Како направити и користити Инстаграм аватар

У покушају да преузме Снапцхат-ове популарне Битмоји аватаре, Фацебоок је увео 3Д аватаре на своју платформу још у јуну 2020. Фацебоок родитељ Мета је од тада изградио ову постојећу функцију и почео да уводи аватаре на Инстаграм за више корисника. Помоћу ове функције можете креирати и делити своје персонализоване аватаре на платформи. У овом чланку смо детаљно описали како можете да генеришете и користите аватар на Инстаграм причама и ДМ-овима.

Направите и користите Инстаграм аватар (2022)

Шта је Инстаграм аватар?

Инстаграм функција аватара вам омогућава да креирате и делите налепнице сличне Битмоји-ју да бисте себе представљали на платформи. Имате могућност да прилагодите свој аватар и учините да личи на вас. Након подешавања аватара, можете изабрати да их користите у својим причама и ДМ-овима са пријатељима.

Како направити свој Инстаграм аватар

1. Отворите свој Инстаграм профил са доње траке за навигацију и додирните мени хамбургера у горњем десном углу. У искачућем менију изаберите „Подешавања“ да бисте приступили Инстаграм страници са подешавањима.

2. Сада додирните „Налог“ и изаберите „Аватар“ да бисте подесили свој Инстаграм аватар.

3. Сада добијате интерфејс уређивача сличан Битмоји-ју за прилагођавање вашег аватара. Овде можете подесити тон коже, косу, лице, очи, обрве, наочаре, нос, уста, длаке на лицу, тело, одећу, покривала за главу, пирсинге за уши, па чак и додати слушне уређаје аватару. Инстаграм вам такође нуди разне шаблоне за почетак, а затим можете лакше да прилагодите аватар.

  Како ручно партиционирати чврсти диск из командне линије на Линуку

4. Након прилагођавања аватара, притисните „Готово“ у горњем десном углу и изаберите „Сачувај промене“ да бисте сачували промене направљене на вашем аватару.

Поделите свој Инстаграм аватар на причама

1. Да бисте поделили свој Инстаграм аватар на причама, отворите кориснички интерфејс за креирање приче и додирните икону налепнице у горњем десном углу. Са листе налепница изаберите „Аватар“ да бисте приступили свом аватару.

2. Сада ћете видети налепнице генерисане на основу вашег аватара. Поставите налепницу на своју слику и додирните дугме „Ваша прича“ да бисте додали слику у своју Инстаграм причу.

Поделите емоџије за Инстаграм аватар у ДМ-овима

1. Такође имате опцију да користите свој Инстаграм аватар у ДМ-у. Отворите прозор за ћаскање, додирните икону налепнице у пољу за текст у десном углу и одаберите „Аватар“ да бисте видели емоџије на основу вашег аватара.

2. Изаберите налепницу коју желите да пошаљете и то је то! Прималац ће примити ваш аватар као поруку, додајући лични печат вашим разговорима.

Користите 3Д аватаре на Инстаграму, Фацебооку и Месинџеру

Иако 3Д аватари можда нису свачија шалица чаја, добро је видети да Инстаграм нуди више начина да помогне корисницима да се изразе на платформи, осим емоџија, ГИФ-ова, налепница и још много тога. Дакле, да ли вам се свиђају Инстаграм аватари у односу на постојеће алтернативе као што су Снапцхат-ов Битмоји и Аппле-ов Мемоји? Поделите своје мисли са нама у коментарима испод.