Како напунити Нинтендо прекидач без прикључне станице

Понекад сте у покрету и морате да напуните батерију свог Нинтендо Свитцх-а, али немате прикључну станицу са собом. Без обзира да ли играте Свитцх док пуните или га остављате у режиму приправности, ево како можете да пуните у најкраћем могућем року—и најбољи начин да то урадите.

Званичан начин за пуњење прекидача без прикључне станице

И Свитцх и Свитцх Лите укључују званични Нинтендо Свитцх АЦ адаптер у кутији када их купите. Већина људи користи овај адаптер за напајање прикључне станице, која заузврат напаја прекидач. Али такође можете да искључите адаптер наизменичне струје са прикључне станице и да га прикључите директно у прекидач.

Званични Нинтендо Свитцх адаптер за наизменичну струју обезбеђује довољно снаге за пуњење Свитцх-а на најбржи и најефикаснији начин. Такође обезбеђује довољно струје за допуну батерије док играте, иако ће брзина пуњења бити спорија него када се Свитцх пуни у режиму приправности.

Дакле, ако знате да ћете користити свој Свитцх у покрету, или понесите Нинтендо Свитцх АЦ адаптер са собом или купите други за путовање. Такође можете испробати адаптер за наизменичну струју треће стране, на пример овај из АмазонБасицс-а.

Према Нинтендо-у, сви модели Свитцх конзоле су потребни три сата за потпуно пуњење у режиму приправности док користите званични Нинтендо Свитцх АЦ адаптер.

Како напунити Нинтендо прекидач помоћу УСБ кабла

Сви модели Нинтендо Свитцх користе УСБ-Ц за прикључак за пуњење на дну јединице. Дакле, у малом случају, можете га напунити било којим УСБ-Ц каблом прикљученим на извор напајања, као што је пуњач за таблет/паметни телефон, батерија, рачунар или УСБ чвориште. Брзина којом се батерија пуни (и да ли она заправо напаја прекидач за игру) веома варира у зависности од извора напајања.

  Шта је Дисцорд Нитро и да ли га вреди платити?

Што се каблова тиче, било који добро направљен УСБ-А-на-УСБ-Ц кабл ће радити са довољним извором напајања за пуњење прекидача. Међутим, овај метод ограничава максималну снагу на 7,5 вати због дизајна прекидача. То је довољно за истовремено играње и пуњење — али не најбржом.

Прекидач такође подржава режим пуњења веће снаге који пуно брже пуни батерију. Међутим, то захтева а УСБ-Ц-на-УСБ-Ц кабл са извором напајања велике снаге (као што је а МацБоок Про УСБ-Ц пуњач од 61 вати) или посебно направљен прекидач наизменичне струје.

Минимални захтеви за пуњење током играња: Да би се батерија вашег Свитцх-а пунила, (чак и споро), док играте игру, потребан вам је извор напајања који може да обезбеди напајање од најмање 5 волти и 1,5 ампера (или 7,5 вати). Више појачала је боље за брже пуњење батерије.
Минимални захтеви за пуњење у режиму приправности (без прикључне станице): Нинтендо не обезбеђује званичну доњу границу струје која је потребна за пуњење Свитцх у режиму приправности. Из нашег сопственог тестирања, чини се да ће се прекидач пунити из извора напајања који може да произведе само 5 волти на деловима ампера (као што је 400 мА/0,4 А), али ће пуњење бити споро.

Генерално, што више ампера имате на располагању, то ће се прекидач брже пунити. Идеалан излаз за пуњење у режиму мировања са уобичајено доступних УСБ адаптера (попут оних које ћете наћи у продавници) је око 5 волти и 2 ампера.

Сваки наменски УСБ адаптер за напајање или батерија треба да има малу ознаку која наводи његову излазну снагу. Рећи ће нешто попут „Излаз: 5В/1А“, што значи да може да обезбеди максимално 5 волти при 1 ампер струје или 5 вати снаге. То су бројеви које желите.

  Преглед паметне камере ТП-Линк Тапо Ц120: Снажна, приступачна безбедност

Технички детаљи о пуњењу Нинтендо Свитцх

Одлазе технички детаљи о томе како сваки модел Свитцх добија напајање и пуни се у различитим режимима далеко изнад онога што већина људи треба да зна. Међутим, ако сте заинтересовани за дубље копање или желите оптималан начин да напуните Свитцх док играте, неко на Реддиту је направио сложени графикон који истражује различите опције. Урађене су и неформалне студије о томе колико енергије прекидач троши у различитим сценаријима. Наравно, пошто ове студије нису званичне, можда бисте желели да их узмете са резервом.

Доња граница? За најбоље резултате, придржавајте се званичних Нинтендо Свитцх АЦ адаптер. Пружа оптималну количину енергије за играње и пуњење, а ради и са Свитцх и Свитцх Лите. Није тако преносив као да узмете УСБ кабл и надате се добром напајању током трчања. Ипак, знаћете да Нинтендоов званични адаптер може да поднесе све што му Свитцх баци.