Како омогућити Гмаил офлајн режим [Chrome]

Гмаил наставља да уводи нове функције након ремонта дизајна. Пре само неколико дана, поверљиви режим је покренут. Сада постоји нови режим ван мреже који можете да омогућите. Нови Гмаил офлајн режим доноси офлајн подршку за читање и писање е-поште. Ово није први Гоогле-ов подухват у офлајн апликацијама. Читав Гоогле пакет за продуктивност има верзију ван мреже и као и пакет за продуктивност, Гмаил режим ван мреже је могућ уз додатак за Цхроме.

Пошто ово функционише са Цхроме екстензијом, долази са великим ограничењем; ради само са Цхроме претраживачем и буквално сваки други прегледач је закључан. Не можете да користите Гмаил офлајн режим у Фирефок-у или Едге-у. Такође морате да користите нови Гмаил да бисте га користили и морате да користите Цхроме 61 или новију верзију.

Гмаил офлајн режим

Да бисте омогућили Гмаил офлајн режим, посетите Цхроме веб продавница и инсталирајте апликацију Гмаил ван мреже. Можете директно да инсталирате апликацију или можете да отворите Гмаил у Цхроме-у, кликнете на зупчаник испод слике профила и изаберете Подешавања. На страници Подешавања идите на картицу Офлајн и изаберите Инсталирај Гмаил ван мреже.

Када инсталирате апликацију/проширење, вратите се на страницу Подешавања>Офлајн да бисте конфигурисали подешавања ван мреже.

Конфигурација вам омогућава да експлицитно омогућите режим ван мреже. Једноставно инсталирање апликације није довољно. Када га омогућите, можете да изаберете које ће поруке, у зависности од тога када су примљене, остати ван мреже. На пример, можете да чувате поруке старе седам, десет или тридесет дана ван мреже. Можете одабрати да преузмете прилоге са порукама или само преузмете поруку.

  Како ГОАТ ради?

Такође морате да изаберете шта ће се десити ако се одјавите са Гмаил-а. Апликација може да задржи копију порука на вашем систему или може аутоматски да их избрише када се одјавите са Гмаил-а.

Да бисте приступили Гмаил-у ван мреже, отворите нову картицу и икона апликације Гмаил ван мреже би требало да се појави са другим апликацијама. Ако није, посетите следећу страницу да бисте јој приступили.

chrome://apps/

Поруке које су синхронизоване ван мреже биће доступне када изаберете апликацију. Дајте мало времена да их све синхронизујете ван мреже. Можете архивирати поруке, састављати нове поруке, читати оне које су синхронизоване, итд. Апликација је у бета верзији, па управљајте својим очекивањима. Такође треба напоменути да ће ова апликација заузети доста простора ако добијете велике прилоге. То ће сачувати датотеке у вашој корисничкој фасцикли на вашем систему, па размислите о томе када га конфигуришете.