Како омогућити динамичко закључавање у оперативном систему Виндовс 10

Виндовс 10 подржава више опција за заштиту рачунара. Имате три врсте лозинки које можете поставити; алфанумерички, ПИН и слика. Ако имате подржани уређај, можете да подесите Виндовс Хелло и да га обучите да препозна ваше лице. Цреаторс Упдате за Виндовс 10 ће увести нови механизам закључавања за ваш рачунар; Динамиц Лоцк. Намењен је корисницима који забораве да закључају свој уређај и ради са упареним Блуетоотх уређајима. Када упарени Блуетоотх уређај, посебно телефон, више није у близини, Виндовс се закључава након 30 секунди. Ево како да омогућите динамичко закључавање у оперативном систему Виндовс 10.

Морате прво да упарите телефон са Виндовс 10 преко Блуетоотх-а. Да бисте упарили Блуетоотх уређај, отворите апликацију Подешавања. Идите у групу подешавања уређаја и додајте уређај са картице Блуетоотх.

Када упарите телефон, потребно је да омогућите Динамиц Лоцк. Отворите апликацију Подешавања и идите на групу подешавања налога. Изаберите Опције пријаве из леве колоне. Померите се поред уобичајених опција за пријављивање; ПИН, лозинка и лозинка за слику за Динамиц лоцк.

Омогућите опцију „Дозволи Виндовс-у да открије када сте одсутни и да аутоматски закључа уређај“.

Када омогућите динамичко закључавање у оперативном систему Виндовс 10, он ће аутоматски открити који од ваших упарених уређаја је телефон. Нећете морати сами ручно да идентификујете уређај. Када напустите рачунар, са телефоном у џепу/руци, Виндовс 10 ће се аутоматски закључати након 30 секунди. Тренутно не постоји опција да закључате радну површину одмах након што одете.

  Како додати/уклонити виџете на Виндовс 11

Постоје овакве апликације доступне и за Виндовс и за мацОС. Они раде преко Блуетоотх-а и вашег телефона. Када напустите радну површину, она је закључана. Апликације попут ове такође подржавају функцију аутоматског откључавања.

Динамичко закључавање у оперативном систему Виндовс 10 ради са свим телефонима; нисте ограничени само на коришћење Виндовс телефона. Ова функција је само делимично активна у Виндовс 10 Инсидер Буилд 15031. Функција се може укључити, али апликација Сеттингс пада када покушате да упарите Блуетоотх уређај.