Како направити квиз у Гоогле учионици

Гоогле учионица је дигитални центар где ученици, наставници и присталице и једног и другог могу да се ангажују и сарађују. Можете креирати квизове и задатке прилагођене кориснику, заједно са пратећим материјалима, у само неколико кликова. Све што вам треба је бесплатан Гоогле налог.

Прављење задатка квиза у Гоогле учионици

Да бисте започели, отворите свој веб прегледач и идите на цлассроом.гоогле.цом. Пријавите се на свој Гоогле налог, а затим или направите разред или кликните на постојећи. Када сте у разреду, кликните на картицу „Рад у настави“, кликните на „Креирај“, а затим изаберите „Задатак квиза“.

Образац за задавање квиза је идентичан основној опцији задатка, уз додатак празног Гоогле обрасца који ће служити као ваш квиз. Касније можете поново да користите и задатак и квиз.

У менију задатка квиза дајте наслов свом квизу, а затим дајте додатна упутства, ако је потребно.

Квиз у

Кликните на „Додај“ ако желите да приложите датотеку са Гоогле диска, веб везе, рачунара или ИоуТубе-а. Такође можете да кликнете на „Креирај“ да бисте аутоматски креирали и приложили датотеку из Гоогле докумената, слајдова, табела, цртежа или образаца.

За све додатне прилоге кликните на падајући мени у оквиру сваког задатка да бисте изабрали да ли ученици могу да виде или уређују ту датотеку. Такође можете изабрати да направите копије датотеке за сваког ученика.

Квиз Гоогле учионице

Ако приложите било коју датотеку осим почетног празног квиза у Гоогле обрасцима, увоз оцена је аутоматски онемогућен. Ова функција шаље резултате квиза на картицу Оцене на главној страници вашег разреда. Ако желите да онемогућите ову функцију са само једним прилогом, искључите опцију „Увоз оцена“.

  Бинго Цласх читови: Искористите одмах

Тоггле-Офф

Можете да користите падајуће меније са леве стране да изаберете носиоце задатака, поставите вредност поена за квиз и његов рок. Такође можете повезати свој квиз са постојећом темом или креирати нову. Ако желите да додате прилагодљиве критеријуме које ћете користити за оцењивање поднесака, кликните на „Рубрика“.

На крају, изаберите „Извештаји о оригиналности” поље за потврду ако желите да проверите да ли су поднесци могући плагијати. Имајте на уму да су бесплатни налози Гоогле учионице ограничени на три извештаја о оригиналности по разреду.

Прилагођавање задатка квиза у Гоогле учионици

Кликните на „Празан квиз“ да бисте прилагодили свој квиз у Гоогле обрасцима.

Кликните

Ово отвара ваш квиз у посебном прозору. Све промене које направите ће се аутоматски сачувати. Када учитате свој први Гоогле образац, добијате брзи обилазак интерфејса.

Кликните на поље за наслов да бисте изменили назив обрасца за квиз, а затим унесите питања у поље за питања. Подразумевано, прво питање ће бити постављено као „Вишеструки избор“.

Да бисте ово променили, кликните на падајући мени са десне стране. Затим можете да промените своја питања у кратке одговоре, поља за потврду, падајуће меније, мреже, датуме или времена. Такође можете да користите бочну траку са десне стране да додате или увезете питања, одељке или датотеке.

Након што додате сва питања, затворите прозор прегледача. Вратите се у прозор за задавање квиза Гоогле учионице, кликните на „Додели“ у горњем десном углу. Изаберите стрелицу поред „Додели“ ако желите да сачувате свој квиз као нацрт или да га закажете за будући датум.

  Како користити Мицрософт планер у тимовима

Кликните

Када је ваш квиз спреман, појављује се на листи испод картице Школски рад вашег разреда. Тамо такође можете видети колико ученика га је предало. Кликните на „Прикажи задатак“ да бисте отворили детаљнији приказ.

Тхе

Опција квиза у Гоогле учионици је једноставан начин да се ученици и наставници ангажују, као и да задају и заврше курсеве. Такође можете користити ове обрасце за креирање анкета, есеја и још много тога.