Како направити теракоту у Минецрафт-у

Минецрафт има широк спектар грађевинских блокова које можете користити за изградњу базе. То могу бити једноставни камени блокови или могу бити бетонски блокови који се могу фарбати како би структуре дале естетскији изглед. Бетон није једини блок који можете обојити и користити у грађевинарству. Ту је и теракота.

Теракота у Минецрафт-у

Теракота је направљена од глине у Минецрафт-у. Глина се јавља у облику блокова и може се наћи у плитким језерима. Обично је то други или трећи слој у језеру. Може се јавити у прилично великим венама, али већина вена је малих.

Да бисте направили теракоту у Минецрафт-у, потребно вам је;

Набавите глинени блок

Да бисте добили блок од глине, морате га копати. Када се минира, испушта глинене куглице. Затим можете да направите блок од глине од глинених куглица. Потребне су вам четири глинене лопте да направите један глинени блок.

Да бисте копали глину, потражите је у плитким базенима. Има сивкасту боју и може се копати било којом врстом лопате. Разбијте га као блок песка или прљавштине. Сакупите глинене кугле.

Занатски блок од глине

Сада када имате куглице од глине, можете направити блок од глине.

Отворите сто за израду.
Ставите четири глинене лопте у формацију 2×2.
Сакупите глинени блок.

Направите теракоту у Минецрафт-у

Теракота се прави у пећи.

Отворите пећ.
Ставите гориво у отвор за гориво (угаљ, дрво, морске алге, итд.)
Ставите блок глине у отвор за топљење.
Сакупите блок од теракоте.

Диинг Террацотта

Теракота, слично као и бетон, може бити обојена. Да бисте офарбали блок од теракоте, потребна вам је боја по избору и 8 блокова теракоте.

Отворите сто за израду.
Ставите боју у централну ћелију, односно другу ћелију другог реда.
Ставите блок од теракоте у све преостале ћелије.
Сакупите обојену теракоту.

Закључак

Теракота је отпорна на експлозију као и камен. Потребно је много времена да се изгради довољно да се од ње изгради цео дом, чак и ако је ваш дом мали. Ако сте амбициозни, можете направити читав дом/базу од тога, али ћете дуго, дуго тражити глину. Можда ћете такође морати да направите неколико путовања јер се глинене кугле могу слагати само у хрпе од 16, за разлику од хрпа од 64 што је уобичајено за већину блокова у Минецрафт-у. Једном када обојите блок од теракоте, не можете променити његову боју у другу. Добра је идеја да проверите боју коју ћете добити на неколико блокова пре него што све умријете.