Како не делити тренутке у ВеЦхат-у

ВеЦхат тренуци су као Инстаграм или Снапцхат приче. Они допуњују уобичајене постове како би додали мало укуса, поделили нешто више о вашем животу или понудили интересовање пријатељима или ВеЦхат корисницима уопште. Иако су подразумеване поставке отворене за јавност, ви имате контролу над тим ко види ваше ВеЦхат тренутке.

Контролисање тога ко види ваше ВеЦхат тренутке доводи до ширег разговора о приватности на друштвеним медијима. Поред тога што ћу вам показати како да управљате дозволама за своје тренутке, показаћу вам и нека друга подешавања приватности која бисте можда желели да знате ако користите ВеЦхат.

Контролишите ко види ваше ВеЦхат тренутке

Подразумевано, Тренуци у ВеЦхат-у се деле јавно. Свако ко користи апликацију би теоретски могао да их пронађе и прочита. То је вероватно у реду углавном, али можда постоје неки тренуци које желите да задржите приватнијим. Све што приказује где живите или радите, где се дружите, било које препознатљиве карактеристике или било шта што бисте желели да останете дискретним, могло би да остане приватније уз једноставну поставку.

Хајде да направимо Тренутак да бисте видели где да поставите дозволе:

 • Отворите ВеЦхат и изаберите Дисцовер на дну главне странице.
 • Изаберите Тренуци са следеће странице.
 • Изаберите икону камере у горњем десном углу.
 • Изаберите Сними фотографију или Изаберите постојеће да бисте користили слику из галерије.
 • Додајте натпис у оквир за текст који се појављује на екрану.
 • Изаберите Локација, Дели са или @Помени по потреби.
 • Изаберите Објави у горњем десном углу екрана.
 •   Како откључати ПоверПоинт презентације само за читање

  То је место где видите Дели у кораку 6 да контролишете ко види ваше ВеЦхат тренутке. Ако изаберете ту поставку, можете бирати између Јавно, Приватно, Листу за дељење и Листу Не дели.

  Јавно значи да сви ваши пријатељи могу да виде ваш Тренутак. Приватно значи само ви то можете да видите и нико други. Листа за дељење значи да можете ручно да изаберете пријатеље који могу да је виде. Не делите листу је црна листа коју можете да направите да бисте искључили одређене пријатеље.

  Измена ове поставке омогућава вам да контролишете ко види сваки тренутак на индивидуалној основи. Такође можете подесити глобалне дозволе за свој налог ако желите.

  Глобалне контроле за ВеЦхат Моментс

  Можете да измените општа подешавања ВеЦхат налога да бисте ограничили ко може да види ваше тренутке. Ваше опције су да спречите да ваши Тренуци буду јавно доступни од стране не-пријатеља и да контролишете ко их види са ваше листе пријатеља.

  ВеЦхат омогућава свима да виде ваших последњих десет тренутака без обзира да ли су пријатељи или не. Ово можете зауставити једноставним подешавањем.

 • Иди до мене у ВеЦхат-у.
 • Изаберите Подешавања и Приватност.
 • Искључите Учини моје тренутке јавним.
 • Ваши тренуци ће и даље бити доступни пријатељима, али ће уклонити последњих десет подешавања.

  Такође можете подесити дозволе за Тренутке из истог менија Приватност.

  • Изаберите Сакриј моје објаве да бисте направили црну листу пријатеља за које не желите да видите своје тренутке. Видећете листу својих ВеЦхат пријатеља. Изаберите једну да бисте их додали на црну листу. Пријатељи које додате на ову листу неће моћи да виде будуће тренутке које објавите.
  • Изаберите Сакриј тренутке корисника за супротно. Ово креира листу ВеЦхат пријатеља чије тренутке не желите да видите.
  • Изаберите Видљиво од других да бисте контролисали ко може да види већ објављене тренутке. Ово спречава било кога од ваших пријатеља да гледа историјске тренутке. Можете да изаберете између 3 дана, 6 месеци или Све да бисте ограничили Тренутке у тим временским периодима.
    10 најбољих курсева за учење Таблеау у једном месецу

  Остала подешавања приватности која бисте можда желели да користите у ВеЦхат-у

  Из мог искуства, ВеЦхат не изгледа ништа бољи или лошији од других друштвених мрежа када је у питању приватност. Постоје гласине о кинеском државном надзору, али оне нису потврђене. Сама апликација нуди неколико подешавања приватности која бисте можда желели да проверите.

  Свима се може приступити из истог менија Приватност.

  • Изаберите Потврда пријатеља да бисте спречили насумичне да вас додају као пријатеља без ваше изјаве.
  • Изаберите Додај ме као пријатеља да контролишете да ли људи могу да вас додају помоћу КР кода или ВеЦхат ИД-а.
  • Изаберите Блоцк Лист и додајте досадне људе на њу.

  Оне, заједно са подешавањима Момента о којима смо већ разговарали, требало би да учине ВеЦхат много пријатнијим местом за провођење времена. Потврда пријатеља сама по себи може да трансформише ваше искуство јер може да филтрира насумичне и спамере који воле да се друже са свима које нађу. У зависности од тога где живите и колико је ваш профил видљив, то вам може уштедети много проблема са апликацијом.

  Имате ли савете о приватности за ВеЦхат? Има ли савета за избегавање пошиљаоца нежељене поште у апликацији? Реците нам испод ако јесте!