Како направити угаљ у Минецрафт-у

Топљење је важан процес израде у Минецрафт-у. Користи се за стварање боја, кување хране, прављење стакла и вађење важних руда попут гвожђа. У срцу процеса топљења је пећ (или висока пећ) и ту је гориво. Гориво је оно што покреће процес топљења, тј. запалити ватру, а угаљ је најчешће коришћено гориво које се лако налази у Минецрафт-у. Уз то, постоје и други блокови горива које можете користити.

угаљ у Минецрафт-у

Угаљ у Минецрафт-у

Као гориво, Дрвени угаљ је ефикасан као угаљ и 5 пута ефикаснији од дрвених дасака. Не јавља се природно и стога се мора израдити. Састојке за израду дрвеног угља је лако пронаћи и лако га је израдити, али када га упоредите са угљем, чини се да је то далеко скупље гориво које се користи за процес топљења.

Дрвени угаљ има друге намене осим као гориво; користи се за прављење логорске ватре, бакље душе и ватреног пуњења. Мало је вероватно да ћете га користити за топљење било чега осим ако једноставно не можете пронаћи угаљ што је немогуће.

Како направити угаљ у Минецрафт-у

Да бисте направили угаљ, потребан вам је;

Дрво
Дрвене даске или угаљ (или било које друго гориво, нпр. морске алге)
Пећ

Да бисте направили угаљ, потребно је да топите дрво. Било која врста дрвета ће обавити посао. Пронађите најближе дрво и узмите онолико дрва колико желите да направите угаљ. Један дрвени блок ће вам дати један угаљ.

Отворите пећ.
Ставите дрво у ћелију за топљење.
Ставите жељено гориво у отвор за гориво.
Сакупите угаљ када се процес заврши.

Други начин за добијање дрвеног угља

Ако случајно нађете логорску ватру, нпр. у селу, и имате алат (секиру) са зачаравањем на додир свиле, можете га користити да разбијете логорску ватру и из њега ће испасти два ћумура. Подразумева се да је ово досадан метод за добијање дрвеног угља, посебно ако планирате да користите за прављење сопствене логорске ватре око своје базе.

Закључак

Дрвени угаљ је додат у Минецрафт 2010. године, међутим, у то време није учинио много. У ствари, изгледало је као угаљ и тада не бисте знали да ли имате угаљ или ћумур у свом инвентару. Од тада се прилично променио, како у визуелном изгледу, тако иу ономе што може да уради. Угаљ сада изгледа значајно другачије од угља и састојак је у 3-4 различита предмета. Угаљ је доступан у свим верзијама Минецрафт-а (Јава, Бедроцк, итд.).