Како натерати Цортану да користи Цхроме у оперативном систему Виндовс 10

Апликација Цортана је уграђена апликација и додатна је функција на рачунару са оперативним системом Виндовс 10 или новијој. Међутим, подразумевани веб претраживач који Цортана користи за резултате претраге на вебу је Бинг, за разлику од популарног веб претраживача Гоогле Цхроме. Ако вам је тако пријатно да користите апликацију Гоогле Цхроме, можете натерати Цортану да користи Цхроме. Чланак ће вам дати одговор на питање како да натерате Цортана да претражује помоћу Цхроме-а. Другим речима, у чланку се разматрају методе за питање како да натерате Цортану да користи Цхроме уместо Бинг-а као веб претраживач?

Како натерати Цортану да користи Цхроме у оперативном систему Виндовс 10

Пре него што испробате методе наведене у чланку, морате да подесите подразумевани веб прегледач као апликацију Гоогле Цхроме уместо Мицрософт Едге на рачунару. Овај корак је кључан јер можете натерати Цортану да користи Цхроме само ако је изабран као подразумевани веб претраживач.

1. метод: Промените подразумевану поставку апликација

Можете да промените подразумевану поставку веб прегледача да бисте натерали Цортану да користи Цхроме. Пратите дате кораке да бисте то урадили.

1. Притисните истовремено тастере Виндовс + И да бисте покренули подешавања.

2. Кликните на поставку Аппс.

3. Кликните на картицу Подразумеване апликације у левом окну и промените веб прегледач.

4. У суседном прозору Изаберите апликацију, изаберите апликацију Гоогле Цхроме да бисте је поставили као подразумевани веб прегледач.

Метод 2: Користите Цхрометана веб проширење

Ако покушавате да натерате Цортану да користи Цхроме, можете да покушате да користите Цхрометана веб екстензију у апликацији Гоогле Цхроме. Екстензија је поуздана и кораци да се уради исто су објашњени у наставку у овом одељку.

  Како приступити Виндовс 10 лепљивим белешкама на мрежи

1. Притисните тастер Виндовс, откуцајте Цхроме и кликните на Отвори.

2. Отворите званичну веб локацију за Цхрометана веб екстензију у апликацији Гоогле Цхроме.

Напомена: Алтернативно, можете да отворите Цхроме веб продавницу и потражите Цхрометана веб екстензију на траци за претрагу.

3. Кликните на дугме Додај у Цхроме да бисте додали Цхрометана веб екстензију у апликацију Гоогле Цхроме.

4. У искачућем прозору за потврду кликните на дугме Додај проширење да бисте наставили са процесом.

5. Кликните на дугме Гоогле у прозору Изаберите жељени претраживач из доњег прозора.

6. Притисните тастер Виндовс, откуцајте цортана и кликните на Отвори.

7. Унесите било који термин и притисните тастер Ентер да бисте потражили термин у апликацији Цортана.

8. У Како желите да отворите ово? у дијалогу, кликните на апликацију Гоогле Цхроме, изаберите опцију Увек користи ову апликацију и кликните на дугме ОК да бисте довршили процес.

Метод 3: Користите апликације трећих страна

Одељак садржи две главне апликације независних произвођача које се могу користити да би апликација Цортана користила апликацију Гоогле Цхроме уместо подразумеване апликације Мицрософт Едге.

1. ЕдгеДефлецтор

Апликација ЕдгеДефлецтор ће вам омогућити да натерате Цортану да користи Цхроме за резултате претраге. Апликација је популарна и има нова издања доступна на званичној ГитХуб веб локацији.

1. Покрените апликацију Гоогле Цхроме на рачунару тако што ћете укуцати у Виндовс траку за претрагу.

2. Отворите званичну веб локацију за ЕдгеДефлецтор и кликните на датотеку ЕдгеДефлецтор_инсталл.еке у одељку Средства.

3. Притисните тастере Виндовс + Е заједно да бисте отворили Филе Екплорер.

