Како ограничити употребу ЦПУ-а у процесу у Виндовс-у


Рачунари постају све моћнији како време пролази и пошто могу да ураде много више од својих раних претходника, откривамо да су програми сада више гладни ресурса него што су били. То је и за очекивати јер се моћан рачунар губи ако немате програме који могу да искористе његове могућности. Уз то, понекад програм или процес троше превише ресурса система и не можете много да урадите да диктирате колико ресурса се додељује одређеном процесу. БЕС, Баттле Енцодер Схирасе је бесплатан Виндовс услужни програм који можете користити да ограничите и надгледате употребу ЦПУ-а у било ком процесу.

БЕС не мора бити инсталиран. Једноставно распакујте датотеку и покрените ЕКСЕ унутра. Пре него што почнете да ограничавате употребу ЦПУ-а за процес, прво га морате „циљати“. Кликните на дугме Циљ на главном екрану апликације.

БЕС учитава листу тренутно активних процеса. Изаберите ону коју желите да ограничите и кликните на дугме „Ограничи ово“. Апликација ће од вас тражити да потврдите да ли желите да ограничите изабрани процес или не. Када изаберете процесе које желите да ограничите, кликните на дугме „Контрола“ на почетном екрану апликације.

Сада можете да изаберете колико могућности ЦПУ-а желите да доделите процесу који сте изабрали да ограничите. Граница је постављена као негативна вредност. Негативан број показује колико ће преосталог ЦПУ-а изабраном процесу бити дозвољено да користи.

-33% значи да ће изабрани процес користити 67% процесора (100-33=67). Исто тако, -95% значи да дозвољавате процесу да користи само 5% ЦПУ-а (100-95=5). Дефинитивно ће успорити апликацију, али ово је баланс и трговина ресурсима вашег система, тако да је за очекивати.

  Поправите закачене апликације које се не отварају на месту на траци задатака у оперативном систему Виндовс 10

БЕС ради довољно добро иако са њим можете ограничити само до три процеса. И даље је корисно у смислу да можете ограничити процесе који највише оптерећују и омогућити другима да раде боље. Апликација је тестирана на стабилној верзији оперативног система Виндовс 10.

Преузмите БЕС, Баттле Енцодер Схирасе за Виндовс