Како омогућити динамичко закључавање у оперативном систему Виндовс 10

Виндовс 10 подржава више опција за заштиту рачунара. Имате три врсте лозинки које можете поставити; алфанумерички, ПИН и слика. Ако имате подржани уређај, можете да подесите Виндовс Хелло и да га обучите да препозна ваше лице. Цреаторс Упдате за Виндовс 10 ће увести нови механизам закључавања за ваш рачунар; Динамиц Лоцк. Намењен је корисницима који забораве да закључају свој уређај и ради са упареним Блуетоотх уређајима. Када упарени Блуетоотх уређај, посебно телефон, више није у близини, Виндовс се закључава након 30 секунди. Ево како да омогућите динамичко закључавање у оперативном систему Виндовс 10.

Морате прво да упарите телефон са Виндовс 10 преко Блуетоотх-а. Да бисте упарили Блуетоотх уређај, отворите апликацију Подешавања. Идите у групу подешавања уређаја и додајте уређај са картице Блуетоотх.

Када упарите телефон, потребно је да омогућите Динамиц Лоцк. Отворите апликацију Подешавања и идите на групу подешавања налога. Изаберите Опције пријаве из леве колоне. Померите се поред уобичајених опција за пријављивање; ПИН, лозинка и лозинка за слику за Динамиц лоцк.

Омогућите опцију „Дозволи Виндовс-у да открије када сте одсутни и да аутоматски закључа уређај“.

Када омогућите динамичко закључавање у оперативном систему Виндовс 10, он ће аутоматски открити који од ваших упарених уређаја је телефон. Нећете морати сами ручно да идентификујете уређај. Када напустите рачунар, са телефоном у џепу/руци, Виндовс 10 ће се аутоматски закључати након 30 секунди. Тренутно не постоји опција да закључате радну површину одмах након што одете.

  Шта је тастер опција на Виндовс тастатури?

Постоје овакве апликације доступне и за Виндовс и за мацОС. Они раде преко Блуетоотх-а и вашег телефона. Када напустите радну површину, она је закључана. Апликације попут ове такође подржавају функцију аутоматског откључавања.

Динамичко закључавање у оперативном систему Виндовс 10 ради са свим телефонима; нисте ограничени само на коришћење Виндовс телефона. Ова функција је само делимично активна у Виндовс 10 Инсидер Буилд 15031. Функција се може укључити, али апликација Сеттингс пада када покушате да упарите Блуетоотх уређај.