Како на даљину играти столне игре улога користећи Слацк

Бесконачна подручја столних игара улога које се традиционално играју лично се све више могу играти на мрежи. Са модерним комуникационим апликацијама као што је Слацк, можете лако да држите сав садржај, ликове, разговоре и критичне поготке на једном погодном месту.

Креирајте свој свет у радном простору

У суштини, столна игра улога (ТТРПГ) је кооперативно приповедање где случајна шанса може да диктира резултате ваших акција. Постоји безброј система правила који диктирају шта можете, а шта не, од којих је најпознатији свет високе фантазије Дунгеонс & Драгонс из Визардс оф тхе Цоаст. У ствари, да би се ублажили проблеми изолације током карантина, програмер ТТРПГ обезбеђује бесплатне авантуре и ресурсе то вам може помоћи да почнете.

Да бисте покренули свој ТТРПГ данас, почните тако што ћете бесплатно креирати сопствени Слацк радни простор. У овом новом радном простору, желећете да направите простор за игру. Можете да креирате канал за постављање линкова до листова карактера, канал за отпремање скупова правила и изворних материјала и ћаскање ван карактера где играчи могу да разговарају и деле. Постоји безброј дигиталних листова знакова које користите; Д&Д ​​Беионд-ови листови карактера се лепо повезују у Слацк-у.

Такође ћете желети да креирате просторе у ликовима: канал за слике света кроз који пустоловите и људи са којима се ваши ликови сусрећу, канал за дијалог у лику, и што је најважније канал за бацање коцкица.

  Како пронаћи и променити ИП адресу на вашем Мац-у

Бацајте коцкице са Слацк-овом апликацијом Д&Д Дице Роллер

Слацк омогућава програмерима огроман низ алата за развој прилагођених апликација за платформу. Слацк’с Д&Д ​​ваљак за коцкице апликација је једина Слацк апликација која ће вам заиста требати да почнете да играте свој ТТРПГ. Можете додати апликацију у Слацк тако што ћете отићи на њену страницу у Слацк именик апликација и кликните на дугме „Додај у Слацк“.

Када апликацији дате дозволу да приступи вашем Слацк радном простору, спремни сте да одмах почнете са радом. Откуцајте /ролл у канал који сте креирали за бацање коцкица да видите синтаксу за бацање. Можете бацити онолико коцкица колико желите и апликација ће вам аутоматски показати укупан износ, као и резултате сваког појединачног бацања, све модификаторе, па чак и разлог за то бацање.

Дођите и започните авантуру

Сада када сте спремни, са својим правилима, ликовима, мапама и сликама постављеним на одговарајуће канале у радном простору, време је да почнете да играте. Овај нови радни простор је место где можете да одржавате своје сесије путем бесплатних аудио или видео позива. За већину играча играње на мапи је од суштинског значаја. На срећу, иако вам Слацк не даје могућност да померате иконе по мапи, постоји безброј алата за мапе, укључујући Ролл20 или Фантаси Гроундс. Можете чак да отпремите било коју слику на Гоогле диск и дате својим играчима дозволу да уређују документ како би могли да отпремају и померају своје знакове или иконе.

Алтернативно, увек постоји опција да се одрекнете мапе и играте преко „позоришта ума“. Ово укључује описивање природе сусрета и распореда окружења и вођење игре у потпуности кроз свачију машту. На крају, за играче и мајсторе игре са заузетим распоредом, увек постоји опција играња путем текста. Ова опција је много спорија, али може омогућити вашим играчима да допринесу причи без потребе да координирају распореде и посвете дуге временске периоде сесији играња.

  Обавезна апликација за пројекте која се фокусира на рокове [iOS]

Са овим алатима при руци, можете користити Слацк да лако подесите било који ТТРПГ систем за дељење са пријатељима широм света. Истражите космос, постаните натприродни детектив или креирајте било коју причу коју ви и ваши пријатељи можете замислити, а све то без напуштања стола.