  Како да подесите иЦлоуд приступ е-пошти и календару на Виндовс 10

4. Кликните на фасциклу Овај рачунар у левом окну и кликните на фасциклу Преузимања у одељку Фолдерс.

5. Двапут кликните на преузету датотеку за подешавање.

6. Прегледајте и изаберите одредишну фасциклу тако што ћете кликнути на дугме Бровсе…, а затим изаберите дугме Инсталирај да бисте инсталирали апликацију.

Напомена: Можете да напустите изабрану одредишну фасциклу и избегнете било какве промене за боље перформансе.

7. Пратите упутства на екрану чаробњака за инсталацију, поставите Гоогле Цхроме као подразумевану апликацију и сачекајте да се апликација инсталира на рачунар.

8. У Како желите да отворите ово? прозору са промптом, кликните на опцију ЕдгеДефлецтор на листи и изаберите опцију Увек користи ову апликацију.

9. Кликните на дугме ОК да бисте потврдили промене и да бисте користили апликацију ЕдгеДефлецтор за присиљавање Цортане да користи изабрани веб прегледач Гоогле Цхроме.

Напомена: Ако оквир за дијалог није доступан, идите на Подразумевана подешавања апликација и изаберите Мицрософт Едге као подразумевани веб прегледач.

10. Покрените апликацију Цортана из Виндовс претраге.

11. Унесите било који термин и притисните тастер Ентер да бисте потражили термин у апликацији Цортана.

12. Кликните на опцију Погледајте веб резултате у апликацији Цортана да бисте видели веб резултате у апликацији Гоогле Цхроме.

2. СеарцхВитхМиБровсер

Апликација СеарцхВитхМиБровсер ће вам омогућити да натерате Цортану да користи Цхроме за претрагу веб резултата. Главни проблем са коришћењем апликације је то што је било неколико извештаја о закрпама о коришћењу апликације, тако да можете преузети апликацију на сопствени ризик. Можете да покушате да користите апликацију ако не можете да користите методе које су претходно објашњене у одељку и морате да користите Гоогле Цхроме у апликацији Цортана.

  Како инсталирати и користити Вгет у оперативном систему Виндовс 10

1. Покрените веб прегледач Гоогле Цхроме.

2. Отворите званичну веб локацију за СеарцхВитхМиБровсер и кликните на опцију Изворни код (зип) у одељку Средства.

3. Притисните тастере Виндовс + Е заједно да бисте отворили Филе Екплорер.

4. Кликните на фасциклу Овај рачунар у левом окну и идите на фасциклу Преузимања у одељку Фолдерс.

5. Кликните десним тастером миша на преузету зип датотеку и кликните на опцију Ектрацт Алл… у менију, потражите одредишну фасциклу и распакујте датотеке из одредишне фасцикле.

6. У екстрахованој фасцикли СеарцхВитхМиБровсер-мастер покрените датотеку Маке.цмд да бисте направили програм.

7. Покрените датотеку инсталл.цмд да бисте инсталирали програм и пустите га да изврши промене у регистратору на вашем рачунару.

8. У прозору командне линије, потребно је да преместите датотеку СеарцхВитхМиБровсер.еке на сталну локацију у прозору.

Напомена 1: Можете да изаберете дату путању локације да бисте преместили преузету датотеку. На место корисничког имена потребно је да унесете корисничко име налога на којем треба да сачувате датотеку.

C:UsersUsernameDownloadsSearchWithMyBrowser.exe

9. Притисните тастер Ентер да извршите команду и поново притисните тастер Ентер.

10. У Како желите да отворите ово? кликните на апликацију СеарцхВитхМиБровсер.еке и изаберите дугме ОК да бисте довршили процес.

***

У чланку се говори о методама да се Цортана натера да користи Цхроме за претрагу веб резултата. Одговори на питања попут тога како да натерате Цортану да користи Цхроме или како да натерате Цортану да претражује помоћу Цхроме-а објашњени су у овом чланку. Ако желите да нам кажете своје предлоге или упите у вези са чланком, можете их оставити као коментаре у одељку за коментаре испод.