Приватност и безбедност > Ко вам може слати директне поруке. Затим можете да изаберете „Нико“ да спречите било кога да шаље ДМ поруке на овај налог. Алтернативно, можете да изаберете „Пријатељи“ да бисте ограничили налог да прима само ДМ поруке од пријатеља.

Тхе

Опет, ако не омогућите породично упаривање, три поставке родитељске контроле у ​​ТикТок-у је лако онемогућити. Корисно је запамтити колико деца могу бити невероватно сналажљива када је у питању рад око родитељског надзора.