Како направити групне гласовне и видео позиве на ВхатсАпп-у

Ако већ користите ВхатсАпп за слање порука пријатељима и породици, зашто га не бисте користили и за групне гласовне и видео позиве? ВхатсАпп сада подржава до осам особа у гласовном или видео позиву.

У ВхатсАпп-у постоји неколико различитих начина на које можете започети групни гласовни или видео позив. Можете креирати импровизовану групу само за тај позив или можете да позовете из постојећег групног ћаскања. Провешћемо вас кроз обе методе у наставку.

Како започети позив са картице Позиви

Пошто су ВхатсАпп гласовни и видео позиви толико популарни (да не спомињемо бесплатни), апликација има посебан одељак за позиве и на иПхоне-у и на Андроид-у.

Након што отворите ВхатсАпп, додирните „Позиви“. На Андроиду ћете пронаћи ову картицу на врху екрана.

На иПхоне уређају додирните „Позиви“ на доњој траци са алаткама.

Славина

Сада додирните дугме Позови. На Андроид-у се налази у доњем десном углу екрана „Позиви“.

На иПхоне-у ћете пронаћи дугме за позив у горњем десном углу.

Додирните дугме Позови у

Додирните поље за претрагу и потражите контакте које желите да додате у групни позив. Додирните контакт да бисте ту особу додали у позив. Можете додати до осам учесника.

Након што додате све ваше контакте, видећете два дугмета на десној страни листе учесника. Додирните дугме Телефон ако желите да упутите једноставан групни гласовни позив. Да бисте упутили видео позив, додирните дугме Видео.

Позив ће бити постављен одмах. Када учесници прихвате позив, видећете их у њиховим појединачним кутијама.

ВхатсАпп групни позиви су прилично слободни. Видео позив можете претворити у гласовни позив (или обрнуто) у било ком тренутку. Само додирните дугме Видео да бисте омогућили или онемогућили свој видео.

  Како аутоматски променити Аппле Ватцх Фаце на основу времена или локације

Такође можете да додате више учесника у било ком тренутку помоћу дугмета Додај контакте у горњем реду.

Када завршите са групним позивом, додирните дугме Заврши.

Како направити групне гласовне и видео позиве користећи ВхатсАпп групно ћаскање

Претраживање и додавање људи сваки пут када желите да упутите групни позив може бити напоран. Ово се може избећи ако већ имате ВхатсАпп групу са људима са којима желите да разговарате. Ако не, можете креирати и групу.

Идите на ВхатсАпп групно ћаскање и додирните дугме Позови у горњем десном углу.

Искачући прозор ће од вас тражити да изаберете особе које желите да додате у позив (на најновијој верзији ВхатсАпп-а, можете додати до осам).

Након што изаберете све своје контакте, додирните дугме Телефон да бисте упутили групни гласовни позив или дугме Видео да бисте упутили групни видео позив.

Желите да додате мало забаве својим ВхатсАпп порукама? Покушајте да направите сопствени пакет налепница